پيروز کلانتری ماترک سينمای مستند اجتماعی قبل از انقلاب را نقد کرد
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
دو مستند دوبی و گهواره خورشيد، از ساختههای پيشين کامران شيردل که قرار بود روز گذشته با پخش در خانهی هنرمندان ايران مورد نقد و بررسی قرار گيرند، مجوز اکران از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دريافت نکرده و پخش نشدند.
به گزارش خبرنگار بخش سينمايی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، در پی پخش نشدن اين فيلمها شيردل فيلمهای "ندامتگاه"، "قلعه"، "تهران پايتخت ايران است" و "اون شب که بارون اومد" را به جای دو مستند مجوز نگرفته، عرضه کرد.
پيروز کلانتری در اين نشست فيلمهای پخش شده را مورد ارزيابی قرار داد و گفت: اين فيلمها شايد کمی برای ما غريب باشند، اما ماترک سينمای مستند اجتماعی قبل از انقلاب است و همين چند فيلم از آن باقیمانده است.
کلانتری اظهار تعجب کرد که اگر چه اين فيلمها لحنی گزنده دارند، اما نهادی دولتی متولی آن بوده است.
او همچنين درباره تحمل ناپذيری اين فيلم از سوی رژيم پهلوی گفت: جامعهای که در حال مدرن شدن بوده است و داعيهی مدرن شدن داشته است، چرا اينقدر تحمل ناپذير بوده است.
کلانتری اظهار کرد که ما فيلمهايی با موضوع ايرانشناسی و مردمشناسی داشتهايم اما فيلمهايی که بخواهند جامعه را نقد کنند، نداشتهايم.
او فيلمهای "اون شب که بارون اومد" و فيلم "فروغ فرخزاد" را جز محبوبترين فيلمهای مستند دانست.
کلاتری همچنين پرداختن به جنبههای مختلف، ترديد و شکاکيت در ديد و ايجاد پرسش در مقابل هر چيز را از ويژگیهای سينمای شيردل برشمرد.
کامران شيردل به خبرنگار ايسنا گفت که گويا دليل ارشاد برای مجوز ندادن به اين دو مستند، اين بود که فيلمها دير به دست آنها رسيده است و با وجود تلاشهای فراوان جوابی دريافت نکرده است.