یکشنبه 24 مهر 1384

مديرمسوول مجله‌ي دنياي تصوير در دادگاه: گر حكم شود كه مست گيرند/ در شهر هر آنچه هست گيرند، ايسنا

علي معلم

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق سياسي


دادگاه رسيدگي به اتهامات مدير مسوول مجله‌ي دنياي تصوير صبح امروز در شعبه‌ي ‌٧٦ دادگاه كيفري استان تهران به صورت علني و به رياست قاضي صارمي برگزار و آخرين دفاع از متهم پرونده اخذ شد.


به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ابتداي اين جلسه، بيگي، نماينده‌ي دادستان، اتهام علي معلم مدير مسوول مجله‌ي دنياي تصوير را انتشار تصاوير خلاف عفت عمومي و استفاده ابزاري از افراد اعم از زن و مرد عنوان كرد.


وي ادامه داد: در نشريه‌ي شماره‌ي ‌١٢٧ بهمن‌ماه سال ‌٨٢ تصوير بزرگ ژورناليستي از يكي از هنرمندان منتشر شده و در شماره‌اي از اين نشريه كه در خردادماه سال ‌٨٣ منتشر شده، تصاويري از هنرمندان را چاپ كرده كه برخلاف قانون مطبوعات - كه نشريات بايد به ترويج و تبليغ فرهنگ اصيل اسلامي بپردازند- بوده است.


نماينده‌ي دادستان، با بيان اين‌كه استفاده‌ي ابزاري از افراد، بر اساس قانون جرم است، اظهار داشت: مسووليت اين كار برعهده‌ي مدير مسوول نشريه است و از اعضاي هيات منصفه تقاضاي اعلام گناهكاري و از دادگاه، تقاضاي تعيين كيفر دارم.


به گزارش ايسنا، قاضي صارمي از علي معلم مدير مسوول، صاحب امتياز و سردبير مجله‌ي دنياي تصوير خواست تا در جايگاه قرار گرفته و به دفاع از خود بپردازد.


علي معلم با حضور در جايگاه اظهار داشت: اميدوارم با اظهاراتي كه وكيل بنده ارائه خواهند داد، متوجه منظور اصلي ما شويد و ناديده گرفتن تصوير، فيلم و سينما كه از ابتداي انقلاب وجود داشت به گفته‌ي بنيانگذار كبير انقلاب حل شد اما مجددا شاهد مسائلي هستيم كه قابل بحث است.


وي ادامه داد: تصاويري كه در مجله‌ي دنياي تصوير استفاده شده تصاوير بازيگران و هنرمنداني است كه هر شب در تلويزيون يا سينما در معرض ديد مردم هستند. اين تصاوير، تصاويري هستند كه در جامعه وجود دارد و مسائلي نيستند كه يك نشريه‌ي تخصصي با چهارده سال سابقه‌ي كار براي فروش بيشتر از آن استفاده كند.


معلم تصريح كرد: اين فعل مجرمانه كه براي سود بيشتر از اين تصاوير استفاده شده را درست نمي‌دانم. اگر اين موارد جرم است من همين الان مي‌توانم ‌٤٨ نشريه ديگر كه در دكه‌هاي روزنامه‌فروشي به مردم ارائه مي‌شود را براي شما بياورم كه از تصاويري مانند تصاوير مجله‌ي دنياي تصوير استفاده كرده‌اند.


وي ادامه داد: گر حكم شود كه مست گيرند/در شهر هر آنچه هست گيرند؛ ابزار روزنامه‌نگار تصوير و تيتر است. جايزه دادن به هنرمندان و تشويق آنها از سوي برخي آقايان نادرست خوانده مي‌شود.


مديرمسوول مجله‌ي دنياي تصوير، از هيات منصفه، مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و قوه‌ي قضاييه درخواست كرد نسبت به كارشناسي اين موضوع حساسيت نشان داده و پيگيري آن را به كارشناسان اهل فن بسپارند. درست نيست كه ما به اين دلايل به دادگاه فراخوانده شويم.


معلم گفت: مهران مديري هر شب در تلويزيون برنامه‌هاي زيادي ارائه مي‌دهد و بر اساس آمار، سيزده ميليارد تومان تبليغات را براي صدا و سيما در بر داشته است، پس اين كار هم استفاده ابزاري محسوب مي‌شود و همه‌ي ما متهم هستيم؛ از ضرغامي گرفته تا سايرين.


بر اساس گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه‌ي اين جلسه مهرانه معلم وكيل مدافع مديرمسوول مجله‌ي دنياي تصوير به دفاع از موكل خود پرداخت.


وي اظهار داشت: شكايت نماينده‌ي مدعي‌العموم چه به لحاظ پايگاه اجتماعي و چه به لحاظ پايگاه خانوادگي متهم پرونده اتهامي نارواست.


وكيل مدافع مديرمسوول مجله‌ي دنياي تصوير، ادامه داد: مدعي‌العموم مطرح كرده مشكل عكسي كه از مهران مديري در نشريه‌ي ما منتشر شده داشتن حلقه‌اي است كه طلاي زرد است. آيا انتظار جامعه از اجراي قانون مطبوعات اين است؟ نماينده‌ي مدعي‌العموم از جانب كدام عموم شكايت كرده است؟ هم‌اكنون كه صحبت از حلقه‌ي مهران مديري مي‌كنيد تمام خوانندگان بايد اين نشريه را نگاه كنند؟ تصاوير خلاف عفت عمومي و منكر در جامعه‌ي اسلامي آنقدر ظاهر و شفاف هستند كه هر چشمي آن‌را ببيند.


وي يادآور شد: آيا شما به عنوان بيننده‌ي تصوير نوع فلز و ميزان طلاي آن‌را تشخيص مي‌دهيد. اگر قرار باشد با دستاويز قانون دايره را تنگ‌تر كنيد، كار مشكل‌تر از اين مي‌شود.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

وكيل مدافع مديرمسوول مجله‌ي دنياي تصوير، ادامه داد: نشريه‌ي دنياي تصوير مخصوص سينماست و نمي‌تواند عكس گل و بلبل و حيوان چاپ كند. مخاطبان اين نشريه هم افراد فرهنگي و هنري هستند. سابقه‌ي درخشان مدير مسوول اين مجله شائبه‌ي سوءنيت را منتفي مي‌كند. آنچه به وي نسبت داده شده بدون در نظر گرفتن اهداف نشريه بوده است.


وي ادامه داد: اگر بناست قانون مطبوعات اجرا شود، بايد سليقه‌ها تعديل شود. اگر قانون بد، خوب اجرا شود، از بي‌قانوني بهتر است.


بر اساس گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، در ادامه‌ي اين جلسه قاضي صارمي از متهم پرونده پرسيد: تصوير منتشر شده در شماره‌ي ‌١١٧ نشريه به چه دليل بوده و چه پيامي را مي‌خواستيد از انتشار آن منتقل كنيد؟


علي معلم در پاسخ به قاضي دادگاه گفت: اين تصوير مرتبط با فيلم ماتريكس كه از تلويزيون هم پخش شده، است. در اين شماره‌ي نشريه در مورد اين فيلم هم مطالبي وجود داشته است.


قاضي صارمي، از علي معلم خواست كه آخرين دفاعيات خود را مطرح كند.


علي معلم نيز اظهار داشت: تشكيل اين جلسات اشكالي ندارد اما نبايد حس ناشي از آن سبب دلزدگي افراد و مطبوعات شود. مطمئن هستم راي دادگاه نيز در اين جهت نخواهد بود.

Copyright: gooya.com 2016