Monday, Apr 13, 2026

صفحه نخست » سفر توریستی و بی‌سر و صدای مقام ارشد سپاه به استرالیا

australian.jpgخبرنامه گویا - گزارش تازه روزنامه «آسترالین» فاش کرد که سرلشکر مجید خادمی، یکی از ارشدترین مقامات اطلاعاتی سپاه پاسداران که به‌تازگی در حملات اسرائیل کشته شد، در سال ۲۰۲۲ با ویزای توریستی وارد استرالیا شده؛ آن هم در زمانی که دولت کانبرا در حال بررسی قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی بوده است. این افشاگری بر اساس اسناد آزادی اطلاعات و مکاتبات رسمی میان نهادهای امنیتی و دولتی استرالیا منتشر شده و اکنون بحث‌های سیاسی و امنیتی گسترده‌ای را برانگیخته است.

طبق این گزارش، خادمی در آن زمان رئیس بخش «حفاظت اطلاعات» سپاه بود؛ نهادی که وظیفه ضدجاسوسی داخلی، حفاظت از تأسیسات حساس، مقامات ارشد، پروازها و زیرساخت‌های امنیتی را برعهده دارد. با وجود چنین جایگاهی، نام او در فهرست تحریم‌های استرالیا ثبت نشده بود و همین موضوع باعث شد ورودش به کشور بدون هشدار امنیتی انجام شود.

این گزارش همچنین می‌گوید ورود چنین مقام اطلاعاتی ارشد به استرالیا، در بحبوحه اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در سال ۲۰۲۲ رخ داده است؛ زمانی که نگرانی‌ها درباره فعالیت شبکه‌های وابسته به جمهوری اسلامی در خارج از کشور افزایش یافته بود.

یک فعال ایرانی-استرالیایی به مجلس سنای استرالیا هشدار داده بود که عوامل مرتبط با سپاه در این کشور فعال هستند و تهدیدی مستقیم برای مخالفان جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند. او در این گزارش حتی از تهدیدها، نظارت و تلاش برای حمله به خانه خانواده‌اش سخن گفته و حضور مقام‌های جمهوری اسلامی در استرالیا را «تهدیدی واقعی و فوری» توصیف کرده بود.

پس از افزایش فشارهای سیاسی و امنیتی، دولت استرالیا بعدها مسیر متفاوتی را در پیش گرفت و با استفاده از قوانین جدید، سپاه پاسداران را در فهرست «گروه‌های نفرت‌محور و افراطی» قرار داد؛ طبقه‌بندی‌ای که به دولت اجازه می‌دهد تبلیغ، حمایت، همکاری یا هرگونه فعالیت مرتبط با این نهاد در خاک استرالیا را محدود یا ممنوع کند. این تغییر پس از چند پرونده امنیتی از جمله حمله آتش‌سوزی به یک کنیسه در ملبورن صورت گرفت.



Copyright© 1998 - 2026 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy