از هر جرياني كه مانع يكپارچهشدن حاكميت شود، استقبال ميكنيم
تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي ، گفت : در جامعه ايران حذف يك جريان از قدرت به معناي حذف از عرصه اجتماعي است .
به گزارش خبرنگار "ايلنا" ، مصطفي تاجزاده عصر پنج شنبه در چهاردهمين نشست هستههاي دانشجويي جبهه مشاركت ايران اسلامي با بيان اينكه يك استراتژي موفق بايد بتواند همفكري و همدلي تعداد وسيعي از شهروندان را جلب كند ، بيشترين انسجام را در حاميان جريان مربوط به خود ايجاد كند ، بيشترين اختلاف را در جبهه رقيب ايحاد كند و با گفتمان جهاني همسويي داشته باشد و حتي حمايت جهاني را برانگيزد و گفت : چنين استراتژي اگر رويكرد اصلاحي دارد ، نبايد جهتگيري حذفي داشته باشد ، بلكه بايد هدف اصلياش تغيير رفتارها باشد ،نه تغيير افراد .
وي افزود : يك استراتژي موفق بايد بتواند با كمترين هزينه بيشترين دستاورد را داشته باشد ، به ويژه در جامعهاي كه دولت در تمامي امور دخالت ميكند ، جامعه مدني و نهادهاي مدني بسيار ضعيف هستند و در نتيجه ضعف نهادهاي مدني و اقتدار دولت ، مردم كمتر احساس پشتوانه و حمايت ميكنند .
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با بيان اينكه در چنين جامعهاي مشكل اصلي اين است كه نميتوان افكار عمومي را به نيرو تبديل كرد ، گفت : آن چيزي كه حكومت را تحت تأثير قرار ميدهد ، نيروي مردمي است ، نه افطار عمومي .
وي افزود : در جامعه ما تنها جايي كه امكان تبديل افكار عمومي به نيرو را ميدهد ، صندوق رأي است و اين گزينه هيج آلترناتيوي ندارد.
تاجزاده با طرح اين سوال كه بايد ديد طرح شعارهاي حداكثري در جامعه ميتواند به دموكراسي كمك كند و يا طرح شعارهاي حداقلي و حداكثري تلاش براي تحقق اين شعارها است ، اظهار داشت : بايد حداكثر تلاشمان را انجام دهيم تا انتخابات آزاد برگزار شود ، چرا كه در ايران اگر انتخابات را از جامعه حدف كنيم ، امكان سياستورزي به روش ديگري وجود ندارد ، بلكه نتيجهاش حذف از عرصه سياسي است .
وي با تصريح بر اين كه نتيجه اعتقاد به اينكه در ايران مردم ميخواهند تغييراتي در ساختار سياسي حاصل شود ، اما ساختار نميگذارد ، نه بيعملي و نه كار فرهنگي ؛ بلكه عمل است ، ادامه داد : بايد افكار عمومي از طريق صندوي رأي به نيرو تبديل شود.
وي افزود : در سال 76 افكار عمومي در صندوق رأي به نيرو تبديل شد و اين نيرو به قدري تأثيرگذار شد كه هنوز هم پس از هشت سال تلاش براي تحقق مطالبات مردم كه در آن روز بيان شد ، ادامه دارد .
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با بيان اين كه مشكل كنوني ما عدم اجراي قانون است ، نه نداشتن قوانين خوب ، تصريح كرد : قوانين مشروطه و انقلاب اسلامي قوانيني مترقي و بر پايه حقوق ملت بود ، بنابراين مشكل اصلي ما متن قانون اساسي نيست.
وي افزود : ما با همين قانون انتخابات كه در انتخابات مجلس هفتم بسياري از كانديدا را رد صلاحيت كردند ، توانستيم در انتخابات شوراهاي اسلامي آزادانهترين انتخابات را برگزار كنيم.
تاجزاده در ادامه در پاسخ به اين سوال كه چرا جبهه مشاركت ، معين را از ميان گزينههاي موجود به عنوان كانديداي اين حزب انتخاب كرده است؟ اظهار داشت : معين بيشترين امكان تأييد صلاحيت و رأي آوردن را در ميان ديگر گزينهها داشت .
وي افزود : گزينههايي هستند كه در صورت آمدن، رأي بيشتر نسبت به معين خواهند آورند ، اما خودشان نميآيند. اگر عبدالله نوري ميآمد ، از او حمايت ميكرديم و يا اگر ميرحسين موسوي بيايد و هر وقت هم كه در صحنه بيايند، ما از آنها حمايت ميكنيم .
تاجزاده با تصريح بر اين كه اگر در انتخابات كانديدايمان رد صلاحيت شود ، گزينه بعديمان اين است كه در انتخابات شركت نكنيم ، ادامه داد : اما بين اينكه از مردم بخواهيم شركت كنند و رأي سفيد يا سياه بدهند يا سكوت كنيم يا از مردم بخواهيم شركت نكنند و تحريم كنيم ، هنوز تصميمي نگرفتهايم .
وي افزود: در ماههاي آينده اتفاقاتي در عرصه سياسي ميافتد كه براساس آن تصميم نهاييمان را ميگيريم .
تاجزاده با بيان اين كه در جامعه ما ماندن در قدرت بيش از آن كه ناشي از سهمخواهي نيروهاي سياسي باشد ، ناشي از اين است كه هر گروهي در ايران وقتي از قدرت حذف ميشود ، از اجتماع نيز حدف ميشود ، خاطر نشان كرد : حزبي كه در قدرت نباشد ، روزنامه نخواهد دارشت ، قانوني تلقي نميشود و اجتماعات قانوني نميتواند برگزار كند .
وي تصريح كرد : ما با حضور در قدرت در ايران ، امنيت فعاليتهاي سياسي را تضمين كرده ، واقعبيني را تشديد كرده و كادرسازي كرديم .
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با تصريح بر اين كه قويترين جرياني كه ميتواند اقتدارگرايان را به چالش بكشاند ، اصلاح طلبان هستند ، ادامه داد : مشاركت در انتخابات در فضاي كنوني سياستورزي را امتداد بخشيده و هزينه فعاليتهاي ماجراجويانة اقتدارگرايانه را بالا ميبرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه " آيا حزب متبوع وي از حضور هاشميرفسنجاني در انتخابات آتي حمايت ميكند ؟" ، تأكيد كرد : كف انتظارات ما در انتخابات اين است كه حاكميت يكپارچه نشود ، چرا كه حاكميت يكپارچه در ايران مصادف است با فساد ، فرصت سوزي و ماجراجويي ، امتيازدهي بينالمللي و بيكفالتي مديريتي .
وي افزود : از هر جرياني كه مانع يكپارچه شدن حاكميت شود ، از آن استقبال ميكنيم ، اما به اين معنا نيست كه نامزد ما خواهد بود ، ما براساس هويت خود عمل ميكنيم.