سه شنبه 23 مهر 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

با فوتبال ايران چه می‌کنند؟ ستارگان فوتبال ما در چنبر قهر و آشتی، فرامرز کوشان

تيم ايران هنوز از ترکيب ايده آل خود دور است. از سويی بازيکنان جوانی که با سليقه دايی به تيم ملی دعوت شده اند هنوز توانايی و تجربه لازم را برای اين مصاف ندارند و از سوی ديگر تعدادی از ستارگان تيم ايران يا مثل هاشميان و تيموريان به علت مصدوميت تيم را همراهی نمی کنند و يا مثل مهدوی‌کيا و زندی در شرايطی غيرمناسب هستند

تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




هفته گذشته و در آستانه مسابقه تيم ملی فوتبال ايران با تيم ملی کره شمالی از سری مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ در آفريقای جنوبی، علی دايی سرمربی تيم ملی ايران، ليست جديد بازيکنان دعوت شده به اردوی تيم ملی را اعلام کرد. در بين آنها نام چند ستاره سالهای اخير فوتبال ايران که در بازيهای گذشته شرکت نداشتند، ديده می شد.

علی کريمی، مهدی مهدوی‌کيا و وحيد هاشميان که برای مسابقه قبلی بين ايران و عربستان دعوت نشده بودند، اين بار در ليست دايی قرار داشتند. علی دايی علت عدم دعوت آنها را در آن زمان مصدوميت و عدم آمادگی آنها اعلام کرده بود. در واقع هم در آن مرحله مهدوی‌کيا و هاشميان هر دو مصدوم بودند و در تيم‌های باشگاهی خود، فرانکفورت وبوخوم بازی نمی‌کردند.

در مورد علی کريمی ستاره درخشان سالهای گذشته فوتبال ايران و آسيا وضع کمی فرق می‌کرد. نخست او به اردوی تيم ملی دعوت شد. اما پس از انتقادات علنی او از وضع نابسامان مديريت فوتبال ايران، ناگهان از طرف فدراسيون فوتبال به علت "اظهارات غير فوتبالی" و در واقع به قصد زهر چشم گرفتن از ساير منتقدان، از اردوی تيم ملی در اردبيل اخراج شد.

پس از دو روز احمدی‌نژاد رئيس جمهور طی مصاحبه‌ای خواهان بازگشت او به تيم ملی شد. بلافاصله فدراسيون فوتبال ايران که بايد يک ارگان غيردولتی باشد، به همان راحتی که کريمی را از اردوی تيم ملی اخراج کرده بود، به همان راحتی هم حکم اخراج او را لغو کرد. در اين زمان، علی دايی عليرغم حکم فدراسيون و درخواست احمدی‌نژاد برای بازگشت کريمی، اعلام کرد، که به او به خاطر مصدوميت و عدم آمادگی، نياز ندارد. پس از آن کريمی ايران را به مقصد قطر ترک کرد و به تيم باشگاهی خود در اين کشور پيوست.

در واقع هم علی کريمی مدتها بود که از فرم آرمانی خود دور شده بود. به همين دليل در مدت کوتاهی از دو باشگاه قطری که با او قراردادی به مبلغ پنج ميليون دلار برای دو سال بسته بودند، اخراج شد. در نهايت کريمی حدود شش هفته قبل به ايران بازگشت و با مبلغ بسيار کمتری، يعنی سيصد ميليون تومان برای يک سال، به تيم پرسپوليس پيوست. ظاهرأ او تصميم گرفته بود، به همه منتقدانش و بخصوص علی دايی ثابت کند، که فوتبال او به پايان نرسيده است.

کريمی بعد از دو هفته تمرين با تيم پرسپوليس، در اولين مسابقه همراه اين تيم در مقابل پگاه رشت، نمايش ضعيفی از خود عرضه کرد. در مسابقه بعدی که دربی فوتبال تهران بين دو رقيب قديمی يعنی پرسپوليس و استقلال بود، با گل خود نتيجه را به تساوی کشاند و درآخرين مسابقه با ابومسلم مشهد، عليرغم شکست پرسپوليس، با يک بازی بسيار زيبا هر سه گل اين تيم را به ثمر رساند.

نمايش درخشان کريمی در اين مسابقه، باعث شد که او روز بعد به تيم ملی دعوت شود. البته نبايد خواست مشترک مردم و مطبوعات ورزشی و به تبع آنها، مديران فدراسيون فوتبال برای بازگشت کريمی به تيم ملی را ناديده گرفت.

در ميان حيرت عمومی، دو روز بعد، يعنی جمعه گذشته، علی کريمی طی نامه سرگشاده‌ای خطاب به علی کفاشيان، رئيس فدراسيون فوتبال، از شرکت در اردوی تيم ملی عذر خواهی کرد. او در نامه خود علت عدم شرکت خود در تيم ملی را، بی‌علاقگی انتخاب کنندگان (علی دايی) و تحميل شدنش از طرف مردم و مطبوعات به تيم ملی عنوان کرد.

علی کفاشيان نخست اعلام کرد که با علی کريمی صحبت کرده او را به بازگشت به تيم ملی راضی می‌کند. اما بعد از آنکه کريمی به تلفن ها و SMS های او پاسخ نداد، روز شنبه به خبرنگاران گفت: اولأ او هيچ نامه‌ای از کريمی دريافت نکرده، ثانیأ اين مسئله اصلأ به او مربوط نيست و در صورت مراجعه کريمی به دفتر او در فدراسيون فوتبال، او را به دفتر سرپرست تيم ملی ارجاع خواهد داد.

به اين ترتيب مشکل کناره‌گيری کريمی از تيم ملی در حالی حل نشده باقی ماند، که اين تيم روز چهارشنبه به مصاف تيم کره شمالی می‌رود. کره شمالی در بازی نخست خود، در کشور چين، کره جنوبی را شکست داده است

تيم ايران هنوز از ترکيب ايده آل خود دور است.از سويی بازيکنان جوانی که با سليقه دايی به تيم ملی دعوت شده اند هنوز توانايی و تجربه لازم را برای اين مصاف ندارند و از سوی ديگر تعدادی از ستارگان تيم ايران يا مثل هاشميان و تيموريان بعلت مصدوميت تيم را همراهی نمی کنند و يا مثل مهدوی‌کيا و زندی در شرايطی غيرمناسب هستند.



























Copyright: gooya.com 2011

Served by C#1 Server #2 in 0.018 seconds