Tuesday, Aug 15, 2023

صفحه نخست » تشکیل پرونده قضائی برای حسن روحانی

jailed.jpgصدای آمریکا - سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به تخلفات حسن روحانی رئیس جمهور پیشین جمهوری اسلامی در مداخلات ارزی و بورس، گفت که برای او پرونده‌هایی تشکیل شده است.

مسعود ستایشی تاکید کرده است که او در «کسوت روحانیت» قرار دارد، پرونده‌هایی برای او در «دادستانی ویژه روحانیت» با حفظ حوزه قضایی مربوطه تشکیل شده است.

مداخله در بازار ارز و همچنین دستکاری در بورس به منظور کسب درآمد از جمله اتهاماتی بود که در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی بارها مطرح شد. بازار بورس که یکی از تلخ‌ترین دوران خود را در دولت دوم حسن روحانی تجربه کرد محور انتقاد مردم و کارشناسان بود.

در همین رابطه دو تن از مقامات بانک مرکزی در دولت حسن روحانی بازداشت و ولی‌الله سیف به عنوان رئیس کل وقت بانک مرکزی، احمد عراقچی به عنوان معاون ارزی بانک مرکزی و سالار آقاخانی به عنوان فردی که از طرف مقامات بانک مرکزی مامور معاملات «غیرقانونی» ارز به عنوان معاملات فردایی شده بود، در مهر ۱۴۰۰ به اتهام «برهم زدن نظم و آرامش بازار ارزی کشور و زمینه‌سازی برای خرید و فروش غیرقانونی ارز» به ترتیب به ۱۰ سال، ۸ سال و ۱۳ سال زندان محکوم شدند.

این احکام اما در نهایت در روز پنج‌شنبه ۲۹ تیر توسط بالاترین مرجع قضایی در جمهوری اسلامی نقض شد و پرونده برای رسیدگی دوباره به دادگاه هم‌عرض فرستاده شد.

اما مداخله در بازار ارز روی دیگری نیز داشت که رسانه‌های وابسته به دولت ابراهیم رئیسی بازیگر اصلی آن را حسن روحانی معرفی می‌کنند. در همین رابطه خبرگزاری دولتی «ایرنا» در روز ۲۳ خرداد ماه با انتشار آماری نوشت که در سال‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶، ده‌ها میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور، صرف «سرکوب نرخ ارز» و «دستاوردسازی دورغین» برای رای آوری مجدد حسن روحانی در انتخابات با عنوان «حفظ ارزش پول ملی» شده است.

این خبرگزاری تاکید کرده که میزان مداخله بانک مرکزی در بازار غیررسمی ارز در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که از قضا دوران برجام و به اصطلاح «رفع تحریم» بود، نه تنها اوج گرفته بلکه رکوردشکنی هم کرده است.

به اعتقاد نویسنده این مطلب، رشد شدید «مداخلات ارزی» بانک مرکزی در سال‌های ۹۵ و ۹۶، شاهدی واضح از سوءاستفاده انتخاباتی دولت حسن روحانی از ذخایر ارزی کشور است.

کسب درآمد از بازار بورس و تحمیل زیان‌سنگین به سهامداران یکی دیگر از اتهامات دولت روحانی بود که در همین رابطه نیز مصطفی امید قائمی مدیرعامل فرابورس در مردادماه سال ۱۴۰۱ به روزنامه اعتماد گفت که «در دولت قبل با توجه به اینکه در آن زمان می‌خواستند منابع خود را از بازار سرمایه تامین کنند، در بازار سرمایه حباب به وجود آمد و قیمت‌ها در آن مسیر حرکت کرد.»

سقوط بورس تهران در سال ۱۳۹۹ از اوایل مرداد شروع شد. شاخص کل این بورس در ابتدای سال ۵۰۸ هزار واحد بود و در ۱۹ مرداد از مرز ۲ میلیون واحد گذشت و رکورد تاریخی رقم زد ولی در ادامه وارد روند نزولی شد و در آخرین روز کاری اسفند ماه شاخص کل بورس به سطح یک میلیون و ۳۰۷ هزار واحد رسیده بود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy