تهران- خبرگزاري كار ايران
دبيركل نهضت آزادي ايران با بيان اينكه حضور در يك جبهه به معناي ناديده گرفتن باورهايمان نيست، خاطر نشان كرد: برخي ميگويند خط امامي هستيم، اشكالي ندارد، اين مانعي براي اتحاد به منظور مقابله با كساني كه مبناي انقلاب را هدف گرفتهاند، نيست.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، ابراهيم يزدي در ضيافت افطار نهضت آزادي ايران اظهار داشت: در انتخابات رياستجمهوري عدهاي از اعضاي جبهه مشاركت و گروههاي حامي دكتر معين احساس كردند به دليل منافع ملي بايد مرزهاي خودي و غيرخودي را كنار بگذارند و با اصلاحطلبان بيرون حاكميت اجماع كنند.
وي با بيسابقه خواندن آنچه در دور دوم انتخابات در حمايت همه گروهها از يك كانديدا رخ داد، تصريح كرد: در آن زمان جريان روشنفكري ايران احساس كرد زمان آن رسيده كه صرف نظر از همه مرزبنديها براي مقابله با يك جريان اقتدارگرا جبهه مشترك تشكيل دهند.
يزدي گفت: در حال حاضر نيز شرايط عيني براي متشكل شدن فعالان سياسي و روشنفكران در ايران وجود دارد.
دبيركل نهضت آزادي ايران با اين اعتقاد كه آنچه مانع تشكيل يك جبهه فراگير ميشود، موانع ذهني است، اظهار داشت: هنوز عدهاي گرفتار رسوبات تاريخي هستند.
يزدي با بيان اينكه مهم است به اين سطح از درك و فهم سياسي برسيم كه اختلافات را كنار بگذاريم و متحد شويم، گفت: قبول دارم كه به زور نميشود گروهها را متحد كرد و اين كار به زمان نياز دارد اما اگر بر تشكيل يك جبهه واحد پافشاري ميكنيم، به دليل تجاربي است كه طي 50 سال گذشته به دست آوردهايم.
وي تصريح كرد: همين كه عدهاي اين ضرورت را تشخيص دادهاند كه پيرامون تشكيل يك جبهه فراگير صحبت كنند، مثبت است.
دبيركل نهضت آزادي ايران با اشاره به دو ديدگاهي كه در مورد مساله هستهاي ايران وجود دارد، آنها را به دو دسته ديدگاه معتقد به مقاومت و ديدگاه معتقد به اعتمادسازي تقسيم كرد و گفت: اين خطر وجود دارد كه بحران تشديد شود و خطر اقتصادي و نظامي عليه ايران به وجود آيد لذا كساني كه ميگويند براي تشكيل جبهه دموكراسيخواهي و حقوق بشر بايد صبر كرد، اين مساله را در نظر بگيرند كه نوشدارو پس از مرگ سهراب نميخواهيم.
وي تصريح كرد: به عنوان نهضت آزادي ايران به همه فعالان سياسي، احزاب و گروهها هشدار ميدهيم كه در شرايط تاريخي حساسي هستيم.
يزدي ابعاد بحران انرژي هستهاي را فراتر از بحران گروگانگيري و جنگ دانست و گفت: همه كساني كه به آينده ايران ميانديشند نسبت به تشديد اين بحران نگرانند.
وي تصريح كرد: دولت كنوني با هر روشي سر كار آمده باشد، سبب شده انسجام در مديريت كلان جامعه به وجود آيد و همه نهادها تحت يك مديريت واحد فعاليت كنند لذا توقع اين است كه به سمت سازمانيافتگي حركت كنند.
دبيركل نهضت آزادي ايران با اشاره به برنامه چشم انداز 20 ساله نظام گفت: سابقه مديراني كه روي كار آمدهاند، تحقق اين برنامه را با ترديد جدي مواجه ميكند.
وي افزود: دولت جديد هدف خود را توسعه عدالتمحور قرار داده است و از اقتصاد بازار، كاهش تصديگري دولت و تقويت بخش خصوصي صحبت ميكند اما همگان ميدانند پيشنياز تحقق اين اهداف، امنيت است و دولت بايد بگويد امنيت را تامين خواهد كرد.
يزدي گفت: با گروهي كه سابقه حضور در بخشهاي نظامي و اطلاعاتي و سركوب جامعه مدني را دارد، نميتوان امنيت را تامين كرد.
وي با انتقاد از برخي مواضع اتخاذ شده در سياست خارجي اين مواضع را در تعارض با اهداف و سياستهاي برنامه چشمانداز 20 ساله دانست و اظهار داشت: سياستهاي اخيري كه در پرونده هستهاي اتخاذ شده، ايران را با بحران مواجه ميكند، ايران با اجماع بيسابقهاي در سطح بينالمللي عليه خود مواجه است.
بر اسا س اين گزارش در ضيافت افطار نهضت آزادي ايران جمعي از شخصيتهاي فرهنگي سياسي از جمله عبدالكريم سروش، عبدالله نوري، عزتالله سحابي, حبيبالله پيمان, مرضيه مرتاضي لنگرودي, محمد بستهنگار, هادي قابل, حميدرضا جلاييپور، فريده غيرت و اعضاي سابق و كنوني شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت و ادوار تحكيم وحدت حضور داشتند.