سندی از دفتر حوزه هیات دولت جمهوری اسلامی ایران به «ایرانوایر» رسیده که در آن از اعضای دولت و استانداران خواسته شده بر اساس مفاد آن به تبلیغ اقدامات دوره سه ساله ریاست جمهوری «ابراهیم رئیسی» بپردازند که در بهار گذشته بر اثر سقوط هلیکوپتر کشته شد.
این سند به امضای «سجاد میرشجاعی»، مدیرکل حوزه دفتر هیات دولت سیزدهم رسیده و در آن بر «ضرورت تبیین دستاوردها و اقدامات جهادی» دولت رئیسی، تاکید شده است.
«علی خامنهای» رهبر جمهوری اسلامی ایران پیش از این از عملکرد رئیسی تقدیر کرده و گفته بود که درباره کارهای او به اندازه کافی تبلیغ نشده است.
سجاد میرشجاعی، مدیرکل حوزه دفتر هیات دولت سیزدهم در نامه خود به استانداران سراسر کشور نوشته: «نظر به برگزاری مراسم اربعین شهید جمهور و همراهان در سراسر کشور و ضرورت تبیین دستاوردها و اقدامات جهادی دولت مردمی به پیوست گزارش اجمالی و مدیریتی عملکرد دولت مردمی جهت بهرهبرداری در سخنرانیها و مراسمها ارائه میگردد.»
سرفصلهای این مصوبه درباره تبلیغ درباره ابراهیم رئیسی از جمله درباره «مردمی بودن، شکستن انحصار در حلقه مدیران ارشد، مدیریت ارز، توسعه زیرساختهای بهداشتی، مسوولیت پذیری، جذب و بهبود سرمایهگذاری خارجی، کاهش بیکاری، دیپلماسی فعال، ترویج نشاط اجتماعی» است.
عمده مسائل مطرح شده در این برنامه تبلیغاتی موضوعاتی بود که نامزدهای جانشینی آقای رئیسی در ایام تبلیغات انتخاباتی از آن انتقاد کرده بودند. از جمله «مصطفی پورمحمدی»، در یکی از اظهارات انتخاباتیاش ابراهیم رئیسی را دوست قدیمی خود خوانده اما گفت که اگر «رئیسی زنده بود خود وی راهش را ادامه نمی داد.»
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
پورمحمدی و رئیسی هر دو با حکم «روح الله خمینی»، عضو «کمیته مرگ» در تهران بودند که در تابستان ۱۳۶۷ هزاران زندانی سیاسی را که برخی از آنها دوره محکومیتشان رو بهاتمام بود، به جوخههای اعدام سپردند.
در این نامه که دو روز پیش از برگزاری دور اول انتخابات غیرمنتظره، یعنی در ۶تیر۱۴۰۳ خطاب به اعضای دولت و استانداران فرستاده شده، آمده است که گزارش آن توسط «دفتر هیات دولت و همکاری دستگاههای اجرایی» تهیه شده است.
گزارش در ۸۶ صفحه و ۱۰ موضوع به طور تفصیلی از دوره سه ساله ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی تمجید کرده و شاخصهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در زمان او صعودی و میزان رضایت ایرانیان از او را بیسابقه خوانده است.
در این گزارش گفته شده است که رئیسی و دولت او رویکردی تحولی به «مردمی» بودن آفریدند و موفق به «حل پایدار مسائل کشور» شدند. از جمله گفته شده است که در زمان تحویل گرفتن دولت از «حسن روحانی» رشد اقتصادی ایران منفی ۲.۵ درصد بوده در حالی که در زمان مرگ رئیسی، این میزان به ۵.۵ درصد افزایش رسیده بود. یعنی در دوره سه ساله او، ادعا شده است که ایران رشد اقتصادی ۸ درصدی تجربه کرده است.
در بخش جذب سرمایهگذاری خارجی ادعا شده است که در پایان دولت روحانی، میزان سرمایهگذاری خارجی نزدیک به منفی ۸ درصد بوده در حالی که در دوره ریاست رئیسی، این میزان به ۴ درصد رسیده یعنی میزان سرمایهگذاری خارجی در ۳ سال اخیر، ۱۲ درصد افزایش داشته است که با توجه به تحریمهای گسترده ایالات متحده و قطع تقریبا کامل مراودات تجاری با اروپا، رقم نادرستی است.
در این گزارش ادعا شده است که نرخ رشد ارز و مشخصا دلار آمریکا، نزدیک به ۱۴ درصد کاهش داشته است. در زمان شروع ریاستجمهوری رئیسی هر دلار آمریکا کمتر از ۲۸ هزار تومان بود در حالیکه اینک به بیش از ۵۷ هزار تومان رسیده است.
از اعضای هیات دولت و استانداران خواسته شده که با هدف «تبیین» دستاوردهای دولت رئیسی، مسائل یاد شده در گزارش ۸۶ صفحهای را محور امور تبلیغاتی قرار دهند.
بر اساس آمارهای مستقل غیردولتی در زمان ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی، به دلیل رشد بیکاری و افزایش تورم، میزان فقر در کشور به شکل بیسابقهای افزایش یافت به طوری که ۳۰ درصد از جمعیت ایران به افراد زیر خط فقر اضافه شدند.