- آمريکا و انگليس صلاحيت ماندن در شورای امنيت را ندارند
خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسی خارجی
رييس جمهور با ابراز تاسف از اين که شورای امنيت به خاطر استيلای آمريکا و انگليس فاقد توانايی لازم برای انجام ماموريتهای خودش است گفت: رژيم صهيونيستی، رژيم نامشروعی است که هيچ مبنای قانونی و شرعی ندارد و تنها ماموريت آن فراهم کردن زمينهی بهرهبرداری برای قدرتهای بزرگ است.
به گزارش خبرنگار سياسی - خارجی خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، دکتر محمود احمدی نژاد، رييسجمهور ايران که برای شرکت در نشست فوقالعاده سران در نشست کنفرانس اسلامی به مالزی سفر کرده است شامگاه امروز به وقت محلی در نشستی به پرسشهای خبرنگاران پاسخ گفت.
وی در ابتدای سخنان خود از بداوی، نخستوزير مالزی به خاطر ابتکار عمل خوباش در برپايی نشست و مديريت آن تشکر کرد و افزود: نشست سازمان کنفرانس اسلامی برای بررسی مسايل لبنان و تجاوز رژيم صهيونيستی به مردم لبنان و فلسطين برگزار شد.
رييس جمهور ادامه داد: شما میدانيد قريب ۶۰ سال است که منطقه خاورميانه دست خوش ناامنی و درگيری و تنش بسيار شديد است و ريشهی تمام مشکلات منطقهی خاورميانه و ناامنیها وجود رژيم ياغی، اشغالگر و غير قانونی رژيم صهيونيستی است.
احمدی نژاد ادامه داد: برخی از قدرتهای پيروز در جنگ دوم جهانی برای تسلط به خاورميانه و انرژی و... با مقدمهسازی و جعل يک افسانه و با زور اين رژيم را به ملتهای منطقه تحميل کردند و برای برپايی آن دو دليل عمده را مطرح کردند؛ دليل اول اين بود که میگفتند اينها در جنگ دوم جهانی آسيب ديدند و بايد به آسيبديدگان کمک کنيم تا با آسايش زندگی کنند؛ در حاليکه اگر آن ماجراهای دوم جنگ جهانی درست باشد اينها در اروپا آسيب ديدند، پاسخ آن را ملت فلسطين و خاورميانه بدهند؛ به علاوه آنها بعدا به غير از آسيبديدگان از اقصی نقاط عالم جمع کردند و در فلسطين اسکان دادند؛ در حاليکه ميليونها نفر از ملت بومی ساکن در فلسطين را با زور و جنگ آواره کردند.
وی ادامه ادامه داد: بعدها يک دليل دوم اضافه کردند: گفتند چون ۲۵۰۰ سال قبل از اين پدران اين افراد دراين سرزمين زندگی میکردند به همين دليل حق دارند در اينجا حکومت کنند.
رييسجمهور با بيان اينکه اين استدلالها استدلالهای بسيار ضعيفی است و اگر ما اين منطق را بپذيريم همهی مرزهای سياسی عالم از جمله مرزهای اروپا و آسيا به هم خواهد خورد.
وی با تاکيد بر اينکه امروز کاملا روشن شده است اين رژيم را به زور تحميل کردهاند تا ابزار تجاوز، تهديد و اشغال باشد افزود: اين رژيم بايد دائما همسايگان خود را تهديد به تجاوز و اشغال کند تا زمينهی چپاول ملتهای منطقه بيشتر شود؛ آنها به هر بهانهای به کشورهای همسايه حمله میکنند چون وجودشان تنها برای حمله است، حمله به لبنان هم يک برنامهی از پيش تعيين شده بود صحنهی لبنان کاملا اين موضع را روشن میکند. هيچ کس به خاطر دو سرباز يک کشور را نابود نمیکند. اگر دو سرباز هم دستگير نمیشدند به بهانههای ديگری اين اتفاق میافتاد. ارتش رژيم صهيونيستی يک ماه قبل در مانوری همين عمليات را تمرين کرده بود.
وی بيان داشت: آمريکايیها به دنبال خاورميانهی جديد هستند؛ ما میگوييم خاورميانهی جديد حتما محقق خواهد شد، اما بدون رژيم صهيونيستی. خاورميانهای با کشور فلسطين در تمام سرزمين فلسطين که در آن سرزمين، مسلمانان، مسيحيان و يهوديان با صلح و آرامش و برادری زندگی خواهند کرد؛ حتی اگر آمريکا و رژيم صهيونيستی تصميم میگيرند جنايات بيشتری مرتکب شوند.
احمدینژاد با ابراز اينکه رژيم صهيونيستی در حال اضمحلال است ادامه داد: اين اقدامات جنايت بار نمیتواند اين رژيم را نجات بدهد. ملتهای منطقه و مردم عالم از جنايات رژيم صهيونيستی به شدت عصبانی هستند و اين خشم به طور روز افزون متراکم میشود.
وی افزود: آنچه در لبنان میگذرد جنگ عليه بشريت است يک آيينه بسيار شفاف است از يک طرف درندگی و وحشیگری ضد انسانی رژيم صهيونيستی در آن منعکس است و از سوی ديگر دروغ بودن شعارها ، حقوق بشر، آزادی و دموکراسی آمريکا و همدستانش کاملا هويداست.
رييس جمهور ادامه داد: معلوم شد که اينها برای تامين منافع خودشان جنگ را راه انداختهاند و ملتها را به خاک و خون میکشند و از طرف ديگر در اين آيينه مظلوميت ملت لبنان قابل مشاهده است.
رييسجمهوری اسلامی ايران اضافه کرد: شورای امنيت هم آزمايشی خوبی پس نداد؛ متاسفم که اعلام کنم شورای امنيت به خاطر استيلای آمريکا و انگليس فاقد توانايی لازم برای انجام ماموريتهای خودش است. متاسفانه برای اولين بار در طول تاريخ حيات خود با آتشبس مخالفت کرد؛ در حاليکه وظيفهی اصلی اين شورا برقراری امنيت و آتشبس است. تحت سلطهی آمريکا و انگليس شورای امنيت حتی قادر نبود حملهی نيروهای رژيم صهيونيستی به پايگاه سازمان ملل را هم محکوم کند.
اين ناکارآمدی، سازمان ملل را به نقطهی اوج رساند. معلوم است سازمانی که قادر نيست از پايگاه و نيروهای خود حفاظت کند چگونه امنيت را در جهان میخواهد برقرار کند؟
وی ابراز اميدواری کرد که آمريکا و انگليس دست از جنايات خود بردارند و افزود: آمريکا و انگليس به عنوان حاميان رژيم صهيونيستی در تمام جنايات اين رژيم شريکند؛ اين بدترين نوع برخورد با انسانها و بشريت است و بسيار روشن است که بشريت امروز چنين روشی را نمیپسندد و محکوم به نابودی است.
به گزارش خبرنگار اعزامی ايسنا، دکتر محمود احمدینژاد در ادامه نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی دربارهی انتقاد آمريکا از حمايت جمهوری اسلامی ايران از حزبالله گفت: فکر میکنيم حکومت آمريکا بايد هميشهی تاريخ به خاطر جنايتهايش برای هميشه شرمنده باشد. امروز همهی ملتها از مقاومت لبنان و حزبالله حمايت میکنند؛ کسانی که در خانهی خود مورد هجوم قرار گرفتهاند بايد مورد حمايت همهی ملتها باشند. شرمندگی از آن کسانی است که از جنايتکارانی که به خانهی ديگران حمله کردهاند حمايت میکنند.
وی در پاسخ به پرسشی دربارهی کمک سوريه به لبنان بيان داشت: همهی ملتها روزها تظاهرات کرده و از حزبالله حمايت میکنند. آمريکايیها انتظار دارند يک ملتی دست خالی باشد و آنها با پيشرفتهترين تجهيزات حمله کنند و طرف مقابل هيچ مقاومتی از خود نشان ندهد. متهم کردن ديگران برای سرپوش گذاشتن بر روی شکستهايشان است.
رييسجمهور در پاسخ به پرسشی که آيا ايران حزبالله را تامين مالی میکند يا خير؟ خاطر نشان کرد: اعلام کردهايم که از همهی ملتهای آزاده و مظلومين عالم حمايت میکنيم و اين حرفهايی که آمريکايیها میزنند برای سرپوش گذاشتن بر روی شکستهايشان هست.
وی دربارهی سکوت برخی از کشورهای عربی وعدم حضورشان و حضور نداشتنشان در اين اجلاس بيان داشت: نشست امروز نشستی الزام آور برای همهی سران اسلامی نبود، نشستی بود که عدهی خاصی بايد در آن شرکت میکردند؛ در واقع يک کميتهی اجرايی بود؛ ديگران هم میتوانستند شرکت کنند؛ فکر میکنم صحنهی لبنان صحنهی آزمايش است؛ همه بايد در اين آزمايشها سنجيده شويم و اعلام موضع کنيم؛ چرا که اتفاقی که دارد میافتد جنايت عليه همهی بشريت است. خوشبختانه ملتها وظيفهی خود را بسيار خوب انجام دادهاند و هر روز در سرتاسر دنيا به نفع مردم لبنان تظاهرات انجام میشود و اين انتظار بسيار خوبی است که همه موضع خود را در قبال اين حادثه اعلام کنند و اميدواريم هيچ دولتی در اين آزمايش مردود نشود.
رييسجمهور در پاسخ به اين پرسش که آيا در صورت تداوم بحران ايران از امکان نفت خود و کاهش صادرات استفاده خواهد کرد؟ گفت: ما علاقهمند به صلح، آرامش و امنيت برای همه هستيم؛ اگر همه اين منطق را بپذيرند با آرامش و دوستی میتوانيم در کنار هم زندگی کنيم. طبيعی است اگر تنشی ايجاد شود انواع تصميمات در مقابل مديران خواهد بود؛ ولی تا امروز به چنين موضوعی فکر نکردهايم.
وی در پاسخ به پرسشی دربارهی دستاوردهای اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی و انجام نشستهايی قبل از اجلاس سالانه و حضور نداشتن برخی از کشورهای عربی در آن گفت: ما مردم را با نژادشان تقسيمبندی نمیکنيم و فکر میکنيم دفاع از مظلوم وظيفهی همهی انسانهاست. اين يک وظيفهی بشری است و توصيهی شما (خبرنگار) توصيهی خوبی است. جلسات پيش از نشست سالانه میتواند به کارآمدی آن بيفزايد. اميدوارم به اين توصيه بتوانيم عمل کنيم.
رييس جمهور در پاسخ به اين پرسش که آيا ايران در آينده و در صورت تداوم دامنهی تجاوزات از انرژی هستهای خود برای مقابله استفاده خواهد کرد؟ خاطرنشان ساخت: امکانات هستهای برای توليد سوخت نيروگاه است. آن چيزی که همين چراغها را روشن میکند و اميدوارم که همهی دنيا هر شب کاملا روشن باشد. ملتهای منطقه به خوبی پاسخ جنايات رژيم صهيونيستی را دادهاند و نيازی به اقدامات غير متعارف نيست.
وی دربارهی مذاکرات هستهای گفت: پيش از اين نيز گفته بوديم که علاقهمند به گفتگو و مذاکره هستيم و با گفتگو و مذاکره در سايهی عدالت میتوان مسايل را حل کرد. در حال حاضر نيز گفتگوهايی ادامه دارد. جنايات رژيم صهيونيستی همهی مسايل را تحت تاثير قرار داده است و توجه همهی دنيا امروز به حادثهی خاورميانه است.
وی دربارهی ضربالاجلی که شورای امنيت برای ايران تعيين کرده است اظهار داشت: آمريکا و انگليس به خاطر حمايتشان از جنايات رژيم صهيونيستی صلاحيت ماندن در شورای امنيت را ندارند. برنامههايی را پيش از اين اعلام کرده بوديم که به همان ترتيب ادامه خواهيم، با تفاوتی کوچک. ما گفته بوديم که بستهی اروپايیها را بررسی میکنيم؛ الان هم بررسی میکنيم؛ ولی حوادث لبنان باعث شد با دقت بيشتری بررسی کنيم و بسياری از وقت همهی سياستمداران امروز دنيا به مسالهی لبنان صرف میشود.