خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی
وزير اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خاستگاه اسلام معطوف به انسان و کرامت او بوده است و اگر قانونی ناقض کرامت انسان وجود دارد مربوط به اصل آن نيست بلکه به دورههای گذار بر میگردد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجويان ايران(ايسنا) حجتالاسلام و المسلمين معاديخواه طی سخنانی در همايش بينالمللی امام خمينی و قلمرو دين با اشاره به بخشهايی از نهجالبلاغه اظهار داشت: امام علی (ع) به يارانش که معاويه را در جنگ دشنام میدهند اظهار میکند که دشنام دادن به يک انسان ولو دشمن مخالف کرامت انسانی است و اينگونه آنها را از پايينترين سطح خشونت که کرامت انسان را لگدکوب میکند به خود میداشت.
وی افزود: چطور میتوان با وجود چنين مکتب مقدسی که حتی اين سطح از خشونت را نفی میکند اين همه لگدکوب شدن کرامت انسانی را به اسلام و حقوق اسلامی توجيه کرد؟
معاديخواه در ادامه اعلاميهی جهانی حقوق بشر را برگهی زرين در تارخی تمدن بشری قلمداد کرد و افزود: برماست که اين سند جهانی و بينالمللی را به رسميت بشناسيم، هر چند در فضای تنظيم اين اعلاميه روشنفکران از کليسازده شده بودند و شرايطی هيجانی در تنظيم آن فراهم بود.
وی گفت: انسان ظرفيت خداگونه شدن را دارد، با اين وجود اگر انسان خلاف مسير خدا گام بردارد حتی اگر از نخبگان هم باشد مانند درندگان وحشی به جان همنوعان خود میافتد و شهرهای بزرگ را با خاک يکسان میکند.
وی افزود: امام (ع) در توصيههای خود به مالک اشتر آورده است که تار و پود دلت بايد لطف محبت و رحمت باشد، يعنی يا عاشق باش يا درنده. حاکمان نيز اگر عاشق مردم نباشند از خود بيگانهی قدرت میشوند و از کرامت انسانی فاصله میگيرند.