مصاحبهكننده : نيكنام خشنودي
دكتر علي لاريجاني كانديداي احتمالي نهمين دوره انتخابات رياست جمهوري روز پنجشنبه در باشگاه فرهنگيان شيراز، به ۱۴سووال خبرنگار ايرنا پاسخ داد.
متن اين گفت و گو در پي ميآيد.
خبرنگار ايرنا: شما بيشتر مطيع و پيرو هستيد يا تاثير گذار و پيشرو ؟ دكتر لاريجاني : من پيرو مردم هستم و تاثير گذار در آينده كشور.
خبرنگار ايرنا: اگر با حكم حكومتي مواجه شويد چه ميكنيد؟
دكتر لاريجاني: حكم حكومتي در كشور ما به نحوي بدلي مطرح شده است،ساختار قانون اساسي هم در كشور مترقي است و در چارچوب قانون هر اقدامي وجاهت و مشروعيت دارد، در شرايط خاص در كشورمان رهبري تصميم ميگيرند كمااينكه همه تصميماتي كه در شورايعالي امنيت ملي در دوران مسووليت آقايان موسوي ، هاشمي رفسنجاني و خاتمي گرفته شده با تاييد ايشان بوده است، اين نمود حكم حكومتي است.
خبرنگار ايرنا : شعار اصلي شما در انتخابات چيست ؟
دكتر لاريجاني: من به پيشرفت در كنار عدالت و پاكدامني تاكيد ميكنم و تلاش ميكنم اين سه مقوله را به جريان اندازم.
خبرنگار ايرنا : شما اصلاح طلبيد يا اصول گرا ؟
دكتر لاريجاني : من اصول گرا هستم و اصلاحات واقعي را اصلاحاتي ميدانم كه مبناي ديني دارد.
خبرنگار ايرنا: به كارنامه خود در صدا و سيما نمره چند ميدهيد؟ دكتر لاريجاني : مردم بايد به كارنامه من نمره بدهند.
خبرنگار ايرنا : آيا از كار در شورايعالي امنيت ملي راضي هستيد؟ دكتر لاريجاني: بله ، شورايعالي امنيت ملي بالاترين شورا است كه در مسايل مهم كشور و مسايلي كه بعد امنيتي دارد و به منافع مردم مرتبط است تصميم مي گيرد.
خبرنگار ايرنا : شما بيشتر يك پدر هستيد يا يك سياستمدار؟
دكتر لاريجاني : اين دو از هم قابل جدا شدن نيستند، زندگي سياسي براي يك مسلمان بصير هميشه با يك زندگي خانوادگي مستحكم همراه است.
خبرنگار ايرنا : نظرتان درباره گوجه فرنگي كيلو دو هزار تومان چيست ؟ دكتر لاريجاني : اين باعث تاسف است، در كشوري كه امكانات زياد كشاورزي دارد چون محصول به صنايع جانبي و بسته بندي نميرسد و امكاناتي براي نگهداري در نظر گرفته نشده اينطور شود، متاسفانه كشاورزان زندگي خود را همراه با دلهره سپري ميكنند، در دولت "اميد" مبناي حركت را بر پايداري كشاورزي و توجه به صنايع جانبي ميگذارم.
خبرنگار ايرنا: آيا از رقابت با شخصيتهاي برجسته استقبال ميكنيد؟ دكتر لاريجاني : رقابت در حيات يك انسان وجود دارد و نبايد از رقابت پرهيز كرد ، رقابتي كه مبناي عقلاني دارد و اخلاق پسنديده بر آن حاكم است مفيد است.
خبرنگار ايرنا: كداميك از روساي جمهوري قبلي از خاتمي موفق تر بودند؟ دكتر لاريجاني : فكر ميكنم حضرت آيت الله خامنهاي و آيت الله هاشمي رفسنجاني موفق تر بودند.
خبرنگار ايرنا : چقدر به نظر مردم اهميت ميدهيد؟
دكتر لاريجاني : همه حرف و سخن يك سياستمدار در دمكراسي ديني نظر مردم است.
خبرنگار ايرنا: آمريكا ، دشمن است ؟ تهديد است ؟ فرصت است ؟ يا چيز ديگري است ؟
دكتر لاريجاني: دشمن و تهديد خيلي از هم جدا نيست، آمريكا يك كشور دردسر ساز در منطقه است و مخصوصا با رفتاري كه اخيرا با تغيير در منشور سازمان ملل دنبال ميكند و تلاش ميكند دردسرسازي خود را با توجيه حقوق بشر ادامه دهد ، برخوردي كه آمريكا نسبت به انقلاب اسلامي و حركت جمعي كشورهاي اسلامي دارداز اين كشور يك چهره دردسر ساز درست كرده است و اين هميشه براي ما به عنوان يك تهديد محسوب ميشود، امروز هم تهديدات آمريكا تهديدات غير واقعي نيست اما اين به معناي آن نيست آنها با ايران اهل جنگ باشند ، ايران يك هدف سخت خواهد بود و يك هدف ساده نيست.
خبرنگار ايرنا : در ديدگاه شما قانون برتر است يا مصلحت ؟
دكتر لاريجاني: بناي قانون بر مصلحت گرايي است ، قانوني كه مصلحت عامه را تشخيص ندهد قانون بلاوجه است و ركن قانون در مصلحت عامه است.
خبرنگار ايرنا : جامعه مدني چيست ؟
دكتر لاريجاني : جامعه مدني در ادبيات و سياست در محتوي و معنا متفاوت است ، همانطور كه اين مفهوم در ادبيات قرن هجدهم اروپا يك معنا دارد ، در آثار ارسطو معناي ديگر دارد ، در راي فارابي نظر ديگري است و در ادبيات سياسي اسلامي و فلسفه اسلامي هم به گونهاي ديگر معنا ميشود.