ایران وایر - «در خصوص مساله حجاب قوانینی تصویب کنیم که برای افراد محجبه امتیاز قایل شود، ازجمله تخفیف مالیاتی و بخشودگی جرایمی مانند جرایم رانندگی!» آیتالله محمدعلی موحدی کرمانی، رییس ۹۴ ساله مجلس خبرگان رهبری که در ۹۳ سالگی به این سمت منصوب و کنترل عالیترین مجلس نظارتی کشور را در اختیار گرفته، روز ۱۵اردیبهشت۱۴۰۴ در سومین اجلاس رسمی ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، با اعلام این مطلب گفته: «در خصوص مساله حجاب با توجه به فرمایش حضرت امیرالمؤمنین (ع) که میفرماید «ازجر المسیء بثواب المحسن» حضرت نمیفرماید با مسیء برخورد کنید؛ البته باید برخورد کرد؛ اما با پاداش دادن به نیکوکار میتوان خطاکار را از گناه بازداشت».
رئیس ۹۴ ساله خبرگان که پیشتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه پاسداران و نایبرییسی مجلس شورای اسلامی (در دوره چهارم و پنجم) را عهدهدار بوده، در حالی خواستار اعطای امتیاز به زنان محجبه شده که طی پنج دهه گذشته، همواره زنان ایرانی محجبه، از آبونان حجاب اسلامی در نظام ولایی جمهوری اسلامی برخوردار بودهاند.
بررسی مجموعه قوانین و آییننامههای مرتبط باحجاب و عفاف نشان میدهد که دختران وزنان ایرانی تن داده به حجاب اسلامی، از این امتیازات برخوردار بوده و هستند:
۱- امتیاز استخدام، ارتقای شغلی در دستگاههای دولتی و عمومی
تصدی مقامهای حکومتی، استخدام و ارتقای شغلی در دستگاههای دولتی و عمومی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی منوط به رعایت حجاب اسلامی بوده است. مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۶۰ با تصویب قانون «بازسازی نیروی انسانی وزارتخانهها و موسسات دولتی و وابسته به دولت» هرگونه اشتغال در دستگاههای دولتی و عمومی را منوط به رعایت حجاب اسلامی کرده است.
در این قانون عدم رعایت حجاب اسلامی بهمنزله اعمال خلاف اخلاق عمومی و در زمره جرایم و خطاهایی دستهبندیشده که امکان اشتغال دولتی را از زنان سلب میکند. ضمن اینکه ماده ۸ قانون رسیدگی به تخلفات اداری، «عدم رعایت شعایر و حجاب اسلامی» را از مصادیق تخلف اداری تعیین کرده که میتواند به توبیخ، کسر حقوق، انفصالازخدمت و اخراج کارمندان منجر شود.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
یعنی دختر و زن ایرانی پنج دهه است که میداند برای استخدام در دستگاههای دولتی و ارتقای شغلی باید به پوشش اسلامی تن دهد و حجاب تنها راه ورود به دستگاههای دولتی و عمومی و ارتقا و حتی تصدی مقامهای حکومتی است.
۲- امتیاز عضویت در هیاتهای علمی دانشگاهها، مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی
عضویت در هیاتهای علمی دانشگاهها، مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی، امتیازی است که تنها به زنان دارای حجاب اسلامی تعلق میگیرد.
قانون مقررات انتظامی هیات علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی کشور مصوب ۱۳۶۴ عدم رعایت حجاب اسلامی را تخلف انضباطی و مانعی برای عضویت در هیاتهای علمی قلمداد کرده است. شورای انقلاب فرهنگی در مصوبهای در سال ۱۳۸۴ در خصوص اصول و مبانی روشهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف، شرط رعایت حجاب و عفاف در مراکز آموزشی را توسعه داده و نهتنها عضویت در هیاتهای علمی، بلکه فعالیت بهعنوان معلم و استاد در مدارس و دانشگاهها و فعالیت در بخش اداری مراکز آموزشی را نیز منوط به رعایت حجاب اسلامی کرده است. متعاقب این مصوبه شورای فرهنگ عمومی کشور نیز با تصویب «راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب»، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی را مکلف کرده تا از بهکارگیری کارکنان بیتفاوت به ارزشها و فاقد صلاحیت در دانشگاهها خودداری کند؛ بنابراین عضویت در هیاتهای علمی دانشگاهها، مراکز علمی، آموزشی و پژوهشی امتیاز دیگری برای دختران محجبه است.
۳- امتیاز معلمی و عضویت در وزارت آموزشوپرورش
معلم شدن تنها از آن زنانی است که حجاب اسلامی را رعایت کنند. این امتیاز بر اساس قانون «گزینش معلمان و کارکنان آموزش و پرورش» مصوب سال ۱۳۷۴ به زنان اعطاشده است. بر اساس این قانون، استخدام بهعنوان معلم، مدیر، ناظم یا کارمند اداری مراکز آموزشی وزارت آموزشوپرورش منوط به «التزام عملی به احکام اسلام و عدم اشتهار به فساد اخلاقی وتجاهر به فسق» است و در تبصره ۲ ذیل ماده ۲ این قانون، زنان دارای «پوشش چادر» را در اولویت استخدام قرار میدهد؛ یعنی اگر متقاضی استخدام بیش از ظرفیت باشد، اولویت با زنی است که چادر سر میکند.
۴- امتیاز انتخاب بهعنوان دانشجوی نمونه
پوشش چادر و رعایت حجاب اسلامی در انتخاب «دانشجوی نمونه» یک امتیاز محسوب میشود. شورای فرهنگ عمومی کشور با تصویب «راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» مقرر کرده که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، پوشیدن چادر و رعایت حجاب اسلامی را بهعنوان یک امتیاز در معرفی دانشجوی نمونه لحاظ کنند. انتخاب دانشجو بهعنوان دانشجوی نمونه سبب میشود تا از امتیازات خاصی برخوردار شوند. در شیوهنامه ساختار اجرایی جشنواره دانشجوی نمونه مقررشده که دانشجویان نمونه جوایز نقدی، امکان ادامه تحصیل بدون آزمون در مقاطع بالاتر، امکان فرصت مطالعاتی به دانشجویان دکتری در خارج از کشور برخوردار میشوند. این دانشجویان همچنین به بنیاد ملی نخبگان معرفی خواهند شد.
۵- امتیاز برخورداری از تسهیلات بانکی
حجاب اسلامی خصوصا پوشش چادر، امتیاز مادی زیادی برای زنان محجبه و افرادی که در حوزه محجبهسازی زنان فعالیت دارند و البسه اسلامی تولید میکنند، به همراه دارد. بر اساس راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب مصوب شورای فرهنگ عمومی کشور، «سند ملی سبک پوشش اسلامی-ایرانی» و قانون ساماندهی مد و لباس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دستگاههای مختلف دولتی ازجمله وزارت بازرگانی، وزارت اقتصاد، سازمان مدیریت و برنامهریزی و ... مکلف به ارایه سوبسید در تهیه و تولید چادر و لباس اسلامی، برگزاری نمایشگاههای عرضه لباس اسلامی، ارایه تسهیلات بانکی به تولیدکنندگان البسه اسلامی شده و زنان محجبه را در اولویت دریافت تسهیلات خوداشتغالی قرار دهند. درواقع هم برای مصرفکنندگان چادر و لباس اسلامی و هم برای تولیدکنندگان، تبلیغکنندگان، عرضهکنندگان و تاجران لباس اسلامی، حجاب اسلامی و فعالیت در این حوزه سود و امتیاز مالی به همراه دارد.
۶- امتیاز استفاده از بورسیه تحصیلی خارج از کشور
بورسیه تحصیلی خارج از کشور تنها به دانشجویانی اعطا میشود که به حجاب اسلامی مقید باشند. بند الف و ب ماده ۲ «قانون اعزام دانشجو به خارج از کشور» تصریح دارد اعزام شوندگان علاوه بر صلاحیت علمی باید ایمان و اعتقاد به اسلام، نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی و ولایتفقیه داشته باشند و اهل تقوا که نشانه آن انجام واجبات و اجتناب از محرمات است، باشند؛ بنابراین هر دختر دانشجویی که میخواهد از بورسیه تحصیلی خارج از کشور استفاده کند علاوه بر توانمندی علمی باید به حجاب اسلامی هم تن دهد چون اینیک امتیازی برای دختران محجبه است.
۷-امتیاز برخورداری از امنیت و حفاظت در برابر آزار پلیس و گشت ارشاد
امتیازات زنان و دختران دارای حجاب اسلامی به اینها محدود نمیشود هر خانمی که بخواهد اماکن ورزشی، سازمانهای غیردولتی NGO، حزب سیاسی، موسسات گردشگری، شرکتها و موسسات حملونقل زمینی، هوایی، دریایی و ریلی کشور تاسیس کند باید به حجاب اسلامی تن دهد. ضمن اینکه مطابق مصوبه شورای عمومی کشور، پیششرط اساسی در انتصاب و استخدام روسای دانشگاهها، معاونین، مدیران، مسوولان حوزههای علمی، فرهنگی و ورزشی و کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رعایت حجاب اسلامی است. بر اساس همین مصوبه هر زنی که بخواهد بهعنوان سفیر یا کارمند در سفارتخانههای ایران کار کند باید محجبه باشد و هر مردی هم بخواهد به این سمت دست یابد باید خانوادهاش محجبه باشند.
علاوه بر تمام امتیازاتی که در بالا برشمرده شد، شاید بتوان گفت مهمترین امتیازی که رعایت حجاب اسلامی برای زنان و دختران ایران داشته، امتیاز برخورداری از امنیت و حفاظت در برابر آزار پلیس گشت ارشاد بوده است. تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مقرر کرده «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ده روز تا دو ماه و یا پنجاههزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.» متعاقب تصویب این قانون، پلیس گشت ارشاد خود را مکلف به برخورد با زنان و دخترانی میدانند که به این قانون تن نداده و یا از نگاه آنها حجابشان کامل نیست. آزار و اذیت پلیس گشت ارشاد گاهی به قتل زنان نیز منجر شده که قتل مهسا امینی یکی از مشهورترین مصادیق جنایت پلیس گشت ارشاد است. طبیعتا در چنین جامعهای، رعایت حجاب اسلامی چون یک امتیاز برای مصون ماندن از آزار و اذیت پلیس گشت ارشاد و نیروهای خودسر است.
امتیازات مالی اکثریت جوانان را بسیجی نکرد، زنان را هم محجبه نمیکند
نگاهی به قانون «مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» و «آیین نامه اجرایی» آن نشان میدهد که سیاستگذاران برای تشکیل بسیج بیستمیلیونی، سیاستهای تشویقی گستردهای در نظر گرفتهاند تا جوانان تطمیع و آنها را جذب بسیج کنند. بر اساس آییننامه اجرایی قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جوانانی که جذب بسیج شوند چه بهعنوان عضو عادی و چه بهعنوان عضو فعال از امتیازات مادی متنوعی برخوردار میشوند. امتیازاتی چون:
- کسر خدمت سربازی
- تامین شغل و استخدام، اولویت در واگذاری امکانات اشتغال (دولت مکلف به تامین شغل بسیجیان است، ماده ۶)
- دریافت حقوق توسط اعضای فعال بسیج همردیف کارکنان رسمی سپاهاستفاده از خدمات درمانی و بیمارستانی سپاه و مشمول شدن در سازمان خدمات درمانی سپاه
- بیمه سلامت تسهیلات مسکن و وام (ماده ۲۰۱)
- استفاده از تسهیلات علمی و آموزشی ویژه جهت تحصیل و ورود به مراکز آموزش عالی (ماده ۲۰۱ قانون مقررات استخدامی و ماده ۳ آییننامه اجرایی)
- خدمات حقوقی و قضایی (ماده ۲۰۳)
- فرصت استفاده از کانونهای فرهنگی - ورزشی جوانان بسیج (ماده ۲۰۴)
- استفاده از خدمات رفاهی و فرهنگی
- استفاده از سهمیه بسیجیان در دورههای آموزش فنی و حرفهای
- تسهیلات و مساعدتهای لازم جهت اجرای آزمون تعیین صلاحیت فنی و حرفهای یا اعطای پروانه تاسیس آموزشگاههای آزاد و مجوز مربیگری
- دریافت موافقت اصولی و پروانه اجازه تاسیس مراکز آموزشی، فرهنگی، تولیدی، خدماتی و بازرگانی و پروانه کسب اعم از خصوصی یا تعاونی
- اولویت داشتن در دریافت زمین قابلواگذاری وزارت کشاورزی و سازمانهای تابعه
- اولویت داشتن در دریافت نهادهها و امکانات موردنیاز کشاورزی (از قبیل سم، بذر، کود، دان جوجه، مواد و خدمات بهداشتی و زیربنایی)
- تخصیص بخشی از وام قرضالحسنه و سایر تسهیلات اعطایی بانکها به بسیجیان
اولویت داشتن در استفاده از مراکز فرهنگی، تفریحی و آموزشی و سفرهای زیارتی و سیاحتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان حج و زیارت زنان و دخترانی هم که به عضویت بسیج درآیند علاوه بر امتیازاتی که به پسران تعلق میگیرد از امتیاز بازنشستگی با ۲۰ سال خدمت برخوردار میشوند. (تبصره ماده ۱۲۵) البته شرط عضویت دختران در بسیج داشتن حجاب اسلامی است و این خود یک امتیازی برای دختران محجبه است تا بتوانند از امتیازات عضویت در بسیج نیز برخوردار شوند.
بدون تردید عضویت در بسیج برای اعضا نانوآب قابلتوجهی دارد و میتواند زندگی آنها را به لحاظ مادی دگرگون و فرصتهای شغلی و سیاسی جذابی برای اعضاء ایجاد کند ولی این امتیازات نتوانسته اکثریت جوانان را به عضویت در بسیج تطمیع کند.
زنان و دختران که بهجای تن دادن به حجاب و برخورداری از امتیازات خاص، ریسک آزار و اذیت پلیس گشت ارشاد را به جان خریدهاند، با این امتیازات اضافی نیز مجذوب حجاب اسلامی نمیشوند. آنها میخواهند حق انتخاب نوع پوشش و سبک زندگی را داشته باشند.