Monday, May 21, 2018

صفحه نخست » خواسته‌ی چامسکی تا ترانه علیدوستی از موگرینی درباره التزام اروپا به نجات برجام

Mogherini.jpg

حدود ۱۶۸ استاد دانشگاه و فعال سیاسی ایرانی و آمریکایی در نامه‌ای سرگشاده به فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار حفظ برجام توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های بزرگ جهانی شدند. از جمله امضاکنندگان این نامه می‌توان به نوام چامسکی، استاد دانشگاه "ام آی تی" آمریکا و همچنین ترانه علیدوستی، بازیگر سینمای ایران نام برد.

***

بدینوسیله انتشار نامه ای خطاب به خانم فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپا در رابطه با التزام اتحادیه اروپا به نجات برجام را به اطلاع شما می رسانیم. امضا‌ کنندگان این نامه بر این باورند که برای جلوگیری از هر گونه تنش و بحران جدید، اتحادیه اروپا و اعضای ۱+۵ در جهت حفظ تمامیت این توافق باید تمام تلاش خود را بکار ببندند. بسیاری از روشنفکران و دانشگاهیان سرشناس جهان مانند نوام چامسکی، دیوید هاروی، جودیت باتلر، اسلاوی ژیژک و چارلز تیلور این نامه را امضا کرده اند. همچنین بسیاری از روشنفکران برجسته ایرانی مانند داریوش آشوری، عبدالکریم سروش، حمید دباشی، حمید نفيسى، محمد كروبى، و همینطور هنرمندانی مانند شیرین نشاط، کیومرث پوراحمد، مانی حقیقی و ترانه علیدوستی در میان امضا کنندگان حضور دارند.

به کانال خبرنامه گویا در تلگرام بپیوندید

آدرس سایت ما که در آن این نامه منتشر شده است در زیر آمده است. در حال حاضر متاسفاه به طور مداوم سایت ما تحت حمله سایبری قرار گرفته و نامه هر چند دقیقه از دسترس خارج می شود. ما به این فکر افتادیم که برای اینکه مخاطبین ایرانی و غیر ایرانی بتوانند به این نامه دسترسی داشته باشند از شما درخواست مساعدت کنیم. با سپاس فراوان
آدرس سایت
http://openlettertomogherini.world/

متن نامه را بخوانید:

سرکار خانم فدریکا موگرینی

نماینده عالی اتحادیه اروپا در روابط خارجی و سیاست امنیتی


ما، امضا‌کنندگان این نامه، از سخنرانی شما در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ درباره عزم اتحادیه اروپا در پایبندی راسخ به تعهدات خود مطابق با توافق تاریخی مابین ایران و گروه ۱+۵، موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، سپاسگزاریم. در مقابل سیاستمدارانی که مکرراً با تحقیر و نکوهش از آن پیمان سخن گفته‌اند، شما «زبان جهانی» احترام و گفتگو را برگزیده‌اید. شما اعلام کرده‌اید «این پیمان به تک تک ما تعلق دارد» و ما را بر آن داشته‌اید تا «اجازه ندهیم هیچ کس این توافق را از بین ببرد». اما با وجود چنین سخنان امیدوارکننده‌ای، بعد از اعلام خروج دولت ترامپ از برجام و تحمیل دوباره تحریم‌ها بر ایران، نجات این توافق تضمین شده نیست.


اکثریت ایرانیان از این توافق دشوار دیپلماتیک همدلانه پشتیبانی کرده‌اند. مردم ایران دو بار رئیس جمهوری متعهد به شروع گفتگوی سازنده با جهان را برگزیده‌اند. همچنین با شکیبایی، مذاکرات طولانی را با وجود تأثیر مخرب تحریم‌ها بر زندگی روزمره‌شان تحمل کرده‌‌ و پس از توافق برجام نیز با جشن و پایکوبی خیابانی در شهر‌های ایران و گردهمایی در بیش از صد شهر جهان، حمایت خود را از این توافق نشان داده‌اند.


شما در بیانیه خود اعلام کردید «اتحادیه اروپا به ادامه اجرای مؤثر پیمان هسته‌ای متعهد باقی می‌ماند». ما صمیمانه از این تعهد استقبال می‌کنیم، اما چنان که بی‌شک آگاه هستید، با وجود تحریم‌های ایالات متحده، توانمندی اروپا در اجرای تعهدات بین المللی‌ خود جهت تضمین بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی و سیاسی وعده شده در متن و روح برجام، لازم و حیاتی است. آژانس بین اللملی انرژی اتمی مستمراً پایبندی و احترام ایران به تعهدات خود بر طبق این توافق را تأیید کرده و لازم است به این پیمان‌داری، پاسخی شایسته داده شود.


در زمانه‌ای که جهان با بی‌ثباتی و شکنندگی فزاینده «عصر افراطها» روبروست، نباید یکی از دستاوردهای بزرگ دیپلماتیک قرن بیست و یکم با بی‌توجهی به هدر رود. بنا بر تخمین شما، دستیابی به این توافق دوازده سال به طول انجامید. چنانچه اروپا با همکاری شرکای روس و چینی خود نتواند برجام را نجات دهد، امکان بی‌ثباتی بیشتر در منطقه و حتی جنگ بشدت افزایش خواهد یافت.


در حالیکه برجام نشان داد گفتگو و دیپلماسی امکان‌پذیر است، نباید با وقایع اخیر و سرپیچی رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ از توافق، این پیام به جهان فرستاده شود که عمر صلح، ناگزیر گذرا و کوتاه است. برای هر یک از ما که به ترویج صلح از طریق گفتگوی مستدل و درک متقابل پایبندیم، حفظ تمامیت برجام و ماندگاری آن اهمیتی بسزا دارد. اعتماد به اتحادیه اروپا، شورای امنیت سازمان ملل و جامعه گسترده‌تر جهانی و همچنین اعتبار آنها برای مقابله با چالش های عظیم سالهای پیش رو در معرض خطر قرار گرفته است.


مردم ایران از صلح و دیپلماسی حمایت کرده‌اند. اکنون وظیفه جامعه بین‌الملل است تا نشان دهد تصمیمی درست اتخاذ شده و تعهدهای پذیرفته شده به نحو مؤثر اجرا خواهد شد. شکست گزینه نیست! راه حل جایگزین به وضوح پر‌هزینه خواهد بود، نه تنها برای نسل کنونی، بلکه برای آیندگان.

مطلب قبلی...
مطلب بعدی...


Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy