Sunday, Oct 27, 2024

صفحه نخست » چین، روسیه، کره شمالی و جمهوری اسلامی؛ محور جدید در حال ظهور

mehvar.jpgیورونیوز - همزمان با تشدید تنش‌ها در بسیاری از نقاط جهان، همکاری‌های تجاری و نظامی چهار کشور چین، روسیه، ایران و کره شمالی در ماه‌های اخیر افزایش یافته و غرب را نسبت به ایجاد یک «محور» واقعی دشمن نگران کرده است.

آیا همکاری میان کشورهایی که در گروه «متخاصم» با ایالات متحده و اتحادیه اروپا طبقه‌بندی شدند را باید یک مشارکت نظامی و استراتژیک ساده دانست یا دنبال کننده یک دیدگاه ژئوپلیتیک جهانی؟

آخرین اقدام در راستای این همکاری نزدیک، اعزام هزاران سرباز کره شمالی به روسیه است تا بتوانند در جنگ اوکراین شرکت کنند. ایران نیز همزمان صدها پهپاد و موشک بالستیک کوتاه برد را به همین جبهه فرستاده است.

مشارکت کره شمالی در این جنگ، یک موضوع بسیار جدی است که نه‌تنها در اروپا، بلکه در «هند‌-اقیانوس آرام» نیز عواقبی خواهد داشت.

👈مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

این هفته همچنین در حاشیه نشست بریکس در کازان روسیه، شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین و همتای روس او ولادیمیر پوتین بار دیگر بر تعهد خود برای ساختن جهانی «عادلانه‌تر» تاکید کردند و همزمان برای جذب اعضای بیشتری توسط این سازمان تلاش کردند.

احتمال تبدیل شدن یک درگیری منطقه‌ای به جنگ جهانی

ایالات متحده در واکنش به تهدید فزاینده مرتبط با نزدیکی ایران، چین، روسیه و کره شمالی، زنگ خطر را به صدا درآورده است.

روز چهارشنبه لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده در این باره هشدار داد و پیش از آن در تابستان نیز یک گروه مسئول بررسی استراتژی دفاعی ایالات متحده که از حمایت کنگره ایالات متحده نیز برخوردار است، این همکاری‌ها را «محور در حال گسترش مشارکت‌های بدخواهانه» نامید.

در گزارش این گروه آمده است: «صف بندی جدید کشورهای مخالف منافع ایالات متحده، یک خطر واقعی است و حتی این احتمال را ایجاد می‌کند که یک درگیری، هر کجا که روی دهد، به یک جنگ چندجانبه یا جهانی تبدیل شود».

دلیل نگرانی غرب از آن رو است که چین و روسیه دارای تسلیحات هسته‌ای هستند و پیوند نظامی نزدیک آنها، پیشبرد برنامه‌ها در این زمینه در دو کشور دیگر یعنی ایران و کره شمالی را نیز تسریع می‌کند.

چین؛ فشارسنج محور متخاصم

از نظر ناظران، چین به دلیل قدرت نظامی و اقتصادی که دارد، فشارسنج این اتحاد محسوب می‌شود.

چین بزرگترین خریدار انرژی ایران است و روابط خود با کره شمالی را آنهم در حالی که پیونگ یانگ از نظر اقتصادی و دیپلماتیک تقریباً بطور کامل به پکن وابسته است، به دقت مدیریت می‌کند.

رئیس جمهوری چین که هفته‌ها قبل از شروع جنگ در اوکراین، دوستی کشورش با پوتین را «نامحدود» توصیف کرده بود، مدعی بی‌طرفی در این درگیری است و تا حد زیادی نیز از ارائه کمک‌های مستقیم توسط شرکت‌های چینی به روسیه اجتناب کرده است.

با این حال چین متهم است که با ارسال مقادیر قابل توجهی کالاهای «دو منظوره» مانند میکروالکترونیک و ابزارآلات ماشینی، که می‌تواند برای ساخت سلاح مورد استفاده قرار بگیرد به ماشین جنگی روسیه کمک کرده است.

چین، روسیه و ایران همچنین از سال ۲۰۱۹ میلادی چهار رزمایش دریایی مشترک برگزار کرده‌اند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy