تهران- خبرگزاري كار ايران
سعيد حجاريان در روز اول هشتمين كنگره جبهه مشاركت ايران اسلامي و پس از بحثهاي موافق و مخالف با استعفاي خاتمي از دبيركلي اين حزب، سخناني را در اين باره ارائه كرد.
به گزارش "ايلنا"، سعيد حجاريان در اين خصوص گفت: چند نكته در بحثهاي امروز ديدم. چون ظاهراً اولين كسي كه استعفاي آقاي خاتمي را علني مطرح كرد، من بودم و به قول دوستان، اين آتش را من به پا كردم. خواستم بگويم تا خود را تبرئه كنم، البته در جلسات دفتر سياسي خود آقاي خاتمي چند بار اين بحث را مطرح كرده بود كه من بايد بروم و نميمانم. شايد رسماً بايد گفته ميشد و من به عنوان مقام غيررسمي نبايد اين موضوع را ميگفتم. شايد هم طرح موضوع سبب خير شد و دوستان با فكر بازتر نظر دادند و در حوزهها و مناطق در اين مورد بحث كردهاند. اما اين كه گفته شود استعفا نشانه هزيمت در برابر حزب پادگاني است، خيلي با آن موافق نيستم. آقاي خاتمي آدم مسؤوليتپذيري است.
وي افزود: آقاي خاتمي گفته كه مادر اشل حزب با كار خود بايد نشان دهيم كه مثلا در مقوله ارزيابي هستهاي اگر پرونده به شوراي امنيت رفت و خداي ناكرده آسيبي به كشور رسيد، بايد مسؤوليت بپذيرند. ما با كار خود راه استعفا براي ديگران را هم هموار ميكنيم. منتهي يك اشكال ديدم و آن اينكه در اشل حزب ما مسؤوليت هميشه همراه اختيارات است. آيا آقاي خاتمي كه مسؤوليت پذيرفته، اختيارات هم داشته؟ من ميگويم نداشته است؛ هم در داخل حزب و هم در محيط پيراموني. محيط پيرامون شرايطي بوده كه او را كاملاً مسلوبالاختيار كرده بود. از آدم مسلوبالاختيار كه نميتوان مسؤوليت خواست. اما بالاييها چي؟ آنها اختيار تام داشتند و اصلاً همه اختيارات در اختيارات آنها بوده است. حتي در جزئيات امور از سياست خارجي، انرژي هستهاي، نيروهاي مسلح و حتي در مجلس و دولتي كه مدتي دست ما بوده، آنها اختيار داشتند پس آنها بايد پاسخگو باشند نه آقارضا كه اختياري نداشته است.
حجاريان ادامه داد: اصلي وجود دارد به نام تناسب مسؤوليت و اختيار؛ آيا اين مسأله رعايت مي شود؟ الان طوري شده كه برخي نهادها اختيار دارند اما مسؤوليت ندارند و برخي نهادها بالعكس مسؤوليت دارند اما اختيار ندارند. اين موضوع در كشور ما يك مشكل حقوقي است، اما ما بايد اين مسأله را در حزب حل كنيم. من يك راي دارم و ساير اعضا از جمله آنها كه سالي يك بار هم به حزب سر نميزنند، نيز يك رأي دارند. اول بايد معلوم كرد اختيارات چقدر است و بعد مسؤوليت خواست. اين مسأله در سطح اركان، حوزهها و مناطق بايد حل شود. مثلاً بعضي جاها بايد از شاخه بودن درآيند و سازمان شوند يا اقتدار لازم به شوراي داوري، دفتر سياسي و خود دبيركل داده شود.
اين عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايزران اسلامي در ادامه سخنان خود، گفت: در جلسه امروز جوانبي فراموش شد، يكي شهيد نيرو كه در جريان انتخابات شهيد شد. ديگري آيتالله عبايي كه عضو و مسؤول حزب و امام جمعه ما بوده و از قديم ارتباطاتي با ما داشت. آقا رضا نگران نباشن، چشم بگذاري نه ماه تمام شده و در اين فاصله انتخابات هم نداريم.