Saturday, Jul 25, 2026

صفحه نخست » اظهارنظر تریتا پارسی درباره شرایط خاورمیانه

25-1.jpgشرایط امیدوارکننده نیست و احتمال افزایش تنش‌ها در روزهای آینده وجود دارد

خبرنامه گویا - تریتا پارسی، معاون اجرایی مؤسسه کوئینسی، در گفت‌وگو با الجزیره گفت جمهوری اسلامی در شرایط کنونی انگیزه چندانی برای بازگشت به مذاکرات ندارد، زیرا از نگاه تهران، آمریکا پس از ناکامی در دستیابی به اهداف خود از طریق گفت‌وگو، بار دیگر به گزینه نظامی روی آورده است.

پارسی تأکید کرد تا زمانی که تعهدی واقعی به دیپلماسی وجود نداشته باشد و اقدامات نظامی یا تلاش برای تغییر موازنه از طریق فشار کنار گذاشته نشود، چشم‌انداز موفقیت مذاکرات بسیار محدود خواهد بود.

او همچنین با اشاره به تحولات اخیر منطقه هشدار داد که شرایط امیدوارکننده به نظر نمی‌رسد و اگر دونالد ترامپ همان الگوی رفتاری گذشته خود را دنبال کند، ممکن است در روزهای آینده تنش‌ها به‌طور قابل توجهی افزایش یابد. به گفته پارسی، تا روز دوشنبه روشن خواهد شد که آیا تهدیدها و اقدامات اخیر صرفاً جنبه بازدارنده و بلوف داشته، یا اینکه دولت آمریکا قصد تغییر مسیر درگیری را دارد، یا حملات پراکنده روزهای گذشته بخشی از راهبرد اصلی واشنگتن بوده است.

تریتا پارسی پیش‌تر ریاست سازمان نایاک (NIAC) را بر عهده داشته است. تعداد زیادی از فعالان و چهره‌های اپوزیسیون ایران، مواضع او در حوزه سیاست خارجی را همسو با دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کنند؛ ارزیابی‌ای که پارسی آن را رد کرده و همواره بر استقلال مواضع خود تأکید داشته است.



Copyright© 1998 - 2026 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy