دادستان كل كشور در مورد موضوع دخالت نظاميان در امر انتخابات، گفت: در اين مورد گزارشاتي داشتيم كه به سازمان قضايي نيروهاي مسلح فرستاديم و از همه كانديداها و ستادهاي آنها نيز تقاضا داريم اگر سندي دال بر تخلف در انتخابات دارند، در اختيار دادستاني كل كشور و سازمان بازرسي كل كشور و سازمان قضايي نيروهاي مسلح قرار دهند تا در اين مورد رسيدگي شود.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، قربانعلي درينجفآبادي در يك نشست مطبوعاتي كه در آستانه هفته قوه قضاييه برگزار شد، در مورد دخالت نيروهاي مسلح در انتخابات با بيان مطلب فوق، افزود: اگر گزارشي مبني بر تخلفات در انتخابات به ما برسد، قطعاً با آنها برخورد خواهيم كرد.
وي در ادامه با تشكر از ملت ايران به جهت شركت گسترده در انتخابات رياست جمهوري، گفت: مردم ما در اين انتخابات پاسخ دندان شكني به بوش، رايس و شارون دادند و مردم سالاري ديني را اثبات كردند. بايد از اين ملت آگاه و زمان شناس كه همواره در صحنهها حضور دارند، تشكرد كرد. همچنين بايد از كانديداهايي كه با حضورشان باعث حضور سليقه هاي مختلف در صحنه انتخابات شدند، نيز تشكر كرد و از همين جا نيز تقاضا دارم كه مردم ما نيز آگاهانه و با مشاركت حداكثري در مرحله دوم انتخابات شركت كنند.
وي در مورد پيش بيني خود در مورد ميزان حضور مردم در مرحله دوم انتخابات رياست جمهوري، گفت: اميدوارم كه حداقل 20 ميليون نفر در پاي صندوقهاي رأي حضور يابند.
دري نجفآبادي با تأكيد بر اين كه نمايندگان دادستان كل كشور تا پايان انتخابات رياست جمهوري حضور فعال دارند، گفت: رئيس جمهور آينده بايد با مجموعه جمع بندي شرايط و تيم قدرتمند گامهاي بلندتري به سوي عزت و سربلندي ملت ايران بردارد.
دادستان كل كشور ضمن تقبيح تخريبات صورت گرفته در جريان انتخابات، گفت: بايد سعي كنيم تبليغ كنيم نه تخريب, نبايد شخصيت ها ترور شوند، ترور شخصيتها در نظام جمهوري اسلامي كار اخلاقي نيست.
وي ادامه داد: همگي ما بايد در چارچوب حق، تكليف, خدمت به مردم و امانت داري در مورد حقوق بيت المال عمل كنيم. همه ما در يك كشتي زندگي ميكنيم و نبايد آن را سوراخ كرد، چون همگي غرق ميشويم.
وي در مورد رسيدگي به تخلفات انتخاباتي، گفت: برخي از اين تخلفات جزيي است و برخي احياناً تخلفات سازمان يافته است. نظام ما بايد با كارهاي تخريبي و فتنهگري با قاطعيت برخورد كند و اجازه ندهد كه اين روند تخريبها و تخلفات به فرهنگ تبديل شود تا خدشهاي بر جريان انتخابات وارد شود.
دري نجف آبادي افزود: در مورد رسيدگي به تخلفات انتخاباتي از سوي شخص رئيس قوه قضاييه يك قاضي ويژه, رئيس سازمان قضايي نيروهاي مسلح و از سوي دادستاني كل كشور, دادستانهاي سراسر كشور مأموريت رسيدگي به اين تخلفات را دارند و تهران نيز مجتمع قضايي كاركنان دولت به اين تخلفات رسيدگي مي كند و حتي در چند روز اخير نيز تعدادي از اعضاي برخي ستادها احضار شده بودند.
وي در مورد رسيدگي به بحث استفاده ستادهاي انتخاباتي از بيت المال در روند تبليغات خود، گفت: دادستاني كل كشور به وزارت اطلاعات, سازمان بازرسي كل كشور و وزارت كشور اعلام كرد كه نسبت به مسايل مالي ستادها تحقيق و نتايج آنرا به مراجع ذيربط قضايي گزارش دهند تا حتي شوراي نگهبان نيز با توجه به سوابق امر، امكان تصميمگيري در مورد آنها را داشته باشد.
دادستان كل كشور با تأكيد بر اين كه استفاده اموال عمومي در جهت تخريب چهره كانديداها مطلوب نيست، گفت: در اين زمينه بايد در جامعه فرهنگسازي شود كه رسانهها نقش مهمي در اين جهت دارند، البته حضور آگاهانه و شور سياسي مردم در انتخابات باعث شد كه اين تخلفات ضربهاي به روند انتخابات وارد نكند.
دري نجفآبادي با تأكيد بر اين كه با توجه به برگزاري باشكوه انتخابات هيچكس نميتواند ادعا كند كه در ايران دموكراسي و آزادي حاكم نيست، گفت: برخيها در جريان انتخابات به دنبال جريان شعبان بيمخ بودند كه ما نيز در نامههايي به آنها تذكر داديم كه مبادا بخواهند جرياني را در كشور راه بياندازند.
وي درپاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين كه چرا تاكنون به تخلفات انتخاباتي در جريان انتخابات گذشته رسيدگي نشده و يا حداقل در مورد آنها اطلاعرساني نشده است، گفت: پرونده تخلفات انتخاباتي بايد با قدرت و قاطعيت پيگيري شود و افرادي كه از روند انتخابات شكايت دارند، مراجع ذيربط قضايي نيز بايد به آنها رسيدگي كنند. مطلب حقي است ما نيز از دادستانها و مراجع ذيربط مي خواهيم كه نتيجه رسيدگيهاي خود به تخلفات انتخاباتي را در اختيار افكار عمومي قرار دهند.
دري نجف آبادي ادامه داد: بنده به عنوان دادستان كل كشور اين تضمين را مي دهم كه در حوزه اختيارات خود سعي كنم كمترين حقي از عزيزي ضايع نشود.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه چرا روزنامههاي اقبال و آفتاب يزد توقيف شدهاند، از اين مساله ابراز بياطلاعي كرد.
دري نجفآبادي در پاسخ به اين سوال كه آيا علت توقيف مطبوعات مذكور چاپ نامه مهدي كروبي به مقام معظم رهبري بوده است يا خير؟، گفت: از اين موضوع بياطلاعم.
وي در پاسخ به اين سوال كه اگر مطبوعات ما نتوانند نامه يكي از مقامات ارشد كشور همچون مهدي كروبي را منتشر كنند، پس در مطبوعات ايران درج چه نامههايي قابليت چاپ دارد؟، گفت : شايد نامه كروبي محرمانه بوده است.
بر اساس اين گزارش؛ يكي از خبرنگاران با بيان اين كه اگر نامه كروبي خطاب به مقام معظم رهبري محرمانه بوده است، چرا دفتر كروبي آنرا براي تمام رسانهها نمابر كرده، دري نجفآبادي در اين زمينه نيز اظهار بياطلاعي كرد و بر ضرورت حفظ امنيت ملي در شرايط حاضر تأكيد كرد.
دادستان كل كشور در پاسخ به اين سوال كه چرا موضعگيريهاي مقامات قضايي در مورد بحث مطبوعات در لايههاي اين قوه متفاوت است، گفت: خطوط قرمز در هر كشوري وجود دارد كه بايد به آن پايبند بود، يكي از مسايلي كه در چارچوب قانون اساسي ما به آن تأكيد شده است، مساله امنيت ملي است كه به هيچ وجه قابل خدشه نيست، حتي اگر دادستان كل كشور نيز امنيت ملي را زير سوال ببرد، خودش را زير سوال برده است.
دادستان كل كشور، گفت: حوادثي كه به غير از انفجار خوزستان رخ داد، تحركات جزيي و بچهگانه بود و چيزي قابل ذكري نبود.
به گزارش خبرنگار "ايلنا"، قربانعلي دري نجفآبادي در ادامه كنفرانس مطبوعاتي خود در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از بمبگذاريهاي اخير در خوزستان و برخي شهرهاي كشور سوال كرده بود، گفت: علت اين تحركات اين است كه كساني كه ميخواستند انتخابات را تحريم كنند و تحت تأثير بوش، رايس و شارون قرار گرفته بودند، ميخواستند دست به تحركات ايضايي بزنند. حتي رسانههاي مدعي ايراني بودن نيز در اين مدت تحريكاتي انجام ميدادند كه مثلا در روز 26 خرداد در كشور اتفاقاتي به وقوع خواهد پيوست.
وي با تأكيد بر اينكه انفجارهاي اخير در برخي شهرها عاملي نبود كه به جريان انتخابات ضربه وارد سازد، گفت: حدس من اين است كه عوامل تحريكات اخير در ماههاي گذشته در خوزستان و جريانات هدايت شده از سوي حزب بعث و بيگانگان در انفجار خوزستان بيتأثير نبود. نوع بمبگذاريها، معنايش اين نيست كه سازماندهي نشده بود، بلكه اين حوادث طبقهبندي شده است.
دادستان كل كشور با بيان اينكه ملت ايران در زمينه تحريكات عوامل بيگانه داراي تجربهاي 27 ساله هستند، اظهار داشت: دشمنان اگر فكر ميكنند كه ميتوانند با تحريكات خود عليه ايران موفق شوند، كور خواندهاند.
درينجفآبادي در مورد شايعه دست داشتن يكي از كانديداها در انفجارهاي اخير در كشور، گفت: بعيد ميدانم كانديداهاي ما دستي در اين حوادث داشته باشند، چون اينگونه اتهامات دور از شأن آنهاست. كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري مورد تأييد شوراي نگهبان و ملت ايران هستند و بعيد ميدانم در اين حوادث دست داشته باشند.
وي در ادامه به هفته قوه قضائيه اشاره كرد و گفت: هفته قوه قضائيه تحت شعاع مسائل انتخابات قرار گرفته است. حق هم همين است. تلاش ارباب جرايد و قلم و فرهنگ بايد به سمت بسيج مردم به سمت مشاركت حداكثري باشد.
دادستان كل كشور ادامه داد: اولين مسئله در هفته قوه قضائيه گراميداشت شهداي هفتم تير است كه انقلاب سومي در جريان انقلاب بوجود آورد. شهيد بهشتي و يارانش واقعاً جايگزيني در نظام ما ندارند.
دري نجف آبادي با تأكيد بر اينكه سه سياست قوه قضائيه در پنج ساله دوم رياست آيتالله هاشمي شاهرودي مبني بر؛ جرمزدايي از قوانين، زندان زدايي و قضازدايي است، گفت: ما به سمتي ميرويم كه قوه قضائيهاي استاندارد با جهتگيري روشن و قابلقبول و مطابق استانداردهاي بينالمللي داشته باشيم.
وي ادامه داد: بايد بحث پروندههاي قضايي را از سيكل مراحل قضايي خارج و به شوراهاي حل اختلاف و يا نهادهاي شبه قضايي برد. با اعمال اين سياستها چشماندازهاي روشني در راه سلامت، تحكيم و اصلاح كارها در قوه قضائيه پيش رو خواهيم داشت.
دادستان كل كشور به عملكرد اين دادستاني در طول يك سال اخير اشاره كرد و گفت: برنامه ما در اين يك سال راهاندازي دادسراها در سراسر كشور بود كه با انتخاب بيش از 40 دادستان از بين چهار هزار قاضي كار بزرگي صورت گرفت، بنابراين ايجاد رويه قضايي به صورت دادسرايي از جمله كارهاي صورت گرفته بود.
دري نجف آبادي در ادامه تدوين آئين دادرسي كيفري، سركشي به دادسراهاي كل كشور، تأسيس دفتر پاسخگويي به سوالات دادسراها در دفتر دادستاني كل كشور، حضور فعال اين دادستاني در جلسات ديوان عالي كشور و شوراي پول و اعتبار را از ديگر اقدامات دادستاني كل كشور برشمرد.
وي در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه "با توجه به اينكه نگهداري اسلحه در روستاهاي كشور رايج شده است، دادستاني كل كشور چه اقداماتي در جهت جمعآوري اين سلاحها و مبارزه با قاچاق سلاح انجام داده است؟"، گفت: اين مسئله، مسئله تلخي است كه همه خانوادهها و ارگانها به خصوص نهادهاي امنيتي و اطلاعاتي، بسيج، سپاه و دستگاه قضايي بايد پيگير اين موضوع باشند.
دادستان كل كشور تصريح كرد: آمار سلاحهاي كشف شده در سال 79 زير پنج هزار سلاح بود اما اين رقم در سال 83 به بيش از 25 هزار سلاح رسيد كه يك خطر محسوب ميشود. ممكن است شبكههاي جاسوسي و توطئهگر انگيزههاي بلندمدتتري داشته باشند،
دري نجفآبادي از دادستانهاي سراسر كشور خواست كه در مورد مسئله نگهداري سلاح و قاچاق سلاح كوتاه نيايند و با آن برخورد قاطع صورت گيرد.
وي تأكيد كرد: وزارت امور خارجه بايد با كشورهاي همسايه قاطعانه وارد مذاكره شود تا اجازه ندهد عمال آنها نسبت به قاچاق سلاح به كشور اقدام كنند.
دادستان كل كشور در پاسخ به اين سوال كه "مردم معتقدند كه نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي قدرت لازم را براي جمعآوري سلاحها ندارد؟"، گفت: ميتوان در چارچوبهاي قانوني، مجوزهاي قانوني براي نگهداري سلاح تحت عنوان جوانمرد و بسيجي داد.
درينجفآبادي ادامه داد: بيش از 23 درصد قتلهاي سال گذشته به دليل وجود سلاحهاي غير مجاز بود. عوامل مختلفي در نگهداري سلاح وجود دارد كه البته همه اين عوامل، عوامل و انگيزههاي سياسي نيست بلكه بخشي از آن مربوط به تجارت است.