* هيچ جنبش دانشجويي بدون ارتباط با احزاب موفق نيست
تهران- خبرگزاري كار ايران
اعضاي شوراي هماهنگي فراكسيون دموكراسيخواه ملي دفتر تحكيم وحدت عصر روز يكشنبه با ابراهيم يزدي، دبيركل نهضت آزادي ايران ديدار و در خصوص شرايط جريان دانشجويي و تحولات اخير در كشور بحث و گفتوگو كردند.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، ابراهيم يزدي در اين ديدار با بيان اينكه جنبش دانشجويي در وضعيت خوبي به سر نميبرد، گفت: يكي از دلايل اينكه دفتر تحكيم وحدت در وضعيت مناسبي به سر ميبرد اين است كه اساسنامه اين تشكل در دهه 60 و براساس مناسبات آن زمان نوشته شده است و بايد اين اساسنامه با توجه به شرايط و ساختار كنوني تغيير پيدا كند.
وي دانشجويان و دانشگاهها را در گذشته مستقلتر از امروز دانست و گفت: در گذشته روساي دانشگاهها توسط اساتيد انتخاب ميشد و استقلال بيشتري در دانشگاهها وجود داشت اما امروز اين استقلال كمتر از گذشته شده است.
يزدي با بيان اينكه بايد اولويتهاي جريان دانشجويي مجدداً تعريف شود، گفت: امروز مسائل دانشجويان حادتر از گذشته است و بايد به مسائل صنفي بيشتر توجه شود و رسيدگي به وضعيت صنفي دانشجويان از وظايف اصلي دفتر تحكيم وحدت است.
وي با تاكيد بر استقلال انجمنهاي اسلامي دانشجويان اظهار داشت: هيچ گروه و هيچ حزبي حتي شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت نبايد براي انجمنهاي اسلامي دانشجويان تصميم بگيرد چون اتحاديه انجمنهاي اسلامي دانشجويان كاركرد و ويژگي يك حزب را ندارد.
يزدي، يكي از مشكلات اساسي جريان دانشجويي را فقدان يك حزب سياسي در كنار اين جريان دانست و گفت: هيچ جنبش دانشجويي بدون ارتباط با احزاب موفق نيست چون حركتهاي دانشجويي با يك بيتجربگي روبروست به همين جهت جريانهاي دانشجويي نيازمند ارتباط با احزاب سياسي هستند اما مشكلي كه وجود دارد، اين است كه احزاب بخواهند جريان دانشجويي را كنترل كنند و اين امر خوبي نيست.
دبيركل نهضت آزادي ايران با تاكيد بر اينكه احزاب اگر درست عمل كنند از انجمنهاي اسلامي حفاظت ميكنند، تصريح كرد: امروز براي تعامل ميان احزاب و جريان دانشجويي زمان مناسبي است و بايد احزاب در دانشگاهها حضور داشته باشند گرچه جنبش دانشجويي نبايد مانند يك حزب عمل كند.
در ادامه اين ديدار، كورش جعفري، دبير فراكسيون دموكراسيخواه ملي در خصوص ضرورتهاي تاسيس اين فراكسيون و همچنين چگونگي برگزاري نشست فراكسيون دموكراسيخواهي ملي توضيحاتي را ارائه داد.
وي ضمن انتقاد به برخي عملكردهاي مجموعه دفتر تحكيم وحدت، گفت: امروز در جريان دانشجويي يك خلاء تئوريك كاملا مشهود است و يك رشد ناهمگون در اين جريان به وجود آمده است، اين جريان در حالي كه فقط عرصه سياسي را مورد توجه قرار داده است، بقيه عرصهها را رها كرده بود و در عرصه سياسي هم فقط به ارائه يك بيانيه اكتفا كرده است.
جعفري تصريح كرد: ما سعي كرديم در اين نشست نگاهي صنفي به مسائل دانشجويان داشته باشيم و به همين جهت در اين فراكسيون واحد صنفي دانشجويي را در كنار واحدهاي سياسي و فرهنگي تشكيل داديم.
وي در پايان اظهار داشت: هدف ما از تشكيل اين نشست ارتباط مناسب با گروهها و احزاب مختلف حول محور روشنفكري ديني است.