شنبه 7 مرداد 1385

کنفرانس مطبوعاتی متکی در مالزی: شورای امنيت سازمان ملل در حل مسايل خاورميانه ناتوان نشان داد، ايرنا

‬کوالالامپور، خبرگزاری جمهوری اسلامی ‪۸۵/۰۵/۰۷‬

وزير امور خارجه ايران گفت: شورای امنيت سازمان ملل تا کنون نتوانسته است به وظيفه اصلی خود در حمايت از مردم لبنان و فلسطين در مقابل حملات بی‌رحمانه اسراييل عمل کند.

"منوچهر متکی" شامگاه جمعه پس از صدور بيانيه "گروه ‪ "۵‬در يک کنفرانس مطبوعاتی در کوالالامپور،دليل ناکامی شورای امنيت را تسلط يک قدرت "هژمونی" بر آن دانست.

وی گفت: شورای امنيت حتی نتوانست آتش بس را در منطقه برقرار کند و ما همه اين کاستی‌ها را ناشی از تسلط يک قدرت "هژمونی" بر شورای امنيت می دانيم که اراده خود را بر ساير اعضا ديکته می‌کند.

متکی افزود: انتظار ما از شورا امنيت اين است که رژيم صهيونيستی را مسوول همه جنايات و خسارات ايجاد شده در فلسطين و لبنان شناخته و يک آتش بس فوری را در اين منطقه برقرار کند.


* کنفرانس رم موفق نبود
خبرنگاری از متکی پرسيد:آيا در صورت رسيدن به يک توافق جهانی در مورد آتش بس در لبنان، ايران با آن همکاری خواهد کرد؟
وزير امور خارجه پاسخ داد: ايران در موضع همکاری کامل برای حل اين مساله است اما رسيدن به اين هدف نيازمند يک اراده جمعی است.

" کنفرانس رم برغم حضور بسياری از کشورهای بزرگ نتوانست به يک اجماع دست يابد و به همين علت موفق نبود."
متکی گفت: کشورهای اسلامی تمام تلاش خود را صرف حل اين موضوع خواهند کرد بويژه ايران که عضو سازمان کنفرانس اسلامی نيز هست سعی می‌کند با تمام توان به حل اين مناقشه کمک کند.


* رايزنی با وزرای آسه‌آن
وزير امور خارجه ايران در پاسخ به سووالی در خصوص نتايج مذاکرات خود با وزرای حاضر در اجلاس آسه‌آن گفت: در جلسه با وزير امور خارجه چين مروری بر روابط دوجانبه داشتيم و تعاملات خود را در بسياری از زمينه‌ها مجددا بررسی کرديم.

وی افزود: در رابطه با خاورميانه و مساله هسته‌ای ايران نيز با همتای چينی خود گفت‌وگو کرديم و من همچنين مراتب تاسف خود و دولتم را نسبت به کشته شدن ناظران چينی سازمان ملل در لبنان به ايشان اعلام کردم.

متکی ادامه داد: در ديدار با همتای پاکستانی خود نيز مساله خط لوله گاز و ابعاد تکنيکی آن را مورد بررسی قرار داده و اميدواريم با نهايی شدن موارد باقيمانده در آينده نزديک شاهد به بهره‌برداری رسيدن اين خط لوله باشيم.

وی افزود: در ديدار با وزير امور خارجه ژاپن نيز ضمن بررسی روابط دو جانبه، تحولات بين‌المللی، جنگ لبنان و برنامه هسته‌ای ايران را مورد تبادل نظر قرار داديم.

موضوع بسته پيشنهادی اروپا و واکنش ايران به آن، پرسش يکی ديگر از خبرنگاران حاضر در نشست مطبوعاتی متکی بود.

وزير خارجه کشورمان پاسخ داد: بسته پيشنهادی اروپا را بعنوان يک قدم مثبت در حل مناقشه هسته‌ای ايران می‌دانيم. ما آن را بدقت بررسی خواهيم کرد.

وی افزود: چند روز قبل نيز دولت ايران يک بيانيه در مورد اين پيشنهاد منتشر کرد و طی آن اعلام شد ايران آماده است مذاکرات را برای ارايه پاسخ به سووالات و رفع نگرانی‌های موجود در مورد برنامه هسته‌ای از سرگيرد.

" ما اميدواريم آنها نيز بهترين انتخاب خود را انجام دهند که از نظر ما ادامه همکاری در اين زمينه بر اساس مذاکرات ديپلماتيک است."

متکی تصريح کرد: اميدواريم همه طرفهای درگير در اين مساله مثل ما روش ديپلماتيک و گفت‌وگو را برای اين حل اين موضوع انتخاب کنند.

خبرنگار رويترز از متکی پرسيد که چرا با کاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريکا ديدار نکرده است.

وزير امور خارجه نيز پاسخ داد: مگر انتظار می‌رفت ديداری داشته باشيم؟ خبرنگار ديگری از متکی پرسيد: آيا سازمان کنفرانس اسلامی در خصوص مناقشه خاورميانه نشست فوری خواهد داشت؟
وی پاسخ داد: بله ، بطور عملی اين جلسه نشست کميته اجرايی سازمان است که ترويکای ‪ ،ICSM‬ترويکای سازمان کنفرانس اسلامی و دوستان سازمان در آن شرکت دارند.

" حدود ‪ ۱۵‬کشور برای شرکت در اين جلسه توسط " عبدالله احمد بداوی" رييس سازمان کنفرانس اسلامی دعوت خواهند شد."
احتمال برقراری مجازات توسط شورای امنيت سازمان ملل درباره ايران سووال يکی ديگر از خبرنگاران بود.

متکی اظهار داشت: از همان ابتدای ايجاد مناقشه بر سر برنامه هسته‌ای ايران ما همواره تاکيد کرده‌ايم که دو راه برای روبرو شدن با اين مساله وجود دارد.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

" راه اول همکاری است به اين معنی که همه طرفها کوشش کنند تا به يک راه حل جامع دست يابند، که بر اساس آن نگرانی‌های يک طرف قضيه حل شده و طرف مقابل نيز بتواند براحتی برنامه خود را ادامه دهد، اين روش ديپلماتيک است."
وزير خارجه ايران افزود: به نظر ما اين بهترين راه حل است و موجب ايجاد احترام و دوستی بين دوطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: راه دوم تقابل است و ايران همواره اين راه را رد کرد است.

" ترجيح ما اين است که به سمت همکاری حرکت کنيم و اميدواريم طرف مقابل نيز اين سياست را پيگيری کند."
وزير امور خارجه ايران گفت: تا ‪ ۲۲‬اوت که زمان پاسخ ايران به بسته پيشنهادی است دو هفته باقی مانده است و اميدواريم با اتمسفر مثبتی که حول اين قضيه ايجاد شده تمام طرفها ايمن باقی بمانند.

وی در خاتمه اين کنفرانس مطبوعاتی بر موضع ايران مبنی بر کمک به حل بحران لبنان تاکيد کرد.

متکی گفت: به نظر ما حزب‌الله قسمتی از دولت و کشور لبنان است، آنها يک گروه مستقل هستند و ايران يا هر کشور ديگری تنها می‌تواند نقش توصيه‌کننده برای آنها داشته باشد، اما تصميم نهايی در خود لبنان گرفته خواهد شد.

وی افزود: ما قويا از مردم فلسطين و لبنان در مقابل اشغال و حملات نيروهای اسراييلی حمايت کرده و دفاع از خود را يک حق طبيعی برای تمام ملل و کشورها می‌دانيم.

Copyright: gooya.com 2016