طارمی، دومین ایرانی در فینال لیگقهرمانان؛ پاس گل و مهار یامال
ایران وایر - «مهدی طارمی»، دومین بازیکن تاریخ فوتبال ایران خواهد بود که همراه با یک تیم اروپایی به فینال لیگ قهرمانان اروپا رسیده است. پیش از این «علی دایی» در سال ۱۹۹۹ و همراه با «بایرنمونیخ»، به فینال این رقابتها صعود کرده بود.
سهشنبه شب ۱۶اردیبهشت۱۴۰۴، تیم فوتبال «اینتر» با پیروزی ۴ بر ۳ مقابل «بارسلونا»، موفق شد پس از دو سال، بار دیگر به فینال لیگ قهرمانان اروپا صعود کند. این تیم پیش از این در فصل ۲۰۲۳ - ۲۰۲۲ به فینال این رقابتها رسید و برابر «منچسترسیتی» در بازی پایانی، با نتیجه ۱ بر صفر شکست خورد. آخرین قهرمانی اینترمیلان در این مسابقات نیز به فصل ۲۰۱۰ - ۲۰۰۹ برمیگردد که با شکست دادن تیم بارسلونا در مرحله نیمهنهایی، به فینال لیگ قهرمانان صعود کرد و با شکست دادن بایرن مونیخ، جام قهرمانی را بالای سر برد.
Inter vs Barcelona
-- RAYKA (@baba11874) May 6, 2025
🦶Today's Taremi's assist!!!!!!!
Decided the game
pic.twitter.com/O5F9bY2Pf8
اینترمیلان که در سالهای ۱۹۶۴، ۱۹۶۵ و ۲۰۱۰ سه بار به عنوان قهرمانی رسیده، حالا امیدوار است تعداد جامهای خود را به عدد چهار برساند.
شاید اما مهدی طارمی که در بازی مقابل بارسلونا یک پاس گل هم داد، اولین ایرانی باشد که در فینال لیگ قهرمانان اروپا وارد زمین شود. پیش از این علی دایی در جریان فینال دراماتیک بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد، فرصت بازی پیدا نکرده بود.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
سهشنبه شب، دقایقی پس از پایان مسابقه اینترمیلان مقابل بارسلونا، برخی کارشناسان فوتبال عملکرد مهدی طارمی را ستایش کردند.
«کلارنس سیدورف»، ستاره هلندی سابق «رئال مادرید» و اینترمیلان، در پایان این بازی با اشاره به وظایف دفاعی مهدی طارمی، او را بابت مهار کردن «یامال»، ستاره جوان بارسلونا ستایش کرد و گفت باوجود اینکه طارمی پست تخصصیاش مهاجم است، اما در امور دفاعی بسیار درخشان بود.
«آندریاس هرزوگ»، بازیکن سابق تیمهای بایرنمونیخ و تیم ملی اتریش که به عنوان کارشناس برنامه «اسکای اسپورت» بازی را نقد میکرد نیز، گفت: «تصمیم اینزاگی برای بازی گرفتن از مهدی طارمی جسورانه بود. طارمی موفق شد یک پاس گل بدهد، اما من عملکرد او در فاز دفاعی را بیشتر پسندیدم. او به خوبی فضای حرکتی مدافعان و هافبکهای بارسلونا را مسدود میکرد و اجازه رسیدن پاس سالم را به یامال نمیداد.»
وبسایت «اتلتیک»، در تحلیل این بازی و بررسی گل چهارم اینتر نوشت: «افتخار پایان دادن به این بازی دیوانهکننده به داویده فراتزی رسید که با یک ضربه دیوانهوار پیروز را مشخص کند. او کار دیگری نباید انجام میداد. وقتی تورام و طارمی با نمایش عالی خود، همهچیز را برای گلزنیاش فراهم کرده بودند.»
سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز ساعاتی پس از پایان مسابقه برای مهدی طارمی نوشت: «رویاهایش کوچک نبود، مسیرش هم ساده نبود. از بوشهر تا بزرگترین صحنه فوتبال جهان، مهدی طارمی حالا در فینال لیگ قهرمانان اروپا.»
مهدی طارمی در پایان مسابقه نیز نتوانست احساساتش را کنترل کند. او در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: «اتفاق زیبایی است. هر بازیکنی رویای بازی در نیمهنهایی لیگ قهرمانان اروپا را دارد، به خصوص مقابل تیمی مانند بارسلونا با تمام بازیکنان بزرگی که دارد. امشب برای ما شب فوقالعادهای بود، پر از احساسات، اما کارمان هنوز تمام نشده و حالا میخواهیم تاریخسازی کنیم.»
مهدی طارمی در این بازی از دقیقه ۷۲ جانشین «لائوتارو مارتینز» ستاره و کاپیتان آرژانتینی تیمش شد که به نظر میرسید هنوز به صورت کامل مصدومیتش بهبود نیافته است.