Saturday, Jul 17, 2021

صفحه نخست » فشار جمهوری‌خواهان بر بایدن برای محاکمه «لابی‌گر» ایرانی مرتبط با ظریف

afrasiabi_061721.jpgکاوه افراسیابی، شهروند ایرانی دارای اقامت دائم در ایالات متحده آمریکا به «لابی‌گری غیر قانونی» برای رژیم ایران، متهم شده است

العربیه - قانونگذاران جمهوری‌خواه آمریکایی با فشار بر وزارت دادگستری این کشور خواهان آن اند تا محاکمه متهم به لابی‌گر برای ایران که از ماه ژانویه گذشته چندین بار به تاخیر افتاده است را پیگیری کند.

کاوه لطف‌الله افراسیابی که شهروند ایرانی دارای اقامت دائم در ایالات متحده آمریکا است پیشتر در سال جاری به «لابی‌گری غیر قانونی» برای رژیم ایران، متهم شد.

بنا به گفته جان دیمرز، دستیار سابق دادستان آمریکا، افراسیابی برای بیش از یک دهه همواره خود را «نزد کنگره، خبرنگاران و مردم آمریکا» به عنوان «کارشناس بی‌طرف و متخصص در امور ایران» معرفی می‌کرد، اما در واقع او کارمند رژیم ایران بوده است.

از زمان بازداشت افراسیابی تاکنون، محاکمه او بارها به تعویق افتاده که روند کند رسیدگی به پرونده باعث شده تا سه عضو جمهوری‌خواه کنگره درباره عدم پیگیری این پرونده به وزارت دادگستری هشدار دهند.

جف وندرو، اویت هریل و ریک کرفورد سه نماینده جمهوری‌خواهی هستند که گفته‌اند؛ «نگرانند» که محاکمه افراسیابی از هنگامی که بازداشت شده تاکنون چندین بار به تعویق افتاده است.

👈مطالب بیشتر در سایت العربیه

بنا به نامه‌ای که چهارشنبه 14 ژوئیه 2021 خطاب به مریک گارلند، دادستان کل نوشته شده و «واشینگتن فری بیکن» به نسخه‌ای از آن دست یافته، این 3 عضو جمهوری‌خواه کنگره گفتند که «زمان محاکمه افراسیابی چندین بار و بنا به درخواست او به تعویق افتاده است».

کارت معامله در گفتگوهای وین

در حالی که دولت آمریکا به ریاست جو بایدن برای دستیابی به توافق مجدد هسته‌ای با ایران تلاش می‌کند، قانونگذاران و ناظران نگرانند که پرونده افراسیابی به کارتی برای معامله میان واشینگتن و تهران در مذاکرات هسته‌ای وین مبدل شود.

شایان ذکر است که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری اسبق آمریکا در چارچوب اجرای اولیه توافق هسته‌ای سال 2015 با ایران، 7 زندانی ایرانی را آزاد و 14 ایرانی دیگر را تبرئه کرد.

افراسیابی برای نهادهای سیاست خارجی فردی شناخته شده است و یکی از بارزترین کارشناسانی است که بعدها مشخص شد در مقابل فعالیت‌های غیرقانونی از قبیل «فشار و لابی‌گری» به نفع ایران در آمریکا، از رژیم تهران پول دریافت می‌کردند.

لابی‌گر مرتبط با ظریف

در شکایت‌نامه‌ای که در 28 ژوئن ارائه شده، آمده است که محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، شخصا تضمین‌هایی داده که فعالیت‌های افراسیابی قانونی بوده است. این شکایت‌نامه با اشاره به این موضوع، احتمال داده که افراسیابی در روند محاکمه و بخشی از دفاعیات خود، ارتباط مسئولان بلندپایه ایرانی با این پرونده را آشکار کند.

سخنگوی وزارت دادگستری آمریکا تاکید کرد که هنوز زمانی برای محاکمه افراسیابی تعیین نشده و افزود که این پروند در مرحله تحقیقات پیش از محاکمه است.

پیگیری محاکمه افراسیابی

قانونگذاران جمهوری‌خواه به رهبری ون‌درو می‌گویند آنها از نزدیک پرونده افراسیابی را زیر نظر گرفته و دنبال می‌کنند و به فشارها بر دولت بایدن برای پیگیری قضایی آن ادامه خواهند داد.

نامه قانونگذاران آمریکایی تنها چند روز پس آن تقدیم شده که وزارت دادگستری این کشور از اتهام شبکه‌ای از جاسوسان ایرانی به توطئه برای ربودن مسیح علی‌نژاد، شهروند، فعال و خبرنگار ایرانی - آمریکایی پرده برداشت.

این دو پرونده دشواری‌های تعامل‌های دیپلماتیک با ایران را نشان می‌دهد، چرا که این رژیم در فعالیت‌های پلیدی از جمله در خاک آمریکا متهم است.

مجازات افراسیابی و پیام عبرت‌آمیز به ایران

قانونگذاران آمریکایی در این نامه نوشته‌اند «قویا معتقدیم که افراسیابی باید با اشد کیفری که قانون تعیین کرده، مجازات شود و تحت هیچ شرایطی نباید به او اجازه داده شود روند قضایی را به تعویق بیاندازد».

آنها همچنین افزودند که «افراسیابی نیت حسنه‌ای ندارد و ضروری است که وزارت دادگستری با مجازات او پیام قاطعانه‌ای به ایران و سایر دشمنان بفرستد که ایالات متحده با هر تلاش‌هایی برای تضعیف دمکراسی آن تسامح نخواهد کرد».

این در حالی است که هنوز معلوم نیست به پرونده افراسیابی در چارچوب مذاکرات با ایران در وین پرداخته شده است به ویژه این‌که فعالان مخالفت رژیم ایران همچنان نگران آنند که دولت بایدن این پرونده را دفن کند.

از سویی برایان لیب، مدیر اجرایی سازمان «آمریکایی‌- ایرانی‌ها برای دمکراسی» گفت که «مشاهده تاخیر در روند این پرونده، نگران کننده است». او همچنین افزود:«معتقدم دولت بایدن به وزارت دادگستری دستور داده تا روند رسیدگی به این پرونده به کندی انجام شود به خاطر این‌که از افراسیابی به عنوان کارت معامله سیاسی (در مذاکره با ایران) استفاده می‌شود».

او همچنین گفت: «وزارت دادگستری باید افراسیابی را درس عبرتی قرار دهد. این حامل پیام آشکاری به جمهوری اسلامی ایران و لابی‌گرهای خارجی این رژیم خواهد بود که ایالات متحده آمریکا از این پس با این گونه تخلف‌ها تسامح نخواهد کرد».

گفتنی است که پلیس فدرال آمریکا روز 18 ژانویه 2021 افراسیابی را در خانه‌اش در شهر واترتاون ایالت ماساچوست بازداشت کرد. در دادخواست رسمی که وزارت دادگستری آمریکا روز 19 ژانویه روی وبسایت خود منتشر کرد، افراسیابی به نقض قانون «فارا» یا ثبت ماموران خارجی متهم شد.

دریافت 265 هزار دلار از ایران

در متن شکواییه دادگستری آمریکا علیه افراسیابی آمده که او از سال 2007 تاکنون، دست‌کم 265 هزار دلار از دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد دریافت‌ کرده، و بیمه درمانی او را نیز همین دفتر از سال 2011 تامین کرده است.

رسانه‌های جمهوری اسلامی طی حداقل یک دهه گذشته بارها با افراسیابی تحت عنوان «محقق دانشگاه هاروارد» در باب مسائلی همچون برنامه اتمی ایران و مذاکرات رژیم ایران در این‌باره با غرب و آمریکا مصاحبه کرده‌ بودند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy