سامان رسول پور - صبح ديروز، محمد صديق کبودوند رييس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در اندرزگاه ۸ زندان اوين دچار عارضه سکته خفيف شد و به بهداری زندان اوين منتقل گرديد.
محمد صديق کبودوند ساعت ۷ صبح در زندان اوين دچار سکته خفيفی شده و پس از آن تعادل جسمی خود را از دست داده و به روی زمين افتاده است.پس از چند ساعت وی را به بهداری زندان منتقل کرده و در آنجا پزشک بهداری سکته وی را تاييد کرده است.
در همين ارتباط سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان روز گذشته طی اطلاعيه ای آورد: "صبح امروزمحمد صديق کبودوند رييس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در اندرزگاه ۸ زندان عمومی اوين دچار عارضه سکته خفيف شده است. بلافاصله پس از اين سکته، وی تعادلش را از دست داده و بر زمين افتاده است. چند ساعت بعد وی به بهداری زندان اوين منتقل شده و پزشک بهداری «سکته خفيف» وی را تاييد کرده و گفته که خون در اثر لختگی به مغز نرسيده است.هم اکنون وضعيت وی مناسب نيست و نگرانی جدی نسبت به وضعيت سلامتی رييس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان وجود دارد".
کبودوند قريب يکسال است که در بازداشت بسر می برد و بنا به گفته خانواده وی، در زندان به بيماريهای ريوی، کليوی و پوستی دچار شده و علاوه بر اينها سکته اخير وی به نگرانيها نسبت به وضعيت جسمانی اين فعال حقوق بشر دامن زده است.
در همين حال قرار است جلسه رسيدگی به اتهامات محمد صديق کبودوند امروز ۳۱ ارديبهشت در يکی از شعبات دادگاه انقلاب برگزار شود.وی پيش از اين دو بار ديگر از زندان به دادگاه احضار شده بود اما هر بار به عللی دادگاه برگزار نشده بود.
اتهامات اين فعال حقوق بشر "اقدام عليه امنيت ملی" از طريق تاسيس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و "تبليغ گسترده عليه نظام" از طريق مصاحبه های مطبوعاتی عنوان شده است.
همزمان صدها صدها فعال مدنی و سياسی در طوماری به ادامه بازداشت محمد صديق کبودوند اعتراض کرده و خواستار آزادی فوری وی شده اند.
در بخشی از اين بيانيه آمده است "محمد صديق کبودند در سال ۱۳۸۴ سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان را تاسيس کرد تا از طريق اين نهاد به شکلی قانونی و مسالمت آميز برای بهبود وضع حقوق بشر در مناطق کردنشين ايران تلاش نمايد و در طول سه سالی که از راه اندازی آن گذشته، سازمان متبوع وی به شکلی فعالانه صدها گزارش و اطلاعيه را پيرامون وضع حقوق بشر در کردستان - از احضار، بازداشت و زندانی کردن گرفته تا انتشار اخباری در رابطه با خودسوزی، قتلهای ناموسی و تلفات انفجار مين در مناطق مرزی – منتشر و به اطلاع افکار عمومی، رسانه های گروهی و سازمانهای بين المللی رسانده است.بنا به اذعان بسياری از فعالان مدنی کرد، محمد صديق کبودند، شخصيتی است که در طول سالها، به شکلی صادقانه و بی ادعا برای بهبود وضع حقوق بشر در کردستان، با حداقل امکانات تلاش کرده و در اين مناطق نقش چشمگيری در اشاعه فرهنگ حقوق بشر و مبارزات مدنی مبتنی بر اعلاميه جهانی حقوق بشر داشته است.علاوه بر اين، وی از بانيان فعاليتهای حقوق بشری در کردستان بحساب آمده و سازمان وی – سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان- هم نخستين نهاد مدنی مدافع حقوق بشر در آن مناطق می باشد".
در قسمت پايانی بيانيه، امضا کنندگان ادامه بازداشت وی را "آسيبی جدی" به فعاليتهای مدنی مسالمت آميز در مناطق کردنشين ايران دانسته و از مقامات قضايی خواسته اند تا سريعا اقدام به آزادی آقای کبودوند نمايند.
قرار است دادگاه کبودوند علی رغم بيماری وی فردا برگزار شود."نعمت احمدی" وکيل مدافع وی برای دفاع از موکلش در دادگاه حضور خواهد داشت.