ایران وایر - در حالی که هواداران باشگاه استقلال تصور میکردند که کابوس بدهیهای انباشته، خطر بسته شدن پنجرههای نقل و انتقالاتی، تهدیدهای کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا برای کسر امتیاز و یا قبول نشدن مجدد پرونده این باشگاه برای حضور در لیگ قهرمانان سالهای آینده بسته شده است، نامهای جدید از کنفدراسیون فوتبال آسیا به این باشگاه ارسال شده است؛ تهدید به بسته شدن پنجره نقل و انتقالات و جرایم بیشتر، از جمله کسر امتیاز.
چرا استقلال، یکی از پرطرفدارترین باشگاههای فوتبال قاره آسیا، رنگ آرامش را به خود نمیبیند؟
از نامه تهدیدآمیز AFC به استقلال چه میدانیم؟
خبرگزاریهای ایران مدعی شدهاند کنفدراسیون فوتبال آسیا در نامهای خطاب به باشگاه استقلال، نسبت به پرداخت نشدن بدهی معوقه «احمد موسوی»، بازیکن پیشین این باشگاه، تذکر داده و نوشته است: «در قضاوت نهایی در خصوص این پرونده، اگر باشگاه استقلال، حقوق این بازیکن را تا زمان تعیین شده پرداخت نکند، طبق قوانین با این باشگاه رفتار خواهد شد. قوانین میگویند استقلال جریمه میشود. همچنین دیرکرد در پرداخت این پول، باعث افزایش جریمه مالی و موارد دیگر میشود.»
«ایسنا»، در توضیح آنچه ممکن است در پرونده مطالبات احمد موسوی برای استقلال در نظر گرفته شود، به «موارد قانونی» از جمله «بستن پنجره نقل و انتقالات و کسر امتیاز»، در صورت تخطی مجدد، «سقوط به لیگهای پایینتر» و اضافه شدن جریمهای در حدود ۳ تا ۴ میلیارد تومان به مبلغ کنونی اشاره کرده است.
احمد موسوی کیست؟
برخی رسانهها در ایران پرسیدهاند که قرارداد احمد موسوی با استقلال چقدر بوده که حالا بیش از ۵ میلیارد از آن باقی مانده و او از استقلال چنین رقمی را طلبکار است؟
احمد موسوی، ۲۰شهریور۱۳۹۹ به استقلال پیوست. یعنی زمانی که قیمت دلار، حدود ۱۸ هزار تومان بود. او سابقه بازی در تیمهالی متوسطی مانند پاس همدان، خونهبهخونه، اکسیژن البرز، ماشینسازی، گسترش فولاد و در نهایت گلگهر سیرجان را داشت.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
مدیران استقلال احمد موسوی را با سابقه ۱۱ بازی در گلگهر به استقلال آوردند. او در مدت حضورش در ترکیب این تیم، بهعنوان هافبک میانی، ۱۴ بازی در لیگ و جامحذفی انجام داد، یک گل زد، یک پاس گل داد و در نهایت از سوی «فرهاد مجیدی»، در لیست مازاد این باشگاه قرار گرفت.
طبق ادعا مدیران باشگاه استقلال، پایان فصل ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ بیش از هشتاد درصد از قرارداد بازیکنان و مربیان استقلال پرداخت شده است. اگر حتی تصور کنیم که احمد موسوی کمتر از ۷۰ درصد از قراردادش را از این باشگاه گرفته باشد، قرارداد او با استقلال بهعنوان هافبک ناشناخته، بیش از ۱۵ میلیارد تومان بوده است. رقمی نزدیک به ستارههای وقت تیم ملی فوتبال ایران. آیا عقد قراردادی با چنین رقمی منطقی بهنظر میرسد؟
چه کسی قرارداد احمد موسوی را امضا کرد؟
قرارداد احمد موسوی با باشگاه استقلال، در دوران مدیریت «احمد سعادتمند» بسته شد. مدیری که فروردین ۱۳۹۹، جای «علی فتحاللهزاده» را در این باشگاه گرفت.
علی فتحاللهزاده با وعده عقد قرارداد با «لیونل مسی» به باشگاه استقلال برگشت، اما پس از مدتی، با بهانه کردن بیماری کرونا از سمت خود استعفا داد و کنار رفت. وزارت ورزش و جوانان دولت «حسن روحانی» نیز، احمد سعادتمند را به مدیرعاملی باشگاهی برگزید که بهنظر میرسید آرامآرام در حال ورود به بحرانهای اقتصادی است.
همزمان با کنارهگیری فتحاللهزاده و روی کار آمدن احمد سعادتمند، فدراسیون جهانی فوتبال رسما اعلام کرد که مجموع بدهیهای باشگاه استقلال (که آن زمان هنوز با احمد موسوی قرارداد نبسته بود) به بیش از ۲ میلیون دلار رسیده است.
آنچه در مورد سعادتمند در جامعه ورزش میدانستیم، یک مدیر میانی، سایهنشین و همیشه آلترناتیو برای میزهای مدیریتی موقت و سرپرستیهای کوتاهمدت در وزارت ورزش و جوانان دوران «مسعود سلطانیفر» بود. نامش برای هواداران باشگاه استقلال چندان غریبه بهنظر نمیرسید؛ او در مقطعی بهعنوان رییس هیاتمدیره باشگاه استقلال و در مقطعی دیگر بهعنوان عضو اقتصادی، سابقه حضور در کادر مدیریتی این باشگاه را داشت. این مقاطع زمانی، در مجموع ۵ ماه به درازا کشید. یعنی از اردیبهشت۱۳۹۸ تا شهریور همان، سال ریاست و عضویت در باشگاه استقلال را تجربه کرد و رفت.
آقای سعادتمند البته رکورددار سرپرستی فدراسیونهای ورزشی ایران و نامزدی در انتخابات فدراسیونها هم هست. پیش از این، بهعنوان سرپرست فدراسیونهای تنیس روی میز، وزنهبرداری، هندبال، اسکی و حتی نجاتغریق فعالیت کرده و در انتخابات تمامی این فدراسیونها هم کاندید شده بود، اما در روز رایگیریها شکست خورد.
اما نکته ویژه در مورد آقای سعادتمند، مدیرعاملی او در باشگاه «بانک سرمایه» است؛ بانک سرمایه، یکی از مشکوکترین بانکهای اقتصادی ایران در عرصه ورزش بهحساب میآید. یکی از پروندههایش، همکاری دستوری با «کارلوس کیروش» بود.
آیا مدیران استقلال از قراردادهای مشکوک منتفع میشوند؟
منابع مطلع، از نزدیکی احمد سعادتمند به مدیران سپاه در ورزش، و تبعیت کامل او از سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی سپاه خبر میدهند. شواهد و قرائن نیز این موضوع را تایید میکند.
در دوران احمد سعادتمند بود که «سهیل گوهری»، در فاصله کمتر از ۷۲ ساعت پس از منصوب شدن به پست سرپرستی روابط عمومی باشگاه استقلال، از سمت خود برکنار شد. چراییاش به گزارش امنیتی خبرگزاری «تسنیم»، وابسته به سپاه پاسداران، با عنوان «انتصابات سیاسی و شائبهدار در باشگاه استقلال» برمیگشت.
سهیل گوهری پس از حمله به هواپیمای اوکراینی، در توییتر خود نوشته بود: «اگر به نفرین و لعن اعتقاد ندارید، به خودتون فشار نیارید. فحش خارمادر بدین بهشون، خودتون رو تخلیه کنید، ولو در خفا.» گوهری از هشتگ «خطای انسانی» در این توییت استفاده کرد.
«حسین صارمی»، از چهرههای وابسته به جناح اصولگرا، با بازنشر توییت سهیل گوهری نوشته بود: «تلاش سلطانیفر برای احیا تاج و نابودی استقلال! سهیل گوهری که در هتاکی به انقلاب و شهدا گوی سبقت رو از براندازا ربوده بود، بهعنوان رییس روابط عمومی باشگاه استقلال منصوب شد.»
نزدیکی احمد سعادتمند به جریانهای سیاسی نزدیک به سپاه پاسداران و حرف شنوی او از رسانهها و سازمانهای امنیتی نزدیک به سپاه پاسداران، فقط در حذف یک خبرنگار ورزشی اجتماعی خلاصه نمیشد. احمد سعادتمند، دقیقا راهی را رفته بود که پس از او، سردار «مصطفی آجرلو» و برادرزادهاش «سعید آجرلو»، با دلالی مشترک بازیکنان و مربیان استقلال انجام داده بودند.
احمد سعادتمند قراردادی با احمد موسوی بسته است که در زمان خودش با قیمت لژیونرهای فوتبال ایران برابری میکرد. بهصورت نمونه، «مهدی طارمی»، مهاجم تیم ملی فوتبال ایران، یک سال قبل با قراردادی به ارزش ۱۷ میلیارد تومان (با قیمت ارز در همان زمان) به تیم «ریو آوه» پرتغال پیوسته بود.
سوال اینجاست که مدیران باشگاه استقلال، از قراردادهای غیرواقعی با بازیکنان متوسط فوتبال ایران چقدر منتفع شدهاند؟