Wednesday, Jul 29, 2026

صفحه نخست » حمله جمهوری اسلامی به پایگاه آمریکا در اردن؛ پاسخ مشترک واشینگتن و ریاض به نیروهای حشد شعبی در عراق

joinUSKSA.jpgارتش آمریکا: نیروهای آمریکا و عربستان به مواضع گروه‌های همسو با ایران در عراق حمله کردند

ارتش آمریکا اعلام کرد نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) و نیروهای مسلح عربستان سعودی روز ۲۸ ژوییه با انجام حملات دقیق، مواضع گروه‌های همسو باحکومت ایران در عراق را هدف قرار دادند. به گفته سنتکام، این گروه‌ها به دستور سپاه پاسداران به نیروهای آمریکایی و زیرساخت‌های انرژی عربستان حمله کرده بودند.

سنتکام اعلام کرد جنگنده‌های آمریکا و عربستان چندین مرکز لجستیکی و انبار تسلیحات این گروه‌ها را در شرق عراق هدف قرار دادند. این حملات در واکنش به بیش از ۳۰ حمله پهپادی طی ۷۲ ساعت گذشته انجام شد که به گفته ارتش آمریکا، به دستور سپاه پاسداران صورت گرفته بود.

کشته شدن حداقل ۲۰ عضو حشد الشعبی در حملات مشترک آمریکا و عربستان به عراق

رادیو بین المللی فرانسه - سازمان حشد الشعبی (یا همان بسیج مردمی عراق) از کشته شدن دست‌کم ۲۰ تن از نیروهای خود و زخمی شدن ۳۲ نفر دیگر در جریان حملات هوایی مشترک آمریکا و عربستان سعودی به پایگاه‌های این نیروها در هفت استان عراق خبر داد. حشد الشعبی که پس از فتوی جهاد در سال ۲۰۱۴ برای مبارزه با داعش شکل گرفت و امروزه رسماً بخشی از نیروهای مسلح عراق محسوب می‌شود، ائتلافی از گروه‌های شبه‌نظامی است که به عنوان بازوی نظامی-امنیتی هم‌پیمان با ایران و سپاه قدس شناخته شده و از مخالفان سرسخت حضور نیروهای آمریکایی در منطقه به شمار می‌رود.

بر اساس بیانیه رسمی این سازمان، آمار اعلام‌شده اولیه بوده و احتمال افزایش تلفات وجود دارد. این عملیات گسترده که پایگاه‌های مختلف حشد الشعبی را هدف قرار داده، تنش‌های نظامی و سیاسی میان واشنگتن، ریاض و گروه‌های نزدیک به تهران را در صحنه امنیتی عراق وارد مرحله تازه‌ای کرده است.

در اطلاعیه حشد شعبی که خبرگزاری‌های رسمی ایران منتشر کرده‌اند امده است: «ما این حملات را تنش‌آفرینی بسیار خطرناک، نقض آشکار تمامیت ارضی عراق و هدف قرار دادن نهادهای امنیتی رسمی کشور می‌دانیم و تأکید می‌کنیم که بخش‌های ذی‌ربط در حال بررسی میدانی اوضاع هستند و روند ارزیابی خسارات و آمار دقیق همچنان ادامه دارد.»


جمهوری اسلامی حمله موشکی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را از سر گرفت

فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که در ساعت یک و ربع بامداد چهارشنبه هفت مرداد به وقت تهران، نیروهای سپاه پاسداران در قالب یک تلاش برای حمله غافلگیرانه، چند موشک بالستیک از خاک ایران به سمت نیروهای آمریکایی در خاورمیانه شلیک کردند.

سنتکام در بیانیه خود افزود: «تمام موشک‌های شلیک‌شده از خاک ایران با موفقیت رهگیری و منهدم شدند. نیروهای آمریکایی همچنان هوشیارند و در بالاترین سطح آمادگی رزمی قرار دارند.»

یک مقام آمریکایی به اورشلیم‌پست گفت که سپاه دست‌کم چهار موشک به سمت یک پایگاه نظامی آمریکا در اردن شلیک کرد.

این نخستین حمله موشکی بالستیک جمهوری اسلامی به یک پایگاه آمریکایی در منطقه از زمانی است که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه حملات علیه اهدافی در خاک ایران را متوقف کرد.



Copyright© 1998 - 2026 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie & Privacy Policy