تهران- خبرگزاری کار ايران
رييس دفتر سياسی نهضت آزادی ايران با اشاره به برخوردهای صورتگرفته با تجمع روز دوشنبه در دفاع ازحقوق زنان در ميدان هفت تير تهران، گفت: مساله اين است که چرا زنان کشور و نهادهايی که از حقوق زنان دفاع میکنند، نمیتوانند برای ابراز نظرات و ديدگاهها و اعتراضات خودشان تجمعهای مسالمتآميز داشته باشند.
محمد توسلی در گفتوگو با خبرنگار "ايلنا"، افزود: در شرايطی که وزارت کشور با هيچ نوع تجمعی موافقت نمیکند، اينگونه نهادها از روز اجبار دست به نافرمانی مدنی میزنند تا بتوانند نظرات و ديدگاههای خود را اعلام کنند، اگر وزارت کشور يا ساير مقامات به جای ميدان هفت تير، سالن يا پارکی را مشخص میکردند و برای تجمع زنان مجوز میدادند، نه تراکمی در ميدان هفت تير به وجود میآمد و نه برخوردی صورت میگرفت و اين نهادها میتوانستند مطالبات خود را بيان کنند.
وی تصريح کرد: اگر اين انتظارات منطقی و انسانی است، بايد مورد توجه قرار گيرد و اگر منطقی نباشد، بايد با کار توجيهی با مطالبات ناحق برخورد کرد و نه با سرکوب.
توسلی با تاکيد بر اينکه دولت بايد زمينه منطقی ابراز نظرات را فراهم کند، گفت: هزينههايی که جلوگيری از اينگونه اظهارنظرها برای جامعه دارد، به مراتب بيشتر از هزينه برگزاری اين اجتماعات و اظهار نظر مسالمتآميز است.
وی افزود: اگر قرار بود با سرکوب جلوی اظهار نظر مردم گرفته شود، دولت فرانسه هم میتوانست با آن اعتصابات اينگونه برخورد کند اما دولت فرانسه میدانست اين نحوه برخورد هزينههای زيادی را متوجه جامعه میکند.
توسلی در خصوص تظاهرات روز دوشنبه در ميدان هفت تير و واکنش مقامات انتظامی به اين تظاهرات نکته ديگری را نيز يادآور شد و اظهار داشت: مسوولان اين تجمع در ميدان هفت تير بر اساس قانون مجوزی دريافت نکرده بودند و بر اين اساس مسوولان انتظامی و امنيتی با برگزارکنندگان برخورد کردند.
وی مدعی شد: بر اساس گزارشهای منتشرشده، نوع برخورد ماموران انتظامی اعم از ماموران مرد و زن غيرمتعارف بوده، به طوری که با باتومهای ويژه و گازهای مخصوص برخورد خشونتآميزی داشتند که متعارف و متناسب به نظر نمیرسد، اگر ماموران انتظامی به دنبال اجرای مقررات بودند، میتوانستند طبق قانون افراد را بازداشت و با حفظ حقوق شهروندی با آنها برخورد نمايند.
رييس دفتر سياسی نهضت آزادی ايران با اشاره به اينکه تعداد بازداشتشدگان زنان و مردان بر اساس اعلام سخنگوی قوه قضاييه ۷۰ نفر است و در بين آنها شخصيتهای شناختهشده از جمله مهندس موسوی خوئينی، دبير کل ادوار تحکيم و نماينده مجلس ششم و تعداد زيادی از خبرنگاران شناختهشده وجود دارند، گفت: انتظار میرفت به لحاظ حفظ شئون کشور، در شرايط حساس کنونی به نحوی با اين افراد برخورد میشد که به لحاظ حقوق بشر و حقوق شهروندی مقامات مسول بتوانند پاسخگو باشند.