Thursday, Jul 17, 2025

صفحه نخست » خطر علی اف جمهوری آذربایجان و هبت الله آخوندزاده علیه ایران را جدی بگیریم

roostayee.jpgفرزانه روستایی

ما برای حفظ ایران عزیز در این شرایط بسیار خطرناک با کسی شوخی نداریم. بزرگترین مشکل ما با دستگاه جمهوری اسلامی این است که قصد دارد کشور را فدای منافع آخوندهای چند حوزه علمیه کند که بیشتر از نوک دماغ خود را نمی بینند. می خواهند ایران را خرج مافیای دور زدن تحریم ها و طبقه نوظهور آقازاده های میلیاردر کنند. و اگر بتوانند تک تک ایرانی ها را به قربانگاه شرکت های تحت پوشش بیت- سپاه خواهند فرستاد که به کسی رحم نمی کنند.

وقتی یک نظام سیاسی از سوی کسانی اداره می شود که زندانی هذیان های تاریخی خود هستند همین می شود که امروز با آن مواجهیم. یعنی جمهوری اسلامی که در پشت یک در بسته با سه قفل از سه طرف گیر کرده است .این سه قفل تهدید اسراییل و حملات پهپادی است که بعد از آتش بس خاتمه نیافت. مکانیسم ماشه است که به نظر می رسد دارد فعال می شود و در نهایت فروپاشی اقتصادی که بعید است بتوان مانع آن شد.

جمهوری اسلامی امروز صریح تراز هر روز دیگری با اجبار توقف فعالیت های اتمی، غنی سازی صفر، و انهدام موشک های بالستیک دور برد با توانایی حمل کلاهک هسته ای مواجه است. در صورتی که باندهای حاکم تصمیم بگیرند از ان پی تی خارج یا به خود مغرور شوند و دور جدیدی از درگیری با اسراییل را بر مردم تحمیل کنند در آن صورت باید دید اسراییل و موساد که کنترل جاهای مهمی از ایران را در دست دارند چه آس هایی رو خواهند کرد.

در جریان جنگ ۱۲ روزه مردم شهرها و روستاهای مناطق مرزی بارها شاهد پرواز پهپاد و هواپیما از طرف جمهوری آذربایجان به طرف جنوب و به عمق خاک ایران بوده اند. سالهاست که اسراییل روابط گسترده ای با جمهوری آذربایحان به ریاست الهام علیف دارد. اسراییل از ادعاهای مرزی باکو در تنش با ارمنستان و علیه ایران حمایت می کند و رفت و آمد مقام های سیاسی نظامی اسراییل به جمهوری آذربایجان بیش از حد معمول بوده است.

کسی نمی تواند الهام علی اف را مجبور به پذیرش یا طرد یک سیاست خارجی کند. اما او با حمایت لجستیک از عملیات نظامی اسراییل علیه ایران عملا در طرف مقابل ایران قرار گرفته است. احیانا اگر سفر اخیر پزشکیان به باکو را سند روابط دوستانه تهران باکو تلقی کرده اید به این توجه داشته باشید که وزارت خارجه و بخصوص شخص پزشکیان در جریان أمور زیربنایی قرار ندارند و تهدید ناشی از همکاری اسراییل و باکو را درک نمی کنند. به احتمال زیاد در صورتی که بحران اسراییل با ایران به نقاط حساس ختم شود می توان انتظار داشت که رییس جمهور جمهوری آذربایجان با اشغال دالان زنگزور عملا ارتباط ایران با ارمنستان را قطع کرده و حمایت رجب طیب اردوغان را نیز با خود خواهد داشت. در آن صورت فقط یکی از آس های اسراییل رو خواهد شد که مسئولیت تاریخی آن بر عهده علی اف و رجب طیب اردوغان اردوغان خواهد بود.

دو سه سال گذشته که سفارت اسراییل در عشق آباد پایتخت ترکمنستان افتتاح شد سفیر اسراییل عکسی از منطره پشت پنجره سفارت اسراییل را در توییتر به اشتراک گذاشت که کوههای ایران از دور دیده می شد. اگر برای اسراییل افتتاح سفارت در ۲۰ کیلومتری مرز ایران و منظره کوههای مناطق مرزی ایران از پنجره سفارت مهم است قطعا جمهوری آذربایجان که مدعی اراضی جنوبی رود ارس است در جایگاه یک کشور متخاصم قرار دارد حتی اگر پزشکیان ندانسته خود را به باکو دعوت کرده باشد. البته در یک موضوع تردیدی نیست و آن اینکه اگر باکو با اشغال دلان زنگزور ارتباط ایران و اروپا را قطع کند جمهوری اسلامی حتی خبر آن را رسانه ای نخواهد کرد چه رسد به اینکه عکس العمل نشان دهد.

از ناکارایی های جمهوری اسلامی که امروز تبدیل به یک کلاف امنیتی خطرناک شده است حجم میلیونی مهاجران أفغانستان به ایران و بويژه درهمه مناطق استان خراسان است و بعید به نظر می رسد اخراج صدها هزار نفر افغانی از خراسان امکان پذیر باشد. کسانی که در جریان پروژه اخراج أفغان ها هستند می گویند که هنوز درصدی از اخراج شدگان از راههای دیگر وارد ایران می شوند چون حداقل های امکان زندگی در أفغانستان وجود ندارد. اگر رژیم حاکم بر ایران نتواند اخراج أفغان ها را اجرا کند و حجم مهاجران عودت داده شده تبدیل به یک معضل سیاسی برای طالبان شود به احتمال زیاد باید منتطر عکس العمل طالبان بود.

طالبان در واگذاری حق آبه های ایران در سیستان و بلوچستان و نیز در خراسان کوتاه نیامده و عملا مسبب خشگ تر شدن مناطق شرقی کشور شده است. اما طالبان استعداد کپی کردن سیاست های علی اف علیه ایران را نیز دارد. متاسفانه نه می توان به ادعای نهادهای امنیتی در باره همکاری أفغان ها با موساد اعتماد کرد و نه می توان از ملا هبت الله آخوندزاده انتظار داشت که بر أساس مناسبات اسلامی رعایت مصالح کشور همسابه یعنی ایران را داشته باشد. دولت طالبان حتی با نیمی از خدماتی که اسراییل به جمهوری آذربایجان واگذار کرده است استعداد مبدل شدن به یک متحد برای اسراییل را دارد.

در پایان باید بر این نکته تاکید داشت که سیاست های ایديولوژیک و قرون وسطایی وزارت خارجه همه کشورهای همسایه را به دورویی واداشته است. همه کشورهای همسایه در جریان جنگ ۱۲ روزه سرویس و خدمات لجستیکی به اسراییل و آمریکا دادند تا حملات به خاک ایران موفق تر انجام شود. انها مصالح خود را در همکاری با اسراییل می بینند نه رژیم حاکم بر ایران که ایرانیان را گروگان گرفته است. اسراییل نیز نه می تواند ناجی مردم ایران باشد و نه فرش دمکراسی را برای مردم ایران پهن کند، زیرا جنین چیزی عملا امکان پذیر نست. اما از اسراییل نیز نمی توان انتظار داشت اگر تهدید اتمی و تهدید موشک های بالستیک با فابلیت حمل کلاهک هسته ای خنثی نشود سوت زنان از سر تقصیر سیاست های هسته ای ضد اسراییلی بگذرد که به صراحت بر نابودی و بمباران اتمی اسراییل تاکید دارد.

أساسا اشکال کار در الهام علی اف تازه به دوران رسیده و ملاهبت الله آخوندزاده تروریست یا گردانندگان اقلیم کردستان عراق نیست که برای رسیدن به آرزوهای بزرگ خود آویزان اسراییل هستند. اشکال از رژیم حاکم بر ایران است که همه کشورهای منطقه را علیه خود شورانده است و متحدی جز روسیه ندارد که سیاست هایش از هر دشمنی بدتر است.

:::



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy