اي كاش مخالفان اصلاحات و آنها كه هشت سال در مقابل مردم ايستادند، روزنامهنگاران، آزادانديشان و فعالان سياسي شهرستانها را به زندان انداختند اينجا بودند و ميديدند چگونه مردم حضور دارند و مسئولانه راه اصلاحات را پي گرفتهاند.
به گزارش كميته خبر و اطلاعرساني ستاد مركزي دكتر مصطفي معين، محمدرضا خاتمي كه در مسجد جامع شهر خرمدره سخنراني ميكرد ادامه داد: مگر ممكن است مردمي با اين سطح فرهنگ و دانش سياسي طرفدار اصلاح نباشند. ممكن نيست اين مردم فريب دينفروشان را بخورند، كساني كه جز بستن دهان مردم و خشونت چيز ديگري را ترويج نميكنند.
وي اصلاحات را خواست تاريخي ملت ايران دانست و گفت: مخالفان اصلاحات معتقدند مردم توانايي درك مصلحت خود را ندارند و ميگويند: ما بايد استصواب تعيين كنيم مردم به چه كساني رأي بدهند.
اين ادعا مي كنند اگر اداره مملكت را به مردم بسپاريم حاصلش بيبند و باري خواهد بود. در مقابل اين تفكر اصلاحات مشاركت مردم را از پاي صندقهاي رأي به داخل نهادهاي تصميمگيري نظير شوراها برد و 150 هزار نفر از همين مردم را در كانون تصميمگيري براي شهرها و زندگي خودشان قرار داده و اصول معطل مانده قانون اساسي را احياء كرد.
معاون اول دولت احتمالي دكتر معين وجود ناهنجاريهاي اجتماعي در جامعه را نه به معناي بيديني جوانان كه در راستاي اعتراض آنان به وضع موجود دانست.
دبيركل جبهه مشاركت گفت: بحرانسازيهاي دوران اصلاحات مقابله با خاتمي نبود بلكه مقابله با رأي و اراده مردم بود.
وي ادامه داد: اگر كشور ما امروز عقب افتاده است و در امور جوانان، معلمان، زنان، كشاورزان و ديگر طيفهاي تأثيرگذار جامعه مشكل داريم به خاطر نبود منابع مادي يا برنامه نيست بلكه به دليل عدم احساس مشاركت از طرف مردم و نبود آزادي است. حكومت بايد اجازه دهد منتخبان مردم به تفكر و برنامههاي خود عمل كنند اين راهي است كه دنياي توسعه يافته رفته و پاسخ گرفته است.
نايب رئيس مجلس ششم با طرح اين سوال كه چرا ايران پيشتاز فرار مغزهاي است؟ خاطر نشان كرد: ما راه زندگي را بر مردم بستهايم و در خصوصيترين مسائل شخصي افراد دخالت ميكنيم. وقتي نخبگان مملكت را ميرانيم مسلم است كه دونمايگان بر سر سفره قدرت مينشينند.
محمدرضا خاتمي در بخش ديگري از سخنان خود شهر خرمدره را نگين سبز منطقه زنجان خواند و گفت: كشاورزي، در اين گونه مناطق علاوه بر اين كه ميتواند فقر را از بين ببرد و اشتغال زايي كند، براي بخشهاي ديگر كشور نيز درآمدزا است.
وي با تأكيد بر شعارهاي كليدي انقلاب گفت: عدهاي ميگويند ما براي آزادي انقلاب نكردهايم، مگر مردم ايران گرسنه بودند؟ خير، وضعيتشان از الان بهتر بود. مردم براي آزادي و عزت خود انقلاب كردند. روند اقتدارگرايي در ايران روز به روز تضعيف ميشود و اختلافات داخلي اقتدارگرايان مؤيد اين مسأله است.
دبير كل جبهه مشاركت ادامه داد: يكي از پيروزيهاي بزرگ اصلاحات اين است كه بحرانآفرينان شعارهاي اصلاحطلبانهاي مانند هواي تازه و دولت اميد ميدهند.
نايب رئيس مجلس ششم در سوالي راجع به اصلاح قانون اساسي در دولت دكتر معين گفت: در حال حاضر مجمع تشخيص مصلحت با عنوان سياستهاي كلي نظام بي سر و صدا، اصل 44قانون اساسي را نقد كرده است ولي دولت اصلاحات اين كار را با استفاده از كارشناسان نخبه و به صورت قانوني انجام خواهد داد. قانون اساسي وحي منزل نيست كه نتوان آن را تغيير داد همان طور كه در سال 68 اين قانون مورد بازنگري قرار گرفت و تغييراتي در آن داده شد.
وي درباره تعامل دولت اصلاحات با مجلس هفتم خاطرنشان كرد: اطمينان دارم مجلس هفتم، قويتر و مشروعتر از مجلس پنجم نيست كه در مقابل خاتمي ايستادگي ميكرد.
وي در پاسخ به اين كه دكتر معين در مقابل ناملايمات سازش نميكند يا استعفا نميدهد؟ گفت: كسي كه با رأي مردم ميآيد به اراده خودش نميتواند استعفا بدهد بلكه براي ماندن يا رفتن با مردم مشورت ميكند و مسلماً مردم از كسي كه انتخاب كردهاند حمايت خواهند كرد.