کیهان لندن - سردبیر سیاسی فرانکفورتر آلگماینه مینویسد که موافقت با رضا پهلوی برای بر عهده گرفتن راهبری اپوزیسیون در جامعه مهاجران ایرانی گسترش مییابد. در مدت کوتاهی بیش از ۳۰۰هزار تن یک کارزار اینترنتی را مبنی بر دادن وکالت سیاسی به وی در دوران انتقالی تا رسیدن به برگزاری رفراندوم درباره آینده ایران امضا کردند تا به نام اپوزیسیون صحبت کند.
- در میان موافقان این کارزار شماری از افراد شاخص مخالف جمهوری اسلامی را میتوان دید از جمله خوانندگان و بازیگران و همچنین اسطوره فوتبال علی کریمی. فعالان دیگر مانند حامد اسماعیلیون و نازنین بنیادی فعال حقوق بشر و مسیح علینژاد فعال حقوق زنان هنوز چیزی نگفتهاند.
- در این میان آنانکه ضدپادشاهی هستند از این روند انتقاد میکنند. عبدالله مهتدی از حزب کومله کردستان ایران [فرانکفورتر آلگماینه نوشته است از حزب دمکرات کردستان] درخواست کرده که بجای تمرکز روی شاهزاده یک جبهه وسیع در برابر جمهوری اسلامی شکل بگیرد. برخی دیگر انتقاد میکنند که این کارزار به کیش شخصیت دامن میزند که به حکومت فردی منجر شده و برخلاف روح همبستگی همه مخالفان جمهوری اسلامی است.
روزنامه آلمانی «فرانکفورتر آلگماینه» در گزارشی به قلم راینر هرمان سردبیر سیاسی این رسانه مینویسد: «اپوزیسیون ایرانی میگوید که ولیعهد رهبر انقلاب ماست. »این روزنامه با اشاره به کمپین گردآوری امضا در اینترنت اشاره کرده که بیش از ۳۰۰هزار نفر اعلام کردهاند که پسر شاه سخنگویی و نمایندگی اپوزیسیون را برعهده بگیرد. اما مخالفان پادشاهی منتقد این حرکت هستند. سردبیر سیاسی فرانکفورتر آلگماینه ادامه میدهد که موافقت با رضا پهلوی برای بر عهده گرفتن راهبری اپوزیسیون در جامعه مهاجران ایرانی گسترش مییابد. در مدت کوتاهی بیش از ۳۰۰هزار تن یک کارزار اینترنتی را مبنی بر دادن وکالت سیاسی به وی در دوران انتقالی تا رسیدن به برگزاری رفراندوم درباره آینده ایران امضا کردند تا به نام اپوزیسیون صحبت کند.
در میان موافقان این کارزار شماری از افراد شاخص مخالف جمهوری اسلامی را میتوان دید از جمله خوانندگان و بازیگران و همچنین اسطوره فوتبال علی کریمی. فعالان دیگر مانند حامد اسماعیلیون و نازنین بنیادی فعال حقوق بشر و مسیح علینژاد فعال حقوق زنان هنوز چیزی نگفتهاند. راینر هرمان ادامه میدهد، اپوزیسیون ایرانی از آغاز موج جدید اعتراضات در ۲۶ سپتامبر با یکصدا سخن نمیگوید. دوشنبه هفته گذشته رضا پهلوی در گفتگویی با شبکه تلویزیونی «منوتو» در پاسخ به این پرسش که چرا رهبری این حرکت را بر عهده نمیگیرد، گفت که از نظر وی این موضوع بستگی به داشتن مشروعیت و تأیید اعتماد از سوی مردم دارد تا بتوان از سوی اپوزیسیون صحبت کرد.
این روزنامه سپس به نقل از شاهزاده رضا پهلوی مینویسد، در اینصورت میتوان با دیگر افراد شاخص در سطح بینالمللی قویتر و مصممتر به عنوان نمایندگی مخالفان جمهوری اسلامی مراوده داشت.
«ولیعهد رهبر انقلاب ماست»
در اعتراضات اخیر ایران با سرکوب وحشیانه توسط جمهوری اسلامی بیش از ۵۰۰ تن کشته شدهاند. در تظاهرات روزهای گذشته در تهران و یا همچنین زاهدان و ایذه شعارهایی مانند «وکالت میدهم به شاهزاده رضا پهلوی» و «شاهزاده رهبر انقلاب ماست» سر داده شد.
در این میان آنانکه ضدپادشاهی هستند از این روند انتقاد میکنند. عبدالله مهتدی از حزب کومله کردستان ایران [فرانکفورتر آلگماینه نوشته است از حزب دمکرات کردستان] درخواست کرده که بجای تمرکز روی شاهزاده یک جبهه وسیع در برابر جمهوری اسلامی شکل بگیرد. برخی دیگر انتقاد میکنند که این کارزار به کیش شخصیت دامن میزند که به حکومت فردی منجر شده و برخلاف روح همبستگی همه مخالفان جمهوری اسلامی است.
فرانکفورتر آلگماینه در پایان گزارش خود مینویسد، رضا پهلوی روز شنبه به این نگرانیها واکنش نشان داد و در توییتر نوشت که وی فقط سه اصل را به رسمیت میشناسد و برای همانها مبارزه میکند: تمامیت ارضی ایران، دمکراسی سکولار بر اساس حقوق بشر و همچنین برای این حقِ تصمیم گرفتن مردم برای نظام سیاسی آینده ایران در یک انتخابات آزاد. وی تأکید کرده که خودش همواره از احیای سلطنت در ایران صرف نظر کرده و یک نظام دمکراتیک را ترجیح میدهد.
کیهان لندن یادآوری میکند که شاهزاده رضا پهلوی از سالها پیش در گفتگوها و پیامها و سخنرانیهای خود همواره بر حق مردم برای تصمیم گرفتن درباره شکل نظام سیاسی آینده ایران که جمهوری مبتنی بر دمکراسی و یا پادشاهی پارلمانی باشد، تأکید کرده است.