رادیو بین المللی فرانسه - کمال خرازی، مشاور ارشد علی خامنهای و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در گفتوگو با شبکه المیادین، تاکید کرد که سقوط بشار اسد در سوریه طرح آمریکا و اسرائیل بوده است. او همزمان گفت که طرح آمریکا و اسرائیل برای براندازی نظام در ایران جدید نیست و جمهوری اسلامی برای مذاکره آماده است. در روزهای اخیر تعدادی از رسانههای و کارشناسان اینگونه تحلیل میکنند که سقوط جمهوری اسلامی بیش از هر زمان دیگری محتمل است. در همین روزها نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفتند که لایحه «حجاب و عفاف» به دستور شورای عالی امنیت ملی تا اطلاع ثانوی ابلاغ و اجرا نمیشود.
شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی هم در اطلاعیهای اعلام کرد، وزارت نفت هیچ برنامهای برای تغییر قیمت بنزین در دستتور کار ندارد. همزمان غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضایی از مسئولان اطلاعاتی و امنیتی و انتظامی خواست «در مقطع فعلی» جلوی هرگونه ناامنی را بگیرند.
خرازی که پیشتر از تغییر دکترین هستهای صحبت کرده بود، حالا میگوید، «اساسا با در اختیار داشتن انواع سلاح هستهای مخالفیم اما اگر علیه ما اقدام کنند، در زمان لازم اقدام متقابل انجام میدهیم.» او در این مصاحبه همچنین به هیات تحریر شام اشاره کرد و گفت، «ممکن است مواضعشان علیه ما مثبت نباشد، اما تا کنون اقدامی علیه ما انجام ندادند.»
در روزهای پس از سقوط اسد، مقامات جمهوری اسلامی در موضعگیریهای متعدد سقوط اسد را به آمریکا و اسرائیل و ترکیه ربط دادهاند اما در عین حال لحن ملایمی در مقابل آمریکا داشتهاند.
علی خامنهای، در سخنرانی خود گفت که نیروها برای کمک به اسد آماده بودند اما چون آمریکا و اسرائیل راههای زمینی و هوایی را بسته بودند، نتوانست نیروها را اعزام کند.
اکنون خرازی بهطور تلویحی میگوید جمهوری اسلامی آماده مذاکره با آمریکا است و سیاستهای خود را متناسب با سیاستهایی که دولت ترامپ اتخاذ خواهد کرد تنظیم میکند.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
به گزارش فارس، مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ سوالی دیگر در خصوص تهدید به براندازی جمهوری اسلامی نیز گفت، «طرح براندازی نظام در ایران موضوع جدیدی نیست. بلکه یک پروژه آمریکایی اسرائیلی است که از ابتدا و از زمان پیروزی انقلاب مطرح بوده و ما شیوههای خصمانه و متعدد آمریکایی را که هدفش تغییر نظام بوده تجربه کردهایم.» او افزود: «ما باید قوی باشیم. آنچه مقابل دسیسههای آنها بازدارندگی ایجاد میکند، اقتدار است... ما توانمندیهای زیادی داریم و دشمنان نیز امکانات و پتانسیل و توان عملی ما را میدانند.»
به گزارش فارس، خرازی در پاسخ به پرسشی درباره بحران هستهای ایران و روی کار آمدن دولت ترامپ به المیادین گفت: « سیاست ترامپ تا الان روشن نیست و در عین حال ما آماده مذاکره هستیم همچنانکه آماده مقاومت مقابل فشارها هستیم. البته این بستگی دارد به نوع سیاستی که اتخاذ میکنند.»
مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی که پیش از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از احتمال تغییر دکترین هستهای جمهوری اسلامی در صورت افزایش فشار صحبت کرده بود، حالا به المیادین گفته است، «اساسا ما با در اختیار داشتن انواع سلاح اتمی مخالفیم اما اگر آنها بخواهند اقداماتی علیه ما اتخاذ کنند طبیعی است که ما هم اقدامات متقابلی را به تناسب آن و در زمان لازم انجام خواهیم داد.»
خرازی در بخش دیگری از این مصاحبه درباره هیات تحریر شام که در حال حاضر حکومت سوریه را در دست دارد، هم گفت: «نیروهای معارضی که امروز زمام حکومت سوریه را در دست گرفتهاند تا امروز هیچ رفتاری ضد ایران انجام ندادهاند. هر چند شاید مواضعشان در قبال جمهوری اسلامی ایران مثبت نباشد اما از حیث عملی هم تا الان کاری علیه ما مرتکب نشده اند لذا رفتار و مواضع ما در قبال آنها، بر پایه رفتار و مواضعشان در آینده است»
خرازی در خصوص روابط ایران و عربستان سعودی نیز گفت: «بعد از توافقهای طرفین و سفرهای متقابل، دو کشور تلاش میکنند که هر یک نقش محوری خود را ایفا کنند.»
او در عین حال تهدید کرد تلآویو در تیررس موشکهای هایپرسونیک یمن است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که باتوجه به تضعیف شدید حزبالله و حماس در لبنان و غزه، و تشدید فشار آمریکا بر دولت عراق برای کنترل گروههای شیعه شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، تهران بیشتر بر حوثیها در یمن متمرکز است.
حضور معنی دار ظریف در کلیسای سرکیس مقدس تهران
"جان این زندانی سیاسی در خطر جدی است"