به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در هفته اخیر بازدهی دلار از سایر بازارهای مالی جلو افتاد؛ این در حالی بود که سیگنال نامساعدی به بازارهای مالی تزریق نشد و معاملهگران رشد تقاضای تابستان را دلیل این افزایش قیمت میدانند.
تجارت نیوز در گزارشی نوشت: قیمت دلار در هفته ابتدایی مرداد با رشد قیمت هزار و ۳۵۰ تومانی و افزایش بازدهی ۲.۳۶ درصدی پرچمدار رشد بازدهی در بازارهای مالی شد.
معاملهگران دلیل افزایش قیمت در بازار ارز را رشد تقاضا میدانند. آنها معتقدند بازار از رکود ماههای ابتدایی سال خارج شده و رشد تقاضا، ریتم افزایشی به این بازار داده است.
گفتنی است قیمت اسکناس و حواله دلار در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در هفته ابتدایی مرداد یک کانال جهش داشت. این رشد قیمت دلار سهمیهای و حوالهای حاکی از رشد تقاضای دلار شرکتهاست و سیگنال افزایش به بازار آزاد ارز را نیز داد.
پیش بینی قیمت دلار
با توجه به اینکه خوشبینیهای سیاسی هفتههای گذشته در بازارهای مالی رنگ باخته و قیمت دلار بیشترین واکنش کاهشیای که نسبت به این مثبتاندیشی اقتصادی داشته منطقه ۵۷ هزار تومانی بوده است، به نظر میرسد وزنه افزایش قیمت دلار بر کاهش بیشتر میچربد.
کارشناسان اقتصادی احتمال صعود قیمت دلار به کریدور بالاتر را بالا میدانند و معتقدند بیشترین سیگنالی که میتواند ریتم نزولی به قیمت دلار دهد موضوع رفع تحریمها و ازسرگیری مذاکرات برجام است. آنها میگویند در صورتی که گامهای اساسی برای توافق برداشته شود، دلار با کاهش پلکانی تا نیمههای کریدور پنجم نیز عقبنشینی خواهد کرد.
شایان ذکر است در ابتدای هفته گذشته علی باقری کنی، سرپرست وزارت خارجه ایران، از تمایل برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن برای بازگشت به توافق هستهای سخن گفته است. او در مصاحبه با نشریه نیوزویک گفت تهران در جبهه سیاست خارجی برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن به منظور احیای مشارکت متقابل در توافق هستهای رویکردی «باز» را دنبال میکند. تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند در صورتی که این اخبار سطحی، عمق بیشتری بگیرد و قدمهای جدی برای آن برداشته شود، میتوان انتظار کاهش قیمت دلار را در ماههای آینده داشت.