جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا خبرهای منتشر شده درباره حمله نظامی آمریکا به ایران را شایعه هایی خواند که او هم می شنود و به گفته او حقیقت ندارد. وی در گفتگو با خبرنگاران رسانه های اروپایی در عین حال طرح حمله نظامی امریکا به ایران را منتفی هم ندانست و آنرا صرفا به عنوان نخستین گزینه رد کرد. او گفت اقدام نظامی هرگز نخستین گزینش او نیست و هدف مشترک اروپا و آمریکا اینست که ایران نباید سلاح اتمی داشته باشد. بوش گفت علیرغم تلقی مسئولان حکومت ایران آمریکا در این مذاکرات درگیر و سهیم است و با دوستانش همفکری نزدیکی دارد و همکاری با متحدانش در این زمینه را ادامه می دهد. وی گفت حکومت ایران باید از صادر کردن ترور از طریق حزب الله که می تواند لطمه ای ویران کننده به روند صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها بزند، دست بردارد.
------------------------------
بهمن باستانی (رادیو فردا): رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه خبرهای منتشر شده درباره حمله نظامی آمریکا به ایران را شایعه هایی خواند که او هم می شنود و به گفته او حقیقت ندارد. بوش در عین حال افزود ما خواهان عملکرد دیپلماسی هستیم و من معتقدم دیپلماسی می تواند کارگر افتد تازمانی که جمهوری اسلامی بین اروپا و آمریکا جدایی نیانداخته است. اشاره جرج بوش به بحث های یک ماه اخیر است که در محافل سیاسی اروپا و آمریکا مطرح شد و وزیر امور خارجه انگلیس و سخنگویان کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا را واداشت تا به خبرنگاران بگویند هیچ اختلافی بین آمریکا و اروپا برسر چگونگی برخورد با جمهوری اسلامی وجود ندارد و آمریکا از نزدیک در جریان مذاکرات اروپا با ایران است و از آن حمایت می کند.
به نوشته هفته نامه نیوزویک کاندولیزا رایس در نخستین سفر اروپایی خود هفته پیش به مقام های دولت انگلیس گفت درون دولت آمریکا هنوز نظر واحدی درباره چگونگی برخورد با ایران وجود ندارد. و این نظر و سیاست واحد در چندماه آینده به دست خواهد آمد. ماه گذشته بود که جرج بوش رئیس جمهوری آمریکا در گفتگو با روزنامه نیویورک تایمز از کنار نگذاشتن ابزار نظامی در برخورد با برنامه های هسته ای ایران سخن گفت. اگرچه همزمان تاکید کرد که اولویت دیپلماسی است.
روز جمعه رئیس جمهوری آمریکا در گفتگو با خبرنگاران رسانه های اروپایی در عین حال که بر حقیقت نداشتن طرح حمله نظامی امریکا به ایران تاکید کرد، آنرا منتفی هم ندانست و آنرا صرفا به عنوان نخستین گزینه رد کرد. او گفت اقدام نظامی هرگز نخستین گزینش من نیست و نخستین گزینش من همواره دیپلماسی است و در این راه به گفته بوش هدف مشترک اروپا و آمریکا اینست که ایران نباید سلاح اتمی داشته باشد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت اگر ما همین راه را با یک صدا ادامه دهیم و به جمهوری اسلامی اجازه جداکردن ما از یکدیگر را ندهیم و همچنان فشار واحدی را اعمال کنیم می توانیم به هدفمان برسیم. اروپا کوشیده است در خلال مذاکرات سه ماه گذشته اش با جمهوری اسلامی با وعده امتیازهای اقتصادی و سیاسی امنیتی به حکومت ایران بقبولاند که باید دست از غنی سازی اورانیوم بردارد. معامله ای که بنا به گزارش های منتشر شده بدلیل مخالفت مسئولان جمهوری اسلامی با توقف قطعی غنی سازی اورانیوم هنوز سر نگرفته است.
جرج بوش گفت علیرغم تلقی مسئولان حکومت ایران که فکر می کنند آمریکا در این چانه زنی ها نقشی ندارد، آمریکا در این مذاکرات درگیر و سهیم است، آمریکا با دوستانش همفکری نزدیکی دارد و همکاری با متحدانش در این زمینه را ادامه می دهد. بوش در عین حال پنهان نکرد که اگرچه از راه دیپلماسی که اروپا مستقیما از آن پی می گیرد، حمایت می کند، اما مشکل می تواند به حکومت ایران اعتماد کند. او به خبرنگار کانال 3 تلویزیون فرانسه گفت اعتماد کردن به حکومتی که به مردم خودش اعتماد ندارد دشوار است.
جرج بوش همچنین بار دیگر به مساله تروریسم و جمهوری اسلامی پرداخت و گفت حکومت ایران باید از صادر کردن ترور از طریق حزب الله که می تواند لطمه ای ویران کننده به روند صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها بزند، دست بردارد. روند صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها و نیز آنطورکه رئیس جمهوری آمریکا دو روز پیش گفت متقاعد کردن جمهوری اسلامی به توقف تلاش برای دستیابی به بمب اتمی از موضوع های اصلی مذاکره بوش با مسئولان دولتهای اروپایی دراین سفر است که از روز یکشنبه آغاز می شود.