ایران اینترنشنال - حسین موسوی تبریزی، دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، با انتقاد از شرایط کشور گفت: «تعجب میکنم آقایان و مسوولان چگونه با مشکلاتی که مردم دارند، خوابشان میبرد؟»
موسوی تبریزی همچنین صدور احکام اعدام با عنوان محاربه برای معترضان را نادرست خواند.
موسوی تبریزی در گفتوگو با سایت جماران و در پاسخ به این سوال که آیا حمله به مامور حکم محاربه دارد، گفت: «اگر دفاع باشد که اصلا محارب نیست و مجازات هم نمیشود .... محارب جایی است که مهاجم به ماموری حمله کند که به خیابان رفته تا دزد بگیرد یا امنیت مردم را حفظ کند.»
مهدی مهدویآزاد، روزنامهنگار میگوید انتقاد موسوی تبریزی از شرایط کشور به معنای منزوی شدن بیشتر خامنهای و دوپارچه شدن بیشتر حکومت است:
او با اشاره به تیراندازی ماموران اسلحه به دست بهسوی مردم معترض گفت: «این که مردم برای دفاع از خود مقابله کنند، محاربه نیست بلکه دفاع واجب است.»
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
دبیر کل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم پیش از این در واکنش به کشته شدن مهسا امینی، از «امنیت نداشتن جوان ایرانی در ایران» انتقاد کرده بود.
موسوی تبریزی در جدیدترین اظهاراتش به مشکلات جوانان و «حتی بچهها» در مدرسه، دبیرستان، دانشگاه و ... اشاره کرد و گفت یک انسان عادی در ایران، در رفع مشکلات و تامین اولویتهای زندگی خود هم ناتوان است.
او با تاکید بر این که مسوولان کشور حتما «اطلاعات قوی و آماری دقیق از گرسنهها و عدم پیشرفت» دارند، یادآوری کرد: «من خیلی وقتها خودم به بازار میروم و مایحتاج خانه را میخرم. میبینم که مردم جور دیگری نگاه میکنند و جور دیگری حرف میزنند و حق هم دارند. فکر میکنند که ما پول مردم را خوردیم و مردم را گرسنه کردیم.»
دادستان اسبق جمهوری اسلامی مدعی شد خلاف مسوولان که «حکومت و مقام دارند و برخی از پول استفاده میکنند» آخوندها از چیزی استفاده نمیکنند؛ ولی: «فحشی که [مردم] به ما طلبهها میدهند، کمتر از آنها نیست.»
موسوی تبریزی ادامه داد: «در همین شهر قم به طلبهها فحش میدهند و شنیدم در شهرهای دیگر بیشتر است. بالاخره مسوولان این مسایل را باید در نظر بگیرند.»
اما تعدادی دیگر از اعضای مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم هم در هفتههای گذشته نسبت به اعدام معترضان خیزش انقلابی واکنش نشان داده و صدور احکام محاربه برای آنان را زیر سوال برده بودند.
از جمله محمدعلی ایازی که روز یازدهم دی در یک مصاحبه، محاربه را مربوط به «جنگ و اخافه و فساد با مردم» دانسته بود نه اعتراض مردمی که از «بیکفایتی و فقر» به تنگ آمدهاند.
او با انتقاد از برخی «علما» که به جای حمایت از مردم حکم به کشتن آنان میدهند، گفته بود: «حدیث نبوی میفرماید در خون احتیاط کنید نه این که جانب قدرت را بگیرید.»
مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اما روز دوم دی ماه در بیانیهای، ضمن حمایت از اقدام قوه قضاییه جمهوری اسلامی در اعدام محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، از این قوه خواست «با قاطعیتی به مراتب بیشتر» به «اعدام عبرتآموز دیگر محاربین و مفسدین باغی» اقدام کند.
در این بیانیه به انواع مجازات برای افرادی که متهم به محاربه میشوند هم اشاره و به قوه قضاییه توصیه شده برای سطوح پایینتر محاربه، حکمهایی چون «تبعید» و «قطع انگشتان یک دست و پای مخالف» را اجرا کند.
نقاش جوان و معترض، بر اثر «خودکشی» جان باخت