تهران- خبرگزاري كار ايران
عضو مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم گفت: محدوده اختيارات ولي فقيه تفاوت اساسي با اختيارات ائمه و پيامبران دارد، به اين معنا كه ائمه و پيامبران علاوه بر داشتن مسووليت اجرايي، مفسر وحي هستند اما اختيارات حاكمي كه از سوي مردم انتخاب ميشود، تابع اختيارات تفويضشده از سوي مردم است.
محمدعلي ايازي در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، با تاكيد بر اينكه نظامهاي ديني هم مبتني بر آراي مردم است، گفت: آنچه ميتواند بر آراي مردم ازجايگاه ديني بودن نظام تاثير بگذارد، اين است كه شرايط رهبري در اين تعريفشده باشد كه اين مساله نيز جنبه عقلايي دارد و به عنوان مثال شروط عالم و متخصص بودن رهبر، ملاكهايي عقلايي براي تعيين رهبري است.
وي با بيان اين مطلب كه قرار گرفتن اراده خدا بر شخصي غير از ائمه و پيامبران معنا ندارد، تصريح كرد: طبق آنچه در نصوص دين آمده است، ويژگيهايي براي رهبري مشخص شده است تا مردم هنگام انتخاب رهبري به آن ويژگيها توجه كنند.
عضو مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم تاكيد كرد: سرمنشا تعيينكننده محدوده اختيارات ولي فقيه، آراي مردم است و اين اختيارات در 10 بند در قانون اساسي بيان شده است كه "ولي" در اداره جامعه نبايد از اين محدوده خارج شود، به عبارت ديگر اين اختيارات يازدهم ندارند.