Friday, Oct 29, 2021

صفحه نخست » تست مثبت دوپینگ پرافتخارترین دوچرخه‌سوار ایران؛ یک عمر پنها‌ن‌کاری

doping_102921.jpgپیام یونسی‌پور - ایران وایر

رسانه‌های ایران از مثبت شدن تست دوپینگ یکی از شاخص‌ترین دوچرخه‌سواران ایران خبر داده‌اند.

«ایسنا» به نقل از منابع خود مدعی شد این دوچرخه‌سوار در حال حاضر تعلیق شده است تا پس از بررسی‌های بیشتر، وضعیت نهایی او مشخص شود.

منابع «ایران‌وایر» در ایران این دوچرخه‌سوار را «حمید پورهاشمی» معرفی می‌کنند؛ یکی از نام‌دارترین دوچرخه‌سواران بخش جاده و کوهستان ایران.

0004.jpgبراساس دستور‌العمل وزارت ورزش و جوانان، رسانه‌ها در ایران اجازه انتشار نام ورزشکاری که دوپینگ آن‌ها از سوی «آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ» (WADA) مثبت اعلام می‌شود را ندارند. در صورتی که رسانه‌ها نام این ورزشکاران را پیش از فدراسیون‌های ورزشی یا وزارت ورزش منتشر کنند، با عناوینی مانند «تشویش اذهان عمومی» و «نشر اکاذیب» مورد شکایت قرار خواهند گرفت.

مثبت اعلام شدن تست «A» ورزشکاران از سوی آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ همواره به معنی قطعی بودن دوپینگ یک ورزشکار نیست. طبق قوانین «وادا»، ورزشکاری که تست اولیه دوپینگش مثبت اعلام می‌شود، تا زمان به نتیجه رسیدن تحقیقات و اعلام دادرسی، از هرگونه فعالیت ورزشی محروم خواهد بود. اما در صورتی که تعمدی نبودن مصرف دارو به قصد افزایش قوا یا ناآگاهی ورزشکار از تاثیرات یا محتوای داروی مصرف شده ثابت شود، محرومیت بخشیده خواهد شد.

0001.jpgتیر۱۴۰۰ رسانه‌های ایران از مثبت شدن جواب دوپینگ دو ورزشکار ایرانی که در فهرست کاروان اعزامی ایران به رقابت‌های المپیک بودند، خبر دادند. خبرگزاری «فارس» با تیتر «شائبه دوپینگ دو رزمی‌کار»، از سکوت مسوولان کمیته ملی المپیک در قبال این موضوع انتقاد کرد و خبرگزاری «تسنیم» در گزارشی بدون نام بردن از ورزشکار، مدعی شد که یکی از شانس‌های اصلی کسب مدال ایران در المپیک توکیو، این مسابقات را به دلیل مثبت شدن تست دوپینگ از دست خواهد داد.

0003.jpgنام یکی از این دو ورزشکار، «بهمن عسگری» بود؛ دارنده چهار مدال طلا، یک نقره و یک برنز رقابت‌های قهرمانی آسیا، یک مدال طلای بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ و چهار مدال طلای رقابت‌های جهانی.

0002.jpgدیگر تکواندوکار ایران، «یلدا ولی‌نژاد» نام داشت که از دید خبرگزاری «مهر»، عنوان «فنی‌ترین تکواندوکار زن ایرانی» را در سال ۱۳۹۹ داشته است.

یلدا ولی‌نژاد پیش از رقابت‌های المپیک، برای کاهش وزن از داروی لاغری استفاده کرده و البته پزشک تیم ملی را در جریان مصرف این دارو قرار داده بود. اما محتویات استفاده شده در این دارو، از ترکیبات ممنوعه آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ محسوب می‌شد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

بهمن عسگری اما از ابتدای سال ۱۳۹۹ از داروی درمان ناباروری استفاده می‌کرد و البته علاقه‌ای هم به مشورت با پزشک تیم ملی نداشت. وقتی نتیجه تست دوپینگ اعلام شد، مدارک پزشکی‌ خود را برای وادا ارسال کرد اما در نهایت المپیک را از دست داد.

هنوز نه فدراسیون دوچرخه‌سواری و نه کمیته ملی المپیک یا وزارت ورزش در مورد چرایی مثبت شدن تست دوپینگ حمید پورهاشمی موضع‌گیری مشخصی نکرده‌اند.

با این وجود، می‌توان سراغ گفت‌وگوی اردیبهشت‌ او با ایسنا را گرفت. او به این خبرگزاری گفته بود وقتی از فهرست نهایی تیم ملی دوچرخه‌سواری خط خورد، شوکه شد و بلافاصله سراغ کادرفنی تیم ملی رفت: «زمانی که پی‌گیر دعوت نشدنم به اردوی جدید تیم ملی شدم، به من پاسخ دادند که غلظت خونم بالا است و ممکن است در مسابقات، تست دوپینگم مثبت شود.»

حمید پورهاشمی ادعا کرده بود که در جریان رقابت‌های انتخابی، پزشک تیم از او تست «سی‌بی‌سی» (CBC) گرفته بودند: «خانم دکتر قنادی به من گفت که غلظت خونم بسیار بالا است و زمانی که این مساله را با آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ مطرح کرده، به او اعلام کرده‌اند که ممکن است در مسابقات تست این ورزشکار مثبت شود و فعلا من را در هیچ برنامه‌ای قرار ندهند.»

با این‌ که حمید پورهاشمی در این مصاحبه ادعا کرد که هیچ مشکلی برای استفاده از سهمیه‌اش در رقابت‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو ندارد، نام او در فهرست مسافران ایران در رقابت‌های المپیک قرار نگرفت.

حمید پورهاشمی البته نسبت به شکل نمونه‌گیری دوپینگ از سوی مسوولان ورزش ایران نیز اعتراض داشت: «اگر می‌خواهند با دوپینگ مبارزه کنند، بگویند چرا فردی بوده که در اردوی قبلی از دادن تست ادرار امتناع کرد؟ انگار فقط در مورد من آینده‌نگری می‌کنند که ممکن است در مسابقات تستم مثبت شود.»

او یکی از پرافتخارترین دوچرخه‌سواران سال‌های اخیر ایران بود. در رقابت‌های تور بین‌المللی آذربایجان سال ۲۰۱۹ نایب قهرمان شد و در بخش کوهستان، بهترین دوچرخه‌سوار بخش مردان محسوب می‌شد. زمانی که به دلیل تست دوپینگ محرومش کردند، در رده ۸۴ رنکینگ فدراسیون جهانی دوچرخه‌سواری قرار داشت که برای دوچرخه‌سواران ایرانی، سکویی قابل توجه است.

فروردین سال جاری به قهرمانی رقابت‌های دوچرخه سواری انتخابی تیم ملی کشور رسید. پس از آن در تیرماه نیز بار دیگر قهرمان کشور شد تا حضورش به عنوان نماینده ایران در المپیک را قطعی کند؛ هرچند که از سفر به توکیو در نهایت باز ماند.

حمید پورهاشمی هم‌چنین از لژیونرهای ورزش ایران بود. او سابقه عضویت در تیم دوچرخه‌سواری «نینجا اسپورت» و «یونان لشوان» چین را طی سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ داشته است.

در ایران به ندرت پیش آمده است که فدراسیون‌ها و ورزشکاران خبر مثبت شدن تست دوپینگ را اعلام کنند. از معدود نمونه‌ها، به سال ۱۳۹۵ برمی‌گردد که «حمید بنی تمیم»، نایب‌ رییس فدراسیون کشتی خبر دوپینگ و محرومیت «بشیر باباجان زاده»، کشتی‌گیر فرنگی ایران را رسماً تایید کرد.

همان سال وقتی تست دوپینگ «ماریا شاراپووا»، ستاره زن روس‌تبار تنیس جهان شوک برانگیز شد، او در مصاحبه با «بی‌بی‌سی اسپورت» گفت: «بله، من دوپینگ کردم.»

شاراپووا بلافاصله از هوادارانش عذرخواهی کرد و پذیرفت که رفتارش آن‌ها را ناامید خواهد کرد.

در ایران به جز لاپوشانی‌های معمول، گاهی دوپینگ ورزشکاران حکومتی نیز باید در ممنوعیت خبری بماند. مهم‌ترین آن‌ها، خبر دوپینگ «مریم هاشمی»، ووشوکار ایران بود.

مریم هاشمی عضو سپاه «نبی‌اکرم» کرمانشاه بود و مدال‌هایی که در رقابت‌های بین‌المللی کسب می‌کرد را به آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی هدیه می‌داد. فدراسیون جهانی ووشو او را مکلف به بازگرداندن مدال‌هایش کرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy