سه شنبه 9 آبان 1385

انتشار آلبومى جديد از يوسف اسلام (كت استيونز) بعد از حدود ۳۰ سال وقفه، شهرام احدی، صدای آلمان

كت استيونز، يكى از خوانندگان معروف پاپ در شصت و به ويژه دهه هفتاد ميلادى است كه ترانه هاى خاطرانگيز و فراموش نشدنى زيادى از خودش به جا گذاشته است. او در همان دهه هفتاد ميلادى، بعد از گرويدن به دين اسلام و تغيير نامش به يوسف اسلام، خود را از صحنه موسيقى كنار كشيد. اين خواننده معروف بريتانيايى بعد از غيابى طولانى و كوتاه كردن نامش از يوسف اسلام به يوسف، حال به صحنه بازگشته و آلبومى جديد روانه بازار مى‌كند به نام An Other Cup (فنجانى ديگر).

نزديك به سى سال از انتشار آخرين آلبوم يوسف، يا به عبارتى كت استيونز مى‌گذرد. اين خواننده محبوب بريتانيايى كه در سال ۱۹۴۸ در لندن به دنيا آمده، درباره گذشته و تصميمش به كناركشيدن از صحنه موسيقى در اواخر دهه هفتاد ميلادى مى‌گويد:

«سال ۱۹۷۹، صدها دليل وجود داشت كه به عالم و صنعت موسيقى پشت كنم، يكى از دلايل تعيين كننده اين بود كه من از لحاظ روحانى و معنوى به چيز دست پيدا كرده بودم كه در جستجويش بودم. البته امروز هم صدها دليل وجود دارد كه در اين دنياى متزلزل و شكننده، انسان دوباره به موسيقى روى بياورد و از زندگى بخواند.»

كت استيونز كه امروز به اسم يوسف شهرت دارد، فعاليت‌هاى خود در عرصه موسيقى را نسبتا زود شروع كرد و با توجه به استعدادى كه در ترانه سرايى و آهنگسازى داشت، قراردادى با شركت دكا بست. او تا پايان دهه شصت ميلادى حدود ۳۰ ترانه منتشر كرد كه هيچكدام از آنها واقعا گل نكرد.

در سال ۱۹۶۸ بعد از كنسرتهايى طاقت‌فرسا و سنگين، مريض شد و به خاطر ابتلا به بيمارى سل ماهها در بيمارستان به سر مى‌برد. به نظر مى‌رسيد كه فعاليتهاى اين خواننده هنوز شروع نشده، رو به پايان گذاشته است، اما اين واقعه، فقط پايان اولين مرحله از فعاليتهايش بود.

در اوايل دهه هفتاد ميلادى، كت استيونز به صحنه بازگشت و به موفقيتى دور از انتظار يافت. ترانه‌هاى اين خواننده معروف با توجه به داشتن رنگ و بويى بومى به دلها مى‌نشست و در خاطره‌ها مى‌ماند، ترانه‌هايى چون father & son، wild World و morning has brocken كه آوازه آنها از مرزهاى بريتانيا فراتر رفت و تمام دنيا را فتح كرد.

كت استينونز در سال ۱۹۷۸، بعد از انتشار آخرين آلبومش به نام Back to Earth ، ناگهان خود را كنار كشيد، به فعاليتهاى موسيقی‌اش خاتمه داد و بعد از گرويدن به دين اسلام، نام خود را تغيير داد و گذاشت: يوسف اسلام. البته نيكوكارى اين خواننده و وفاداريش به كارهاى خيريه هيچگاه قطع نشد، بطوريكه او هر سال حدود ۴۰۰ هزار دلار به صندوق يونيسف كمك مى‌كند.

يوسف اسلام هميشه از افرطگرايى دورى كرده و همين مسئله هم باعث شد كه بعد از سوقصدهاى يازدهم سپتامبر، براى اولين بار بعد از ۲۵ سال به روى صحنه برود و براى كمك به قربانيان اين حادثه و همچنين ايجاد تفاهم و نزديكى بيشتر بين اديان، ترانه peace train را اجرا كند.

او همواره از جنبشهاى صلح حمايت كرده و سعى داشته است كه ابعاد انسانى و انساندوستانه دين اسلام را برجسته سازد. و شايد به همين خاطر باشد كه در طى سالهاى گذشته فعاليتهاى خيريه‌اش را با حضور در صحنه تقويت كرده است.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


يكى از اين همكاريها در ماه مه سال گذشته صورت گرفت و اين خواننده محبوب در چارچوب كنسرتى خيريه در آلمان كه به كوشش Paul McCartney برگزار شد، به روى صحنه رفت. ناگفته نماند كه يكى از رويدادهاى درخور توجه هم زمان با اين واقعه، اجراى دو صدايى ترانه معروف father & son با رونن كيتيك، خواننده جوان بريتانيايى بود.

جالب توجه اينكه آلبوم جديد يوسف دقيقا در تاريخى انتشار مى‌يابد كه چهل سال پيش اولين آلبوم اين خواننده تحت عنوان I love my dog منتشر شده بود، يعنى نوامبر سال ۱۹۶۶. آلبوم جديدى كه حدود دو هفته ديگر تحت عنوان An Other Cup منتشر مى‌گردد، دربرگيرنده ۱۱ قطعه هست.

اين خواننده ۵۸ ساله بريتانيايي در آستانه انتشار اين آلبوم به تحولات زندگيش اشاره مى‌كند و مى‌گويد: «خيلى چيزها در طى دوران عوض شده. امروز من در اين موقعيت خاص قرار گرفتم كه مى‌توانم به عنوان يك آينه عمل كنم. آينه‌ای كه مسلمانان در آن مى‌توانند غرب را ببينند و غرب هم مى‌تواند در آثار من چيزهايى درباره اسلام بياموزد. مهم اين است كه بتوانيم شكافهاى فرهنگى‌اى را كه شايد من و ديگران از آنها ترس و واهمه داشته باشيم، پشت سر بگذاريم.»

شهرام احدى

دنبالک:
http://news.gooya.com/cgi-bin/gooya/mt-tb.cgi/31903

فهرست زير سايت هايي هستند که به 'انتشار آلبومى جديد از يوسف اسلام (كت استيونز) بعد از حدود ۳۰ سال وقفه، شهرام احدی، صدای آلمان' لينک داده اند.
Copyright: gooya.com 2016