Sunday, Dec 21, 2025

صفحه نخست » قالیباف دولت را تهدید کرد

2121.jpgایران وایر - «محمدباقر قالیباف»، رییس مجلس شورای اسلامی روز یک‌شنبه ۳۰آذر۱۴۰۴ با اشاره به گرانی فزاینده کالاهای اساسی و نگرانی شهروندان در این‌بار گفت: « افزایش قیمت ارز و طلا بخشی از دلایل یا بهانه گرانی‌ها محسوب می‌شود. اگر اصلاحات ضروری توسط دولت صورت نگیرد، نمایندگان مجبور به آغاز فرآیند استیضاح خواهند شد.»

او ادامه داد: «مجلس با جدیت این مساله را پیگیری کرده و پیگیری خواهد کرد.»

این اظهارات رییس مجلس شورای اسلامی پس از انتقاد نماینده خمینی‌شهر در مجلس از روند گرانی‌‌ها و تورم شدید در پایان پاییز ۱۴۰۴ صورت گرفت.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس با تاکید بر اینکه گران‌فروشی‌ها و روند اداره کشور توسط دولت قابل تحمل نیست از رییس مجلس خواست تا این هفته بررسی استیضاح وزرا را در دستور کار صحن علنی مجلس قرار دهد.

گزارش‌های میدانی از ایران نشان می‌دهد در آستانه زمستان و برگزاری آیین شب یلدا بسیاری از شهروندان قدرت خرید هیچ‌یک از کالاهایی که در گذشته برای گرامیداشت این شب تهیه می‌کردند را ندارند.بررسی‌ها نشان می‌دهد که هزینه‌های تهیه سفره شب یلدا در ده سال بیش از چهل برابر افزایش یافته است؛ این درحالی است که افزایش حداقل حقوق بازنشستگان در همین بازه ده سال حدودا ۱۶ برابر ارزیابی می‌شود.

افزایش چشمگیر قیمت میوه، آجیل و شیرینی در روزهای پایانی پاییز ۱۴۰۴موجب شده است که برخی شهروندان این اقلام و حتی اقلام ضروری خورد و خوراک خود را به شکل قسطی تهیه کنند.

پایگاه خبری «اقتصاد آنلاین» آذرماه۱۴۰۴ نوشت قیمت شیرینی در سال جاری نسبت به سال پیش ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش داشته است. «علی بهره‌مند»، رییس اتحادیه صنف قنادان، شیرینی‌فروشان و کافه‌قنادی‌های تهران، در آستانه یلدای ۱۴۰۴ گفت: «به‌دلیل گرانی، خرید شیرینی به جعبه‌های نیم‌کیلویی رسیده است.»

نرخ رسمی آجیل یلدا نیز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان اعلام شده، اما مردم می‌گویند هر کیلو آجیل مرغوب تا دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به فروش‌ می‌رسانند.

وضعیت در خانواده‌های کارگری نیز بسیار بحرانی است.یک بازرس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در گفتگو با ایلنا تایید کرده است که با این تورم و گرانی افسارگسیخته، دیگر سفره‌ای برای کارگران باقی نمانده است.

به گفته «حبیب صادق‌زاده تبریزی»، «یک گرم طلا معادل حدود یک ماه حداقل حقوق کارگر است» و این وضعیت نشان‌دهنده «شکاف عمیق میان دستمزدهای مصوب شورای عالی کار و هزینه‌های واقعی زندگی» مردم است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy