جمعه 5 خرداد 1385

بوش: اگر حکومت ایران از غنی سازی اورانیوم دست بردارد، آمریکا مجموعه ای از پیشنهادهای تشویقی گسترده را بررسی خواهد کرد، راديو فردا

رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با نخست وزیر بریتانیا، پنجشنبه شب در کاخ سفید، باردیگر از حکومت ایران خواست با کنارگذاشتن غنی سازی اورانیوم اعتماد جامعه بین المللی را جذب کند و زمینه را برای بررسی مجموعه ای گسترده مشوقها آماده سازد. آقای بوش گفت دستیابی جمهوری اسلامی به بمب اتمی برای جهان خطرناک خواهد بود ولی افزود که معتقد است که جلوگیری از دستیابی حکومت ایران به بمب اتمی باید از طریق دیپلماتیک تحقق یابد. جرج بوش باردیگر بر این نکته تاکید ورزید که آمریکا نظام کنونی حاکم بر ایران را از مردم ایران جدا می داند و تاکید کرد که خواستار ایرانی معتمد به نفس است که در آن به حقوق زنان احترام گذاشته شود. پیشنهادهای تشویقی که اتحادیه اروپا برای ایران تدارک دیده است از تائید آمریکا برخوردار است.
عليرضا طاهري


علیرضا طاهری (رادیو فردا): آقای جرج بوش در کنار میهمان و متحد نزدیک خود تونی بلر، با صراحت تاکید کرد که اکنون اگر جمهوری اسلامی خواهان مشاهده مجموعه‌ای گسترده‌تر از پیشنهاد‌های تشویقی است، باید پیش از هرچیز، فعالیت‌های خود را در زمینه فرآوری و غنی‌سازی اورانیوم متوقف کند.
رئیس جمهوری آمریکا توقف این روند در ایران را تحولی مطلوب برای جهان دانست. وی ادامه داد که یکی ا اهداف او و تونی‌ بلر، نخست وزیر بریتانیا، قبولاندن این فکر به دیگران در جهان است که جمهوری اسلامی با سلاح هسته‌ای حکومتی بسیار خطرناک خواهد بود. آقای بوش سپس پرسید اکنون پرسش بنیادی این است که چگونه می‌توان به این هدف دست پیدا کرد. وی پاسخ داد که واشنگتن خواهان رسیدن به این هدف از راه‌های دیپلماتیک است.

آقای بوش در این جا بار دیگر تاکید کرد که طرف مشاجره جامعه بین‌المللی ایرانیان نیستند، بلکه نظام کنونی حاکم بر ایران است. وی ادامه داد: «ما نه تنها شکوه‌ای از مردم ایران نداریم، که در واقع آمریکا به فرهنگ و تاریخ ایران احترام می‌گذارد. ما خواستار ایرانی دارای اعتماد به نفس هستیم و می‌خواهیم زنان در ایران آزاد باشند.»

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

با این حال، به گفته آقای بوش، دولت آمریکا به ادامه کار با حکومتی سرسخت در ایران که از جای خود نمی‌جنبد، ادامه می‌دهد تا آن را قانع کند که اگر می‌خواهد در جهان منزوی شود، آمریکا برای این انزوا اقدام خواهد کرد.

به رغم تاکید پی‌درپی جمهوری اسلامی بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای خود، آمریکا و متحدان آن در غرب، با اشاره به نزدیک به دو دهه پنهان‌کاری‌های هسته‌ای در ایران، به فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی با سوءظن می‌نگرند و آن را پوششی برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای می‌دانند. جهان غرب معتقد است که جمهوری اسلامی برای جلب اعتماد بین‌المللی باید از فراوری و غنی‌سازی اورانیوم دست بردارد. آلمان، بریتانیا و فرانسه، به نمایندگی از اتحادیه اروپا، در ازای چشمپوشی جمهوری اسلامی از غنی‌سازی اورانیوم، مجموعه‌ای از پیشنهادهای تشویقی برای ایران تدارک دیده‌اند که از تائید آمریکا نیز برخوردار است.

آمریکا با صراحت یادآوری کرده است که اگر جمهوری اسلامی این پیشنهادها را نیز نادیده بگیرد، و فرآوری و غنی‌سازی اورانیوم در ایران ادامه یابد، شورای امنیت سازمان ملل باید با قطعنامه‌ای که بر فصل هفتم منشور آن سازمان مبتنی باشد، تهران را به این کار ملزم سازد. با صدور چنین قطعنامه‌ای بهره‌گیری از زور برای مطیع ساختن جمهوری اسلامی از خواست شورای امنیت نیز مجاز خواهد بود.

Copyright: gooya.com 2016