پريسا حاتمی - يک مورخ نزديک به دست اندرکاران سابق وزارت اطلاعات با انتشار ادعاها و مستنداتی در خصوص انفجار شيراز در سايت شخصی خود، شبکه تروريستی مورد ادعای وزارت اطلاعات را – که انفجارهای شيراز به آن نسبت داده شده - موهوم خواند و محسنی اژهای را به دروغگويی و آغاز يک "بازی خطرناک" متهم کرد که قرار است "دستمايهای برای ايجاد تعارض خونين ميان ايران و آمريکا و تحقق آرزوی شوم جنگ افروزان نومحافظهکار و صهيونيست" باشد.
عبدالله شهبازی که سابقه گرايش به حزب توده را در پيشينه خود دارد و تا دو سال پيش هم با نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی و به ويژه با وزارت اطلاعات همکاری داشته است، دو ماه پيش با انتشار کتابی در اينترنت عليه کسانی که آنها را "زمينخواران فارس" مینامد، به افشاگری عليه برخی مسوولان حکومتی پرداخت.
وی اخيرا به انتشار متنی پرداخته که آن را مذاکرات محرمانه مسئولان عالی رتبه نظام در خصوص پرونده قتلهای زنجيرهای دانسته و همچنين، عليه پورمحمدی و حسينيان، دو روحانی نزديک به "حلقه حقانی" و همکار احمدی نژاد، به افشاگری پرداخته است. وی، اتهامات سنگينی همچون همکاری با مافيای نفت و گاز، گشودن پای کمپانیهای انگليسی و صهيونيستی به ايران و بهايی بودن خانواده (درباره حسينيان) را به اين دو مقام دارای سابقه امنيتی وارد کرده است.
شهبازی که مدتی قبل و ظاهرا پس از قطع همکاری با وزارت اطلاعات به شيراز رفته است، در ادامه "افشاگریهای" خود، ديروز با انتشار متنی در سايت شخصیاش به انتشار عکس دو متهم بازداشت شده در پرونده انفجار شيراز و نيز گزارش گروهی تحت عنوان "ستاد حقيقتياب دانشجويی حادثه انفجار کانون رهپويان وصال" در خصوص حادثه انفجار در حسينيه کانون رهپويان وصال پرداخت.
واقعيت انفجار به روايت شهبازی
اين نويسنده در نوشته خود، بدون ذکر منبع، به "تحقيقات مستند برخی نهادهای مسئول" اشاره کرده است که انفجار را اينگونه توصيف کردهاند: "خرابکاران در زير غرفه نمايشگاه جنگ بمبی دست ساز و کوچک، با قدرت تخريب اندک، کار گذاشتهاند که از طريق کنترل از راه دور منفجر شده است. اين انفجار کوچک به عنوان چاشنی عمل کرده و به انفجار مين ضد تانک انجاميده و فاجعه حسينيه سيدالشهداء کانون رهپويان را آفريده است. به اين دليل، انفجار دقيقاً در زمان مورد نظر آنان رخ داده است."
وی همچنين به گزارش کميتهای تحت عنوان "ستاد حقيقتياب دانشجويی" اشاره کرده است که دو ماه بر روی آن کار شده است و "بمبگذاری بهگونه اعلام شده از سوی وزير اطلاعات را منتفی میداند." بر اساس گزارش مورد اشاره اين نويسنده: "حادثه به دليل منفجر شدن مين پلاستيکی تی. ام. ۴۶ ضد تانک (از نوع ايرانی) موجود در غرفه نمايشگاه جنگ (معراج شهدا)، واقع در کانون رهپويان وصال، رخ داده. مواد آر. دی. ايکس (ماده منفجره موجود در مينهای فوق) در محل انفجار يافت شده و وجود آن توسط کارشناسان هيئتهای مختلف اعزامی در آزمايشگاه به اثبات رسيده است. بنابراين، با استناد به گزارشهای کارشناسی- آزمايشگاهی فوق، که در اختيار نهادهای مسئول از جمله ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، هيچ شبههای در اينکه مين فوق عامل اصلی انفجار بوده وجود ندارد."
او ضمن تکذيب ادعاهای وزير اطلاعات، تصريح کرده است که: "ماده آر. دی. ايکس را نمیتوان بهطور دستساز توليد کرد. اين ماده محصولی کاملاً آزمايشگاهی و تخصصی- نظامی است که در مينهای فوق، و مهمات مشابه، به کار میرود ... مين فوق غيرمسلح و فاقد چاشنی بوده و بهرغم وجود مواد منفجره آر. دی. ايکس در درون آن، قابليت انفجار نداشته است ... در غرفه فوق، مين ديگری از نوع وی. اس. ۲۲ (ضد خودرو) نيز وجود داشته که کاملاً خالی و فاقد مواد منفجره بوده است."
اين در حالی است که وی ادعاهای پيشين شورای امنيت کشور در خصوص "غير عمدی" بودن اين انفجار را نيز رد کرده است. وی که مدعی است خود در اولين ساعات پس از حادثه در محل حسينيه حضور يافته است، در رد احتمال غير عمدی بودن انفجار شيراز آورده است: "علاوه بر گواهی افراد مطلع و معتمد و متخصصی که محل نمايشگاه جنگ (معروف به «معراج شهدا») را در مکان حسينيه فوق از نزديک میشناختند، و با قطعيت و يقين کامل بر فقدان مهمات مسلح در غرفه فوق گواهی میدادند، دليلی نداشت که مهمات تخريب نشده و کهنه تصادفاً در همان شب و در همان ساعاتی منفجر شود که مراسم هفتگی حسينيه برگزار میشد و آن هم درست در زمان معينی از اين مراسم."
با اين وجود، شهبازی مشخص نکرده است که از نگاه او چه کسانی عامل انفجار مذکور بودهاند، و صرفا ادعاهای وزارت اطلاعات را رد و تکذيب کرده است. اگرچه شهبازی اشاره کرده است که: "خرابکاران در کانون فوق دارای افرادی «نفوذی» و کاملاً مطلع از جزئيات بودند."
در اين حال وی با اشاره به "اوجگيری بحران در منطقه، حوادث لبنان و تحولات درونی و احتمال کودتا در سوريه (؟) و تدارک حمله اسرائيل به سوريه در تابستان جاری و پايان قريبالوقوع حکومت جنونآميز نومحافظهکاران در آمريکا و اوجگيری بیسابقه تحرکات جنگافروزانه ضد ايرانی از سوی آنان"، به محسنی اژهای در خصوص ورود به اين "بازی خطرناک" هشدار داده و اين احتمال را مطرح کرده است که: "تبليغات فوق دستمايهای برای ايجاد تعارض خونين ميان ايران و آمريکا و تحقق آرزوی شوم جنگ افروزان نومحافظهکار و صهيونيست باشد."
تناقضهای ادعاهای محسنی اژهای
شهبازی در قسمتی ديگر از نوشته خود، با به تمسخر کشيدن بخشی از متن بيانيه وزارت اطلاعات که در آن دروغگويی در خصوص اين واقعه، يک "ترفند هوشمندانه اطلاعاتی" توصيف شده بود، مینويسد: "اگر قرار بود برای فريب دادن و رديابی و کشف و دستگيری بمبگذاران اعلام بمبگذاری مسکوت گذارده شود، نياز نبود چنين چالش جدّی و جنجالی ميان جوانان و دانشجويان با مسئولين استان پديد آيد و نياز نبود که اين مسئله در اطلاعيه شورای امنيت کشور اعلام شود."
اين نويسنده، همچنين در گزارش خود با اشاره به "اوجگيری گام به گام تبليغات در اين زمينه و گسترش روزافزون دعاوی درباره ابعاد حيرتانگيز عملکرد اين شبکه" است که "بهگفته مقامات اطلاعاتی، از چند جوان کم سن و سال متأثر از شبکههای تلويزيونی فارسی زبان «لسآنجلسی» ايجاد شده!" ادعای وزير اطلاعات درباره انجام اين انفجار توسط سلطنتطلبان را زير سؤال میبرد و مینويسد: "از زمان کودتای نوژه (۱۳۵۹) سلطنتطلبان به هيچگونه عمليات تروريستی و بمبگذاری در ايران دست نزدهاند، و اصولاً در چنين قد و قواره و واجد چنين جرئت و جسارتی نبودهاند."
وی بار ديگر به تناقضهای نظريه مورد ادعای وزارت اطلاعات اشاره میکند: "معلوم نيست گروهی جوان هوادار رضا پهلوی، که با تيپ اجتماعی آنان کاملاً آشنائيم، بهناگاه چگونه دارای چنين اقتدار و جسارت و انگيزههای آرمانخواهانه و قدرت سازماندهی شدند که برای انفجار سرکنسولگری روسيه و لولههای نفت و حوزههای علميه و مصلای تهران و غيره و غيره طراحی و حتی اقدام کنند! و معلوم نيست چرا از ميان اين همه برنامه عريض و طويل فقط انفجار حسينيه رهپويان شيراز تحقق يافت ... مردم چگونه میتوانند به اظهارات گروهی جوان رفاهطلب و غيرمتخصص، که گاه حتی بدون يک تلنگر حاضر به تمکين در برابر هر فشاری هستند، باور کنند؟"
عبدالله شهبازی همچنين عکس دو تن از متهمان بازداشت شده در اين پرونده به نامهای "فرامرز شيخالاسلامی و پسرخالهاش محمد شاه قطبی" را در سايت خود منتشر کرده است که به گفته وی، "از جوانان برجسته و بسيار بااستعداد در امور رايانهای، بهويژه نرمافزار، بودند که مشابهشان را در تهران نديدم."
هنوز وب سايت ها يا مسوولان نزديک به وزارت اطلاعات دولت احمدی نژاد، نسبت به نوشته جديد شهبازی درباره انفجار شيراز واکنشی از خود نشان نداده اند.