ديروز رئيس بخش اخبار جهانی بی بی سی گفت شبکه تلويزيونی بی بی سی فارسی پائيز امسال راه اندازی می شود.
ريچارد سمبروک که برای شرکت در مراسم گشايش اجلاس بين المللی راديو در اصفهان به سر می برد به واحدمرکزی خبر گفت که شبکه تلويزيونی فارسی بی بی سی به صورت هفتگی از ساعت ۱۷ تا يک بامداد فعال خواهد بود و مخاطبان می توانند از طريق اينترنت و نرم افزارهای مختلف به آن دسترسی داشته باشند.
همزمان برخی سايت های غير رسمی که اخبار شبکه های ماهواره ای را برای مخاطبان ايرانی منتشر می کنند ديروز خبر دادند که تلويزيون فارسی بی بی سی در ماهواره هاتبرد روی اير قرار گرفته و در مرحله تست رنگ قرار دارد.بنابر همين گزارش ها طی روزهای اخير تلويزيون فارسی بی بی سی همچنين تست و پخش آزمايشی بر روی ماهواره تل استار ۱۲ را نيز آغاز کرده است.
ريچارد سمبروک در اصفهان تاکيد کرد که بی بی سی امروز علاوه بر بخش انگليسی دارای شبکه های راديويی به ۳۳ زبان زنده دنيا است و در بخش انگليسی بی بی سی۲۵۰خبرنگار در سراسر جهان به جمع آوری اطلاعات و توليد خبر می پردازند.
مدير اخبار بی بی سی همچنين گفت که پخش اخبار دست اول، شفافيت در استقلال و خبررسانی و همچنين شفافيت در خبر ( ايجاد رابطه خوب بين رسانه و مخاطب) سه رويکرد اساسی شبکه بی بی سی برای فعاليت است. وی در مورد راه اندازی تلويزيون فارسی بی بی سی نيز گفت "ايران بايد ازجهان چيزهای زيادی بداند و جهان هم بايد ايران را بهتربشناسد".
همزمان خبرگزاری فارس روز گذشته از جدال لفظی معاون صدای جمهوری اسلامی با معاون خبر بی بی سی در جريان برگزاری اجلاس جهانی راديو در اصفهان خبر داد.
اين خبرگزاری پس از گزارش اظهارات ريچارد سمبروک در اعلام خبر از راهاندازی شبکه بی بی سی فارسی زبان در پاييز امسال، از اعتراض معاون سياسی امنيتی اصفهان به اظهارات رئيس بخش اخبار بی بی سی خبر داده و نوشت که معاون سياسی امنيتی استاندار اصفهان جلسه را به نشانه اعتراض ترک کرده است. اگرچه، حسن خجسته معاون صدای جمهوری اسلامی بنابر همين گزارش از سمبروک دعوت کرده تا در برنامهای در شبکه راديو گفتوگو حضور يابد و در آنجا درباره عملکرد شبکه بی بی سی صحبت کند.
راه اندازی قريب الوقوع تلويزيون فارسی بی بی سی و تست آن بر فرکانس های ماهواره ای، نزديک به يک سال و نيم پس از آن صورت می گيرد که نيمه مهرماه ۸۵ نايجل چپمن مدير سرويس جهانی بی بی سی اعلام کرد که اين مؤسسه خبری شبکه ای تلويزيونی به زبان فارسی راه اندازی خواهد کرد. اندکی بعد رسانه های بريتانيايی از تخصيص بودجه ساليانه پانزده ميليون پوندی برای راه اندازی و اداره شبکه تلويزيونی بی بی سی فارسی خبر دادند.
از آن زمان تاکنون اين شبکه مشغول استخدام خبرنگار و تدارک پخش روزانه ۸ ساعت برنامه به زبان فارسی است و مديران آن اعلام کرده اند که اخبار، تحليل و برنامه های فرهنگی و اجتماعی بخش اصلی اين برنامه ها را به خود اختصاص خواهد داد.
ديگر شبکه ها
خبر آغاز به کار تلويزيون فارسی بی بی سی در اينده ای بسيار نزديک در حالی منتشر می شود که شبکه ام بی سی که عنوان اصليش "مرکز خبررسانی خاورميانه" و مالک آن يک سرمايه دار سعودی است در نيمه فروردين ماه گذشته اعلام کرد که يک شبکه تلويزيونی فارسی راه اندازی خواهد کرد.
احمد همو، مدير روابط عمومی شبکه تلويزيونی ام بی سی پيش همچنين اعلام کرده که اين تلويزيون با نام "ام بی سی پرشيا" کار خود را در اينده ای نزديک آغاز خواهد کرد و بيشتر به پخش فيلم های سينمايی روز دنيا با زير نويس فارسی می پردازد.
پس از تبليغات اخير "ام بی سی پرشيا" در حاشيه اجتماعات و کنسرت های ايرانی در دوب،ی شبکه ام بی سی که تلويزيون العربيه نيز تحت مالکيت آن است از هفته گذشته اقدام به راه اندازی سايت فارسی شبکه خبری العربيه در اينترنت کرده است. اقدامی که به گفته کارشناسان مقدمه ای برای آغاز به کار تلويزيون آم بی سی پرشيا است.
در کنار اين دو تلويزيون، چندی قبل يکی از اعضای پارلمان اروپا نيز چندی پيش خبر داد که اتحاديه اروپا در صدد راه اندازی شبکه تلويزيونی فارسی برای ايرانيان است. بنيتا فرئه رو والدنر از اعضای کميسيون روابط خارجی پارلان اروپا بودجه مصوب برای راه اندازی اين تلويزيون فارسی را سه ميليون يورو اعلام کرده و گفته است اين بودجه صرف راه اندازی يک تلويزيون فارسی می شود که بيش از هرچيز بر انتشار اخبار متمرکز خواهد بود.