جبهه مشاركت ايران اسلامي با صدور بيانيهاي ضمن دعوت از مردم براي حضور گسترده در انتخابات رياستجمهوري، اعلام كرد كه در دوره دوم انتخابات، فعالانه در برابر جبهه متكي به حزب سياسي- نظامي وارد عرصه انتخابات خواهد شد.
متن كامل بيانيه به اين شرح است:
هماهنگونه كه در بيانيههاي قبلي يادآور شديم، جبهه مشاركت بر پايه ارزيابي از شرايط داخلي و بينالمللي ايران و اهدافي مرحله بندي شده، وارد عرصه فعاليتهاي انتخاباتي شد و در مرحله پاياني و عليرغم رخدادهاي ناخوشايند، همچون اعمال نظارت استصوابي توسط شوراي نگهبان و در ابتدا متوقف كردن دكتر معين و سپس ورود مجدد ايشان به انتخابات و در يك شرايط نابرابر و متفاوت، باز هم هدف و تلاش ما اين بود كه در اين رقابت راه خود را بپيماييم و اصلاحات را "گامي به پيش" بريم و امروز وجدان ما راضي است كه براي دستيابي به استقلال, آزادي, دموكراسي و تامين حقوق بشر در اين كشور همه توان خود را به كار بستهايم و پژواك صداي ما مخاطبان خود را يافته و فضاي سياسي- اجتماعي را در جهت ارتقاء حقوق شهروندي تغيير داده است.
جبهه مشاركت ايران اسلامي از همه شهرونداني كه بر پايه آگاهي, احساس مسووليت و تاثيرگذاري در اداره كشور به پاي صندوقهاي راي رفتند, به ويژه از افرادي كه به نامزد اصلاحطلبان پيشرو معين راي دادند, تقدير و تشكر ميكند و مطمئن هستيم كه حضور فعال و پيگيرانه شما در عرصه سياست ادامه خواهد يافت و همچون گذشته با انگيزه و باور به پيشبرد اصلاحات و دموكراسي عمل خواهيم كرد.
تجزيه و تحليل نتايج 27 خرداد درسهاي بسيار به ما ميآموزد و علل شكست اصلاحطلبان در انتخابات 27 خرداد و درسهاي آموزنده آن را پس از اتمام مرحله دوم انتخابات طي بيانيهاي تحليلي انتشار خواهيم داد اما تجربه اين انتخابات نشان داد در حالي كه حاكميت و نهادهاي انتصابي كه بايد اجماعي و ناظر داوري بيطرف باشند, با فعاليتهاي رسمي و علني و قانونمند احزاب مخالفت و مبارزه ميكنند و با فعالان سياسي برخورد مينمايند ولي عملاً با حمايت از حزبي سياسي- نظامي در دوران تبليغات انتخاباتي و همچنين با بهكارگيري آنها به عنوان ناظر انتخابات در پاي صندوق، به آساني رايسازي كرده و فرد مورد نظر خود را بالا ميكشند و در شرايطي كاملاً نابرابر و غير سالم نتيجه انتخابات را به نفع خود تغيير ميدهند و در اين راه با تمسك به قاعده "هدف وسيله را توجيه ميكند", راه خود را براي به دستگيري قوه مجريه و انحصار قدرت به دست يك جريان فكري سياسي خاص هموار نمايند. به جرات ميتوان گفت كه شرايط سياسي و انتخاباتي ايران منحصر به فرد بوده و ارادهاي برتر با استفاده از همه امكانات حكومتي، درصدد تحميل فردي از پيشتعيينشده به عنوان رئيسجمهور به ملت است كه اين را به وضوح ميتوان از تلاشهاي بي وقفه دوران تبليغات و سپس نتيجه انتخابات روز جمعه دريافت.
جبهه مشاركت ايران اسلامي براي جلوگيري از انحصار كامل قدرت و يكپارچه شدن حاكميت و خطر ظهور فاشيسم مذهبي، دست خود را به سوي همه نيروهاي حامي آزادي, دموكراسي و حقوق بشر دراز ميكند و از همه آنها ميخواهد كه در اين شرايط حساس بيتفاوت نبوده و نسبت به آنچه رخ داده با حضور خود در انتخابات دور دوم واكنش نشان دهند. خطري كه الان كشور را تهديد ميكند، خطر فعال شدن و دخالت مستقيم احزاب پادگاني و خصوصاً خطر دخالت نظاميان در عرصه انتخابات و در سياست رسمي كشور است. هماكنون پس از اعلام نتيجه انتخابات، دو جبهه نانوشته در كشور در حال شكلگيري است. جبههاي كه با اتكاء به حزب سياسي - نظامي ميخواهد به هر قيمت برنده انتخابات باشد و جبههاي كه از ظهور اقتدارگرايي افراطي به شدت نگران شده است. اين جبهه نگران، دربرگيرنده طيف وسيعي است كه يك سر آن روحانيان نگران ظهور اقتدارگرايي و فاشيسم مذهبي است و سر ديگر آن علاقمندان به دموكراسي و حقوق بشر قرار دارد. جبهه مشاركت ايران اسلامي با اذعان به حساسيت و خطير بودن شرايط كشور، اعتقاد دارد بايد ظرف روزهاي آينده يكي از عناصر فعال مخالفت با اقتدارگرايي افراطي باشد و در دوره دوم انتخابات فعالانه در برابر جبهه متكي به حزب سياسي - نظامي وارد عرصه انتخابات خواهد شد.
برآيند عمل ما ميتواند كشور را از فرو رفتن در دام تماميتخواهي و طالبانيگري نجات دهد و عليرغم تلاش سازمانيافته و منسجم اقتدارگرايان، آنان را در دستيابي به انحصار كامل قدرت و حاكميت ناكام سازد و در اين مسير بايد هوشمندانه, ايثارگرانه و آيندهنگر باشيم.