خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس سياسي
بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران در نامهاي سرگشاده به وزير علوم، تحقيقات و فناوري از حضور شيرين عبادي در دانشگاهها، انتقاد كرد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين نامه آمده است:
« ماجراي تشنج اخير در دانشگاه الزهرا و البته قبل از آن حوادثي ك چندي پيش در دانشگاه اميركبير اتفاق افتاد ما را بر آن داشت، تا نكاتي چند را خدمتتان متذكر شويم:
1- خانم شيرين عبادي به دلايلي (كه پرداختن به آن در بحث فعلي ما نميگنجد) از سوي نهادي كه آشكارا توسط مركز قدرت و سرمايهداري ليبرال حمايت ميشود، مفتخر به جايزهي جهاني صلح شد.
همانگونه كه گفتيم اين كه اين جايزه با چه انگيزه و عللي به خانم عبادي داده شده است موضوع اين نامه نيست. اما از همان آغازين روزهاي پس از اعلام اين جايزه و ورود خانم عبادي به ايران، جرياني كه به دنبال دميدن روح تازهاي در كالبد بيجان خود بود، پروژهي بازگرداندن (بانوي صلح) در دانشگاهها و مراكز عالي را كليد زد.
خانم عبادي كه پيش از اين با كشف حجاب در خارج از كشور و زير سوال بردن صريح يا ضمني قوانين و احكام مسلم اسلامي حساسيتهاي فراواني را برانگيخته بود، با بيتوجهي عملي به حكم شرع مقدس (عدم جواز مصافحه با مرد نامحرم) در اولين جلسه از سلسله جلسات زنجيرهيي خود در دانشگاه اميركبير احساسات مذهبي دانشجويان غيرتمند را جريحهدار كرد. مباحث مربوط به اين مساله تا چند هفته فضاي سياسي و ذهني دانشگاه اميركبير را تحت تاثير قرار داده بود.
با توجه به اين پيش زمينه هفتهي گذشته حضور خانم عبادي در دانشگاه الزهرا موجب تشنجات و تنشهايي شد. اين تشنج و حوادث حول آن به هيچ وجه شايستهي جامعهي دانشگاهي ايران اسلامي نبود و در اين ميان مسووليت اصلي بر عهدهي كساني است كه بيتوجه به حساسيتها و احساسات مذهبي دانشجويان مسلمان، زمينه را براي تنش فراهم ساختند و به طور خاص رياست دانشگاه الزهرا عليرغم هشدارهاي دانشجويان دلسوز و اعضاي بسيج دانشجويي بر لزوم حضور خانم عبادي و اجراي مراسم پاي فشرد. هنگامي كه اين استبداد و خودرايي - به مصداق فرمايش اميرالمومنين (ع) - سر از بحراني نامطلوب درآورد، خانم رهنورد همه چيز را به گردن دانشجويان مسلمان و غيرت ديني انداخت و البته اين فرافكني تغييري در اين واقعيت ايجاد نميكند كه مسوول اصلي هر آنچه كه در دانشگاه الزهرا روي داد شخص خانم زهرا رهنورد و به طور عام همهي طراحان سناريوي استفادهي ابزاري از خانم عبادي هستند. پيشنهاد عملي ما براي حل و فصل اين بحران، برخورد با عوامل تشنج و پذيرفتن استعفاي خانم رهنورد است.
2- از همين فرصت استفاده كرده، مخالفت خود را با حضور خانم عبادي در دانشگاه تهران اعلام نموده و نسبت به تبعات و عواقب سوء آن هشدار ميدهيم. جناب آقاي توفيقي! اميدواريم اين هشدار دلسوزانه در ميان فضاي غبارآلود و مملو از سوء تفاهمات سياسي و جناحي تفسير نشود. زمزمههايي بر ادامهي پروژهي حضور خانم عبادي در دانشگاهها (از جمله دانشگاه تهران) به گوش ميرسد. به راستي چرا بايد آنچه در دانشگاه الزهرا به آزمون گذاشته شد، بار ديگر در دانشگاههاي ديگر آزموده شود؟ آيا لازم است كه اتفاقات تلختري روي دهد؟
بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران حضور خانم عبادي در دانشگاه را تنها در صورت تشكيل برنامهي مناظره با حضور منتقدان ايشان برميتابد و بدين وسيله رسما آمادگي خود را براي اجراي اين برنامه اعلام ميدارد.
3- آقاي وزير! آنچه انگيزهي اصلي ما از تصديع اوقات شماست، تهديدي است كه از سوي رياست دانشگاه الزهرا مبني بر اخراج دانشجويان منتقد و معترض مطرح شده است. جالب است كه همهي ادعاهاي دهان پركن تضارب آراء و فضاي باز در چنين برهههايي يكسره به فراموشي سپرده ميشود و جالبتر آن كه در شرايطي كه متهمان اغتشاشات خرداد كه كشور را با مسالهي امنيت ملي مواجه ساختند به كلاسهاي درس بازگشتهاند و عمل آنان ابراز احساسات جوانان نسبت به آن چه غلط ميپنداشتهاند تلقي شد، دانشجوياني كه صرفا بر اساس حسن تكليف و غيرت ديني خود عمل كردهاند اين چنين مورد تعرض قرار ميگيرند. قصد ما حمايت از هر چه كه در دانشگاه الزهرا اتفاق افتاده نيست، اما از اصل غيرت ديني و حميت اسلامي دفاع ميكنيم.
خبرهاي واصله از تلاش براي جدي كردن تهديد وقيحانهي دانشجويان منتقد دانشگاه الزهرا به اخراج حكايت ميكند. اين دوستان اين روزها در شرايط نامساعد روحي و رواني به سر ميبرند و خانوادههاي آنان نيز طعم تلخ نگراني را ميچشند. بسيج دانشجويي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران با هشدار به مسوولان دانشگاه الزهرا اعلام ميكند، اخراج هر يك از دانشجويان منتقد با اقدام عملي بدنه دانشجويي مسلمان همراه خواهد بود.
4- جناب آقاي توفيقي! شروع مديريت جنابعالي با ايجاد فضاي آرام و عملي بر دانشگاههاي كشور اين اميد را در دل عموم دانشگاهيان شعلهور ساخت كه روزگار جديدي در عرصهي آموزش عالي آغاز شده است. روزگاري كه در آن دانش و دانشجو در اولويت اصلي قرار دارند و اين به هيچ وجه مطابق خواست عدهاي كه دانشگاه و دانشجو را وجه المصالحهي مناقشات سياسي خود قرار ميدهند، نيست. با توجه به ابراز نگراني اخير رياست جمهوري از ايجاد تشنج كه روح نشاط علمي را در دانشگاه ميميراند، نسبت به تبديل غائلهي اخير به پروژهاي براي مقابله با فضاي علمي دانشگاه هشدار ميدهيم و باز هم تاكيد ميكنيم كه ما دانشجويان موافق بيان آزادانهي ديدگاهها و نظرات هستيم، اما در شرايط فعلي و در مورد خانم عبادي گام نخست را تشكيل جلسهي مناظره با تامين فضاي پرسش و پاسخ از سوي دانشجويان ميدانيم. ما اميدوارانه تدبير شايستهي جنابعالي را به انتظار نشستهايم.»