Thursday, Feb 17, 2022

صفحه نخست » نخستین واکنش خامنه‌ای به فایل صوتی درباره فساد در سپاه

aliK_021622.jpgدویچه وله - رهبر جمهوری اسلامی پس از حدود یک هفته به انتشار یک فایل صوتی درباره فساد گسترده در سپاه پاسداران واکنش نشان داد. در این فایل به نقش خامنه‌ای در تصمیم‌های فسادزا و لاپوشانی فساد نیز اشاره شده اما او در این باره چیزی نگفت.

علی خامنه‌ای صبح پنج‌شنبه ۲۸ بهمن در یک سخنرانی ویدئویی برای جمعی از مردم تبریز پس از حدود یک هفته برای نخستین بار به طور تلویحی به انتشار فایل صوتی گفت‌وگوی دو فرمانده ارشد سپاه پاسداران درباره فساد گسترده در این نهاد واکنش نشان داد و آن را "عملیات رسانه‌ای استکبار" خواند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر رهبر جمهوری اسلامی، خامنه‌ای در این دیدار گفت: «دروغ‌پردازی و تهمت‌زنی به ارکان انقلاب و مراکزی که در پیشرفت انقلاب تأثیر دارند، شیوه‌هایی است که در عملیات رسانه‌ای استفاده می‌شود.»

رادیو فردا ۲۱ بهمن یک فایل صوتی حدود ۵۰ دقیقه‌ای از گفت‌وگوهای فرمانده کل و معاون اقتصادی وقت سپاه پاسداران در سال ۹۷ را منتشر کرد که جنجال زیادی به پا کرده است.

این فایل مربوط به گفت‌وگویی میان محمد علی جعفری و صادق ذوالقدرنیا است. محور اصلی صحبت فسادهای گسترده در بنیاد تعاون سپاه، سپاه قدس و شهرداری تهران است که در آنها پای بسیاری از منصوبان خامنه‌ای از جمله قاسم سلیمانی و رئیس کنونی مجلس، محمد باقر قالیباف هم در میان است.

"تهمت‌زنی" خودی‌ها یا "دشمن خارجی"؟

خامنه‌ای در صحبت‌های خود چند بار مسائل مطرح شده در فایل صوتی را "تهمت‌زنی و دروغ‌پردازی‌های رسانه‌ای" به "ارکان انقلاب و مراکزی که در پیشرفت انقلاب تأثیر دارند" خواند.

👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله

او "اتاق‌های فکر دشمن" را به "لجن‌پراکنی و دروغ‌گویی" متهم کرد و گفت "تهمت‌زنی به مجلس، شورای نگهبان، سپاه و شهید بزرگوار سردار سلیمانی نمونه‌هایی از این لجن‌پراکنی‌ها" است. در فایل صوتی به شورای نگهبان و مجلس اشاره مستقیمی نشده است.

برخلاف ادعای رهبر جمهوری اسلامی، اتهام‌ها و مسائلی که در مورد فساد در میان کارگزاران ارشد حکومتی مطرح شده نه ادعای رسانه‌های خارجی که صحبت‌های صریح دو فرمانده ارشد سپاه هستند که مانند دیگر فرماندهان این نهاد توسط خود او منصوب شده‌اند.

نقش خامنه‌ای و منصوبانش در گسترش فساد

در فایل صوتی یادشده به نقش برجسته شهردار سابق تهران، فرمانده‌هان پیشین و کنونی نیروی قدس سپاه، جمال‌الدین آبرومند، معاون وقت هماهنگ‌کننده سپاه و حسین طائب، مسئول اطلاعات سپاه در فسادهای گسترده اشاره شده که رقم آنها به هزاران میلیارد تومان می‌رسد.

در بخشی از مکالمه فرماندهان سپاه به هولدینگ یاس، بازوی مهم بنیاد تعاون سپاه اشاره شده که همان زمان درباره فسادهای چند هزار میلیارد تومانی در آن بحث‌های زیادی مطرح بود و جمال‌الدین آبرومند، معاون وقت هماهنگ‌کننده سپاه یکی از متهمان اصلی آن است.

جعفری در بخشی از مکالمه خود با ذوالقدرنیا می‌گوید قاسم سلیمانی از برخورد با متخلفان هولدینگ یاس بسیار ناراحت بود و برای این موضوع به خامنه‌ای هم رجوع کرده است.

در این مکالمه همچنین گفته می‌شود که شخص خامنه‌ای دستور داده ۹۰ درصد درآمد بنیاد تعاون در اختیار نیروی قدس و ده درصد آن در اختیار سپاه قرار گیرد.

فراز خامنه‌ای از پذیرش مسئولیت؛ فساد و توافق هسته‌ای

خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنان روز پنج‌شنبه خود به توافق هسته‌ای و اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره کرده و در این مورد نیز مانند اشاعه فساد از خود سلب مسئولیت می‌کند و کاستی‌ها را به گردن دیگران می‌اندازد.

او خطاب به مردم تبریز گفت: «در قضایای برجام در سال‌های ۹۴ و ۹۵ ایراد و اعتراض بنده این بود که نکاتی باید در برجام رعایت می‌شد تا مشکلات بعدی پیش نیاید و در تذکرات هم مکرر آنها را گفتم اما بعضی از آن نکات مورد توجه قرار نگرفت و مشکلات بعدی که همه مشاهده می‌کنند پیش آمد.»

رهبر جمهوری اسلامی در حالی مسئولیت "مشکلات بعدی" برجام را متوجه مذاکره‌کنندگان و دستگاه دیپلماسی می‌کند که خود اردیبهشت امسال به صراحت گفته بود وزارت خارجه فقط مجری سیاست خارجی است و تصمیم‌گیری در این مورد در "مجامع بالادستی" و توسط مسئولان ارشد حکومت انجام می‌شود.

گذشته از نقش شخص خامنه‌ای که تعیین کننده نهایی سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی است یکی از "مجامعی" که او به آن اشاره کرده شورای عالی امنیت ملی است.

مطابق اصل ۱۷۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی یکی از وظایف این شورا "تعیین سیاست‌های دفاعی - امنیتی كشور در محدوده سیاست‌های كلی تعیین شده از طرف مقام رهبری" است.

ارتقاء مقام متهمان فایل صوتی

افزون بر این بر خلاف ادعای خامنه‌ای در مورد "لجن‌پراکنی و تهمت‌زنی" رسانه‌های خارجی علیه کارگزاران نظام، رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه چند روز پیش اذعان کرد دستگاه‌های نظارتی این نهاد از پنج سال پیش "پدیده‌ای از سوء مدیریت و تخلف در یکی از شرکت‌های وابسته به بنیاد تعاون سپاه" را پیگیری و عاملان آن را به قوه قضائیه معرفی کرده است.

یکی از این متهمان جمال‌الدین آبرومند، معاون وقت هماهنگ‌کننده سپاه است. ذوالقدرنیا در گفت‌وگو با جعفری، محمد باقر قالیباف را متهم کرده که از او خواسته برای رفع و رجوع کسری هشت هزار میلیارد تومانی تیم جمال‌الدین آبرومند در بنیاد تعاون سپاه همکاری کند.

قالیباف، فرمانده سابق قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه و نیروی انتظامی که آن زمان شهردار تهران بود پس از رسیدن به ریاست مجلس شورای اسلامی، جمال‌الدین آبرومند را به عنوان دستیار خود منصوب کرد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy