مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه طرحی را با اکثریت قاطع به تصویب رساند که بر اساس آن آمریکا باید از همه ابزار ممکن سیاسی و اقتصادی برای زیر فشار گذاشتن جمهوری اسلامی استفاده کند. ایلیانا راس لتینن Ileana Ros Lehtinen نماینده جمهوریخواه که این طرح را به کنگره ارائه کرد گفت متاسفانه زمان به نفع ما نیست. از جمله برنامه هایی که در این طرح درنظر گرفته شده، گسترده تر کردن تحریم ها علیه ایران است. در این طرح گفته می شود تا زمانی که ایران از برنامه های هسته ای، شیمیایی و بیولوژیکی خود دست برنداشته تحریم های گسترده باید ادامه یابد. چاپ نام اشخاص، شرکت ها و یا کشورهایی که بیش از بیست میلیون دلار در صنایع انرژی ایران سرمایه گذاری می کنند، هم یکی از بندهای گنجانده شده در این طرح است.
جمشيد زند
جمشید زند (رادیو فردا): طرحی که روز چهارشنبه به تصویب مجلس نمایندگا ن کنگره آمریکا رسید از دولت آمریکا می خواهد تحریم های شدید تری را علیه دولت ایران اعمال کند. ایلیانا راس لتینن Ileana Ros Lehtinen از نمایندگان جمهوریخواه کنگره و یکی از حامیان این طرح در سخنرانی خود تاکید کرد که آمریکا باید از تمامی امکانات خود برای مقابله با «رفتار غیرمسئولانه» جمهوری اسلامی استفاده کند. وی همچنین خواهان جلب همکاری متحدان آمریکا شد و گفت آمریکا باید متحدان خود را متقاعد کند از در اختیار گذاشتن منابع لازم برای ادامه مسیری که ایران در پیش گرفته خودداری کنند.
طرحی که روز چهارشنبه با 397 رای موافق و 21 رای مخالف به تصویب رسید وزارت امور خارجه را هم نگران ساخته است. طبق قوانین آمریکا این طرح باید به تصویب مجلس سنا برسد و پس از تایید رئیس جمهوری قانونی می شود و لازم الاجراست. از جمله برنامه هایی که در این طرح درنظر گرفته شده، گسترده تر کردن تحریم ها علیه ایران است.
در این طرح گفته می شود تا زمانی که ایران از برنامه های هسته ای شیمیایی و بیولوژیکی خود دست برنداشته تحریم های گسترده باید ادامه یابد. چاپ نام اشخاص، شرکت ها و یا کشورهایی که بیش از بیست میلیون دلار در صنایع انرژی ایران سرمایه گذاری می کنند، هم یکی از بندهای گنجانده شده در این طرح است.
این طرح به رئیس جمهوری آمریکا اجازه می دهد به سازمانهای مدافع حقوق بشر حرکت های دموکراسی خواهانه و برنامه های رادیویی که برای ایران برنامه پخش می کنند کمک مالی پرداخت نماید. این طرح در عین حال تحریم ها علیه لیبی را که همزمان با تحریم ایران در دو دهه پیش آغاز شده بود بدلیل دست کشیدن از تولید سلاح های کشتار جمعی پایان می دهد. آمریکا و شماری از کشورهای غربی معتقدند ایران در صدد دستیابی به سلاح های اتمی است و قصد دارد قابلیت استراتژیک تولید چنین سلاح هایی را کسب کند. درحالیکه ایران می گوید برنامه هسته ای اش صلح آمیز است وبرای تولید انرژی در این مسیر گام نهاده است.