Monday, Aug 11, 2025

صفحه نخست » رسانه‌ها و سیاستمداران لبنانی سفر لاریجانی به بیروت را «بی‌شرمی» و «جسارت» خواندند

larijani.jpgایران اینترنشنال - خبر سفر قریب‌الوقوع علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، به لبنان با موجی از انتقادها در این کشور روبه‌رو شده است. منتقدان این سفر را دخالت آشکار تهران در امور داخلی لبنان و تلاشی برای تشویق حزب‌الله به حفظ سلاح توصیف کردند و آن را «بی‌شرمی» و «جسارت» خواندند.

خبرگزاری «هنا لبنان»، از رسانه‌های برجسته این کشور، دوشنبه ۲۰ مرداد به بازتاب خبر سفر لاریجانی به بیروت در میان مقامات و چهره‌های اثرگذار لبنانی پرداخت و نوشت برخی محافل دولتی در این کشور خواستار اتخاذ اقدامات رسمی علیه این «جسارت» شده‌اند.

بر اساس این گزارش، آن‌ها دخالت‌های مقام‌های جمهوری اسلامی را «تجاوز به حاکمیت ملی لبنان» دانستند و بر لزوم دادن پاسخ «هم‌سطح و متناسب» به این اقدامات تاکید کردند.

ایلی محفوض، رییس جنبش تغییر در لبنان، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، ضمن تاکید بر مهمان‌نوازی لبنانی‌ها و افتخار به روابط دوستانه با سایر کشورها نوشت سفر لاریجانی به بیروت «نامطلوب و غیرضروری» است.

او افزود: «این وقاحت و جسارت بیش‌ از حد است که ایران نمایندگانش را به لبنان بفرستد، آن‌ هم پس از اقدامات مکرر علیه ما از سوی کشوری که بذر آشوب و جنگ را در این سرزمین می‌پاشد.»

پیش‌تر در ۱۸ مرداد، حزب «بلوک ملی لبنان» در واکنش به اظهارات مقام‌های حکومت ایران در مخالفت با خلع سلاح حزب‌الله، خواستار اقدام فوری دولت لبنان برای احضار سفیر جمهوری اسلامی در بیروت و معرفی او به‌عنوان «عنصر نامطلوب» شده بود.

نگرانی لبنان از مداخله تهران در روند خلع سلاح حزب‌الله

لاریجانی در آبان ۱۴۰۳ نیز به‌عنوان مشاور علی خامنه‎‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به بیروت سفر کرده بود.

او در آن زمان در دیدار با نبیه بری، رییس مجلس لبنان، تاکید کرده بود جمهوری اسلامی در هر شرایطی از «محور مقاومت» حمایت خواهد کرد.

محور مقاومت عنوانی است که مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی برای گروه‌های مسلح مورد حمایت تهران در منطقه، نظیر حماس، جهاد اسلامی، حزب‌الله، حشد شعبی و حوثی‌های یمن، استفاده می‌کنند.

در هفته‌های اخیر، مساله خلع سلاح حزب‌الله به یکی از محورهای اصلی و تاثیرگذار بر فضای سیاسی لبنان تبدیل شده است.

زیاد حواط، نماینده فراکسیون پارلمانی جمهوری قوی لبنان، ۲۰ مرداد هشدار داد این کشور در یک پیچ تاریخی قرار دارد.

او گفت: «دخالت آشکار ایران در پرونده تحویل سلاح حزب‌الله و تحریک برای مقاومت و حفظ آن، با قانون اساسی، منافع لبنان، اصول تشکیل دولت و عرف بین‌المللی در تضاد است.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy