اين مطلب به دنبال طرح برخی مباحث خرافهگرايانه در سالهای اخير در کشور نگارش يافته و به نقد اين انديشهها پرداخته است. که در ادامه آن با طرح چند سوال از رئيسجمهور و استمداد از علما و مراجع تقليد آفات رواج اين خرافات گوشزد شده است. بدون شک علمای بزرگوار شيعه در طول تاريخ تشيع، پاسداران حريم عقايد و احکام اسلام و مذهب شيعه بوده و در برابر هرگونه کجانديشی و کجروی به شدت مقابله کرده و در اين راه جمع زيادی از بهترين آنان به شهادت رسيدهاند.
يکی از انحرافات و کجانديشیهای دينی، ظهور بدعت در دين و افزودن به مفاهيم و احکام اسلام و مذهب توسط شيادان و فرصتطلبان بوده است که به حکم <اذا ظهرت البدع فللعالم ان يظهر علمه و الا فعليه لعنه الله> عالمان دينی با تمام قدرت بدعتها و نوآوریهای غيردينی به نام دين را زدوده و دست پليد بدعتگذاران را کوتاه کردهاند. از اين رو، سلاطين، پادشاهان و قدرتهای جهانی تاکنون نتوانستهاند ساحت مقدس اسلام، تشيع و اهل بيت عصمت و طهارت را ملکوک و مخدوش سازند. يکی از عقايد شيعه که میتوانست وسيله سوءاستفاده شيادان واقع شود اعتقاد به اصل مهدويت و انديشه مترقی و حرکتساز انتظار فرج است که همه طرفداران اديان آسمانی به نحوی اين عقيده را داشته و در انتظار منجی عالم بشريت میباشند. در روايات رسيده از ائمه طاهرين عليهم السلام، ضمن تاکيد فراوان بر اصل مهدويت و بشارت قطعی به ظهور حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشريف، به منظور پيشگيری از هرگونه انحراف و سوءاستفاده افراد از اين عقيده ريشهدار، توصيههای اکيدی به عمل آمده است، از جمله:
۱- نهی از تعيين زمان ظهور آن حضرت و بيان اينکه اين امر از اسرار الهی است و کسی جز خداوند نسبت به آن آگاهی ندارد با اين عبارت که <ما اهل بيت هرگز زمان ظهور را تعيين نخواهيم کرد> يا <دروغ میگويند تعيينکنندگان زمان برای ظهور حضرت ! دروغ میگويند...! دروغ میگويند...>!
۲- توصيه به تکذيب هر کسی که ادعای مشاهده و زيارت حضرت مهدی(عج) را بکند و او را کاذب و افترازننده معرفی کردن. ما در يادداشت قبلی برخی از روايات فوق را بهطور مستند از کتابهای معتبر روايی نقل کرديم. نقل قولها و شايعات: از زمان روی کار آمدن آقای احمدینژاد و دولت ايشان، در ميان خواص و اخيرا عامه مردم، يعنی مردم کوچه و بازار مطالبی به نقل از رئيسجمهور و برخی معاونين و نزديکان ايشان، روی زبانها جاری است و بسياری از آن مطالب به صورت مستند و با ذکر زمان و مکان و گويندههای آنها نقل میشود. از باب مثال:
الف: در سال اول رياستجمهوری آقای احمدینژاد، با دو واسطه نقل شد که ايشان در سفر استانی به سيستان و بلوچستان و در پاسخ به اعتراض يکی از معاونين که اعتبارات کشور محدود است و چرا اين همه وعدههای دهها ميليارد تومانی به هر شهر داده میشود، گفته است: <نگران نباشيد دو سال ديگر امام زمان (عج) ظهور میکند و همه مشکلات را حل میکند.>
ب: نمايندهای از شورای اسلامی، نقل میکرد روزی در ملاقات رئيسجمهور با مقام معظم رهبری ايشان نسبت به اظهاراتش و وعده ظهور حضرت در دو سال ديگر مورد اعتراض شديد رهبری واقع شد و در جواب گفت: <کسانی که با ايشان در تماس هستند، گفتهاند> و پس از خروج از دفتر رهبری، اظهار کرده است: <ايشان تصور میکند من رئيسجمهور او هستم، من رئيسجمهور امام زمان(عج) میباشم!!>
ج: پس از سفر به نيويورک و شرکت در اجلاس سازمان ملل، در ملاقات با آيتالله جوادیآملی، اظهار کرده است: <هنگام سخنرانی هالهای از نور اطراف سر و صورت خود مشاهده کردم و همه مخاطبان ميخکوب شده و مجذوب من گرديدند> که مورد انتقاد و بیاعتنايی آيتالله جوادیآملی قرار گرفت و سیدی اين ملاقات در سطح وسيع در ميان مردم پخش شده است.
د: بين خواص شايع است که گاهی سر سفره خوراک، يک بشقاب و قاشق و چنگال را در جای خالی کنار گذاشته و اظهار میکنند اين برای آقا امام زمان است.
هـ : شخصی نقل کرده است، روزی يکی از نزديکان رئيسجمهور من را دعوت به شرکت در نماز جماعت آقا کرد و من به تصور اينکه امام جماعت، مقام رهبری است با او به محلی رفتيم. وقت نماز مشاهده کردم صف نماز تشکيل شد در حالی که امام جماعت حضور ندارد و فقط سجادهای پهن است، وقتی سوال کردم که رهبری کی تشريف میآورند؟ گفتند: هيس ! امام جماعت، حضرت ولی عصر(عج) است.
و: اخيراً بارها در اظهارات رئيسجمهور، معاونين، مشاورين و... اين جمله فراوان به کار میرود که اين دولت را امام زمان(عج) مديريت يا اداره میفرمايد. و موارد فراوان ديگر.
ز: در روزهای گذشته آقای رئيسجمهور کسانی را که هاله نور را انکار میکنند به مخدوش بودن عقيده متهم کرده است و مشاور رئيسجمهور در امور روحانيت طی مصاحبهای، از تقدير و تشکر مراجع عظام و علما و روحانيون از رئيسجمهور در خصوص مورد عنايت ولی عصر(عج) بودن و استقبال فضلا از سخنان رئيسجمهوری، حکايت کرده و منتقدان را به <مشکل داشتن در اصل مهدويت> و <ترديد در اعتقاد به ولی عصر (عج>) متهم کرده و دستور داده است که <بايد در اعتقادات خود تجديدنظر کنند.>
چند سوال از رئيسجمهور:
صرفنظر از اينکه چنين شايعاتی چگونه اعتقادات مردم و نسل جوان را تضعيف میکند و مورد استهزا و تمسخر دستگاههای تبليغاتی بيگانه و دشمنان اسلام و تشيع قرار گرفته است و قطع نظر از اينکه نتيجه اين سخنان، انتساب همه ضعفها، کاستیها، سوءمديريتها، افزايش تورم و گرانی و... به حضرت ولیعصر(عج) میباشد و اين بزرگترين ظلم و جفا و توهين به ساحت آن حضرت است.
۱- آيا اين نقل قولها و شايعات در محافل خصوصی و عمومی راست است يا دروغ؟ خواهش میکنيم خيلی صريح و شفاف پاسخ دهيد و از کلیگويی يا فرافکنی يا متهم کردن ديگران پرهيز کنيد.
۲- اگر حتی يک مورد آن راست و صادق است شما اين عقيده را که برخلاف نظريه همه علمای شيعه از صدر تاکنون است، از کجا آوردهايد و در برابر آن همه روايت معتبر و فرمايشات بزرگان شيعه چه پاسخی داريد؟
۳- اگر راست است، مقصود شما از بيان اين مطالب غيرواقعی چيست؟ آيا تصور میکنيد اين سخنان، میتواند نارضايتی و اعتراضات مردم را نسبت به گرانی، تورم و سوءمديريت دولت توجيه کند؟
۴- اگر راست است، پس از گذشت ۳ سال و کذب بودن اين وعدهها، مسوول مخدوش شدن عقايد مردم و جوانان چه افرادی خواهند بود؟!
چند سوال از مراجع تقليد و فضلا:
۱- آيا دستور فرمودهايد درباره اين نقلقولهای شايع و رايج بررسی کنند؟!
۲- آيا به نظر مبارک آقايان تمامی اين نقلها دروغ و کذب است؟!
۳- اگر حتی يک مورد از اين ادعاها، صحت نقل داشته باشد، آيا جای آن نيست که در برابر آن با شدت و قاطعيت ايستادگی کنيد و از حريم عقايد اسلامی و شيعی ناب پاسداری فرماييد؟
۴- آيا نقل قول مشاور رئيسجمهور، مبنی بر <استقبال فضلا از سخنان رئيسجمهوری و تقدير مراجع عظام، علما و روحانيون از رئيسجمهور در خصوص مورد عنايت حضرت ولیعصر(عج) بودن> صحيح است يا دروغ؟
۵- اگر صحيح است چرا؟ و اگر دروغ و تهمت است چرا تکذيب نمیفرماييد؟