تسنیم به نقل از مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گزارش داد که «در سال ۱۴۰۲، ۹ مورد جدید ابتلا به جذام در کشور گزارش شده است که شش نفر از آنها ایرانی و سایر بیماران از اتباع خارجی هستند». تسنیم نوشت: «تا پایان سال ۱۴۰۲، تعداد تجمیعی موارد ثبت شده جذام به ۱۱ هزار و ۹۱۵ نفر رسیده که از آن میان هشت هزار و ۹۸۸ نفر بهبود یافته و دو هزار و ۵۰۴ نفر از مبتلایان جان باختهاند».
بنابر این گزارش: «۴۱۱ نفر غایب از درمان هستند که ۱۲۰ مورد اتباع افغانستانیاند. ۱۲ نفر تحت درمان چنددارویی بوده که از این تعداد، هشت نفر دارای ملیت ایرانیاند.
موارد تحت درمان در پایان سال ۱۴۰۲ از ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور گزارش شدهاند که از این میان بالاترین میزان شیوع، به دانشگاههای علوم پزشکی خراسان شمالی، قزوین و ایرانشهر اختصاص دارند».
مهشید ناصحی، مدیر کشوری برنامه کنترل سل و جذام وزارت بهداشت در این رابطه گفت: «شناسایی فقط ۹ مورد جدید طی یک سال نشان میدهد که همه دانشجویان پزشکی در طول دوره تحصیل خود با بیمار مبتلا به جذام روبهرو نمیشوند و در نتیجه مهارت تشخیصی پرسنل و پزشکان کاهش مییابد». ناصحی با بیان اینکه انتقال «جذام» عمدتا از راه تنفسی است، بر لزوم افزایش آگاهی جامعه از این بیماری تاکید کرد.
عامل ابتلا به «جذام» نوعی باکتری به نام «باسیل» است که داخل سلول زندگی کرده و تنها درون سلول توانایی تکثیر دارد. تاکنون واکسن موثری علیه این بیماری ساخته نشده است.
راه سرایت بیماری از انسان به انسان و از شخص درمان نشده به شخص دیگر و از مسیر دستگاه تنفسی فوقانی، از طریق قطرات تنفسی یا پوست آسیبدیده است. «باسیل جذام» عمدتا پوست، اعصاب محیطی و مخاط دستگاه تنفسی فوقانی و نیز چشمها را درگیر میکند.
این تنِ من؛ غرق در هنجارهایی که شکستید
خشم ایتالیایی ها از رفتار جنسی یک گردشگر