عبدالکریم حسین زاده، نماینده سابق مجلس: ریشه هجوم شهروندان برای دیدن رونالدو ایزوله بودن کشور است.
این رفتار ناشی از حسرتی است که ریشه سیاسی دارد.
ملت ایران مجبور شده به دیدن پدیدههای روز دنیا از تلویزیون، بدون تجربه کردن آنها در مجاورت خود بسنده کند. از رویدادها و ستارگان بزرگ گرفته تا اتومبیل و تکنولوژیهای جدید.
***
نمایش بینظمی در روز دست و پا زدن حکومت برای رونالدو، حکومت از رونالدو چه میخواهد؟
پیام یونسیپور - ایران وایر
از روزی که «فارس»، رسانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حضور «کریستیانو رونالدو» در باشگاه «النصر» را پروژه نفوذ اسرائیل در عربستان دانست و ادعا کرد که این ستاره پرتغالی فوتبال جهان در حال «تطهیر» خاندان آلسعود است، کمتر از هشت ماه میگذرد.
«حمید سجادی»، وزیر وقت ورزش و جوانان اسفند ۱۴۰۱، پیش از سقوط هلیکوپترش گفته بود: «عربستانیها فکر کردهاند که میتوانند با رونالدو برای خودشان آبرو بخرند اما آبرو با رونالدو و پول خریدنی نیست.»
حالا اما جمهوری اسلامی تمامی نیروهایش را بسیج کرده است تا در استقبال و پذیرایی از کریستیانو رونالدو، همانی که رسانههای سپاه به او سفیر اسرائیل در فوتبال عربستان میگفتند، کمی آبرو برای خود بخرد.
کریستیانو رونالدو چرا برای جمهوری اسلامی تا این حد صاحب اهمیت شده است؟
بینظمی در فرودگاه، شکسته شدن در هتل
دوشنبه صبح ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ شهروندان تهرانی با بنرهایی در سطح شهر مواجه شدند که تصاویری از کریستیانو رونالدو را با خوشامدگویی به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی روی خود نشان میدادند.
***
رسانههای ایران از آسفالت شدن مسیر حرکت اتوبوس تیم فوتبال النصر عربستان به سمت ورزشگاه آزادی خبر دادند و تصاویری از حضور پرتعداد دستگاهها و نیروهای شهرداری برای ترمیم خیابانهای منتهی به این ورزشگاه منتشر شدند.
دو اتوبوس ویژه و ویآیپی (VIP) به صورت اختصاصی برای این باشگاه به رنگ زرد درآمدند و لوگوی باشگاه النصر عربستان روی آن قرار گرفت تا بازیکنان این تیم و البته کریستیانو رونالدو را به هتل و ورزشگاه برسانند.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
اتوبوسهای حامل بازیکنان و مربیان النصر با اسکورت ویژه نیروهای امنیتی به سمت هتل حرکت کردند. پیش از این، «ورزش سه» در گزارشی ادعا کرده بود که قرار است بازیکنان النصر و کریستیانو رونالدو را از یک پادگان نظامی عبور دهند تا از دید مردم دور بمانند.
با این وجود، بینظمی به صورت آشکار و نمایان در استقبال از کاروان النصر موج میزد. حضور جمعیت در فرودگاه و همینطور مقابل هتل، حرکت بازیکنان این تیم را دشوار کرده بود. برخی رسانهها از شکسته شدن یکی از درهای هتل «اسپیناس» تهران، محل اقامت تیم النصر بر اثر هجوم هواداران رونالدو خبر دادند. برخی از کاربران ایرانی در فضای مجازی با اشاره به کمبود نیروهای انتظامی در محل اقامت النصر نوشتند که جمهوری اسلامی ترجیح داده است نیروهای امنیتی را در خیابانهای تهران مستقر کند، نه در محل اقامت کریستیانو رونالدو.
بینظمی در اسکان بازیکنان النصر به حدی بود که برخلاف برنامه قبلی، کریستیانو رونالدو به محل کنفرانس خبری پیش از بازی نیامد. در حالی که روز یکشنبه رسما اعلام شده بود رونالدو در کنار «لوییز کاسترو»، سرمربی این تیم به کنفرانس خبری خواهد آمد، مسوولان این باشگاه ترجیح دادند «عبدالرحمن غریب» را برای صحبت در مورد شرایط این تیم قبل از بازی مقابل خبرنگاران قرار دهند.
النصر حاضر نشد هیچ یک از ستارههایش، از جمله «سادیو مانه» و «تالیسکا» را به کنفرانس خبری ببرد.
مهندسی خبررسانی از رونالدو و النصر
از صبح روز دوشنبه، رسانههای حکومتی آنچه در استقبال از کریستیانو رونالدو و باشگاه النصر رقم خورده است را به صورت زنده و لحظه به لحظه پوشش دادهاند.
ورزش سه از ساعت ۹ بامداد پوشش خبری ویژه خود برای حضور رونالدو و استقبال ویژه مقامات دولتی و ورزشی از این بازیکن را آغاز کرد. این رسانه حتی از بازنشر توییت «عامر عبدالله»، مفسر عربستانی شبکه ابوظبی نیز نگذشت که نوشته بود: «میزبانی ایرانیها خوب بود، مرتبه بعد نوبت ما است که جبران کنیم.»
ورزش سه البته اشارهای به توییت بعدی این گزارشگر شناخته شده عربستانی که فیلم جمعیت هواداران جوان کریستیانو رونالدو را از خبرگزاری «تسنیم» برداشته و در صفحه توییترش منتشر کرده بود، نکرد. این گزارشگر عربستانی با کنایه نوشته بود: «پیروزی فوتبال عربستان باعث شادی مردم ایران شده است.»
او همچنین در همین توییت نوشته بود: «نیروهای امنیتی در ایران با انبوه مردم در حال مقابله هستند.»
حکومت از رونالدو چه میخواهد؟
این نخستین باری نیست که النصر وارد ایران میشود. کریستیانو رونالدو هم تنها ستاره این تیم به حساب نمیآید. «سادیو مانه» که دو فصل قبل در لیورپول و فصل گذشته در «بایرن مونیخ» بازی میکرد نیز این تیم را همراهی میکند.
اما آنچه به نظر میرسد، جمهوری اسلامی از حضور النصر در ایران برای دیدار با «پرسپولیس» میخواهد، در بازی تبلیغاتی و نمایش دادن چهره یک شهر امن، بدون دغدغههای اجتماعی خلاصه میشود.
صفحه اینستاگرام کریستیانو رونالدو با ۶۰۴ میلیون دنبال کننده، بیشترین مخاطب را در این اپلیکیشن محبوب جهانی دارد. دیماه سال ۱۴۰۱، مدیران برنامه رونالدو اعلام کردند که او در سال ۲۰۲۲ برای هر پست تبلیغاتی در صفحه شخصی خود، دو میلیون و ۵۰۰ هزار دلار دریافت کرده است.
به نظر میرسد بخشی از تلاش حکومت، برای به دست آوردن یک پست یا استوری از صفحه رونالدو برای نمایش دادن تصویر متفاوتی از ایران به جهان است؛ تصویری که پایتخت تهران را منهای دغدغههای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود نشان دهد.
مسوولان باشگاه پرسپولیس در بدو ورود رونالدو به ایران، به او تخته فرشی نفیس و دستباف هدیه دادند. واکنش رونالدو، تکان دادن فرش و خندیدن بود.
پرسپولیس باید سهشنبه ۲۷ شهریور از ساعت ۲۱ و۳۰ در ورزشگاه تخریب شده آزادی و بدون حضور تماشاگران مقابل النصر قرار بگیرد؛ ورزشگاهی که سال ۱۳۵۱ ساخت آن آغاز شد، سال ۱۳۵۲ به بهرهبرداری رسید و حالا حتی سکویی برای نشستن تماشاگران ندارد. آن سوی، نماینده عربستان با بهترین مهاجمان فصول اخیر فوتبال اروپا در همین ورزشگاه حضور خواهد داشت.
آنچه برای حاکمیت اهمیتی ندارد، نتیجه مسابقه است. آنها یک تصویر آرام، شاد و بیتفاوت از ایران برای مخابره به جهان میخواهند.