براي حل مشكلات روحي بازيكنان دست به هر اقدامي ميزنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
برانكو ايوانكوويچ پس از پنج سال حضور در ايران روزهاي سختي را در فوتبال ايران تجربه ميكند. او كه پس از هدايت تيم ملي به جام جهاني بيش از هر چيز انتظار تعريف، تمجيد و ستايش از تيمش را داشت، انتقادها را برنتابيد و حالتي تدافعي به خود گرفت.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نخستين كنفرانس مطبوعاتي برانكو و دستياران پس از صعود تيم ملي به جام جهاني و حضور كم تعداد خبرنگاران، سبب حيرت مرد كروات شد. او كه با رداي قهرماني در سالن آكادمي فوتبال روبهروي خبرنگاران نشست، نتوانست سردي جلسهي مطبوعاتي را به روي خود نياورد و از اين مساله انتقاد كرد و شايد جرقهي جبههگيري دو طرفه ميان رسانهها و برانكو از همان جلسه زده شد.
برانكوي 52 ساله در آن جلسه، در پاسخ به انتقادات زيبا بازي نكردن تيم ملي، بر روي حمايت تماشاگران و رضايت مردم از تيم ملي تاكيد داشت و ميگفت كه «اگر شما نميبينيد، ما هر روز در رويارويي با مردم خشنودي آنها را از نتايج تيم ملي ميبينيم» اما، اين روزها او نميتواند با چنين استدلالي پيش برود چرا كه انتقادات در ورزشگاهها و به ويژه ورزشگاه آزادي از چگونگي انتخاب بازيكنان و همچنين نگراني از نتايج تيم ملي در جام جهاني بيش از پيش بيشتر شده است.
برانكو ايوانكوويچ دربارهي انتقادات تماشاگران از بازيكنان مليپوش به خبرنگار ايسنا گفت: «اظهارات من روشن است. اين روزها خيلي ناراحتم و اين چنين برخوردي ضد اخلاقي با مليپوشاني كه خدمات فراواني به كشورشان ارايه دادند آن هم در آستانهي جام جهاني بسيار سخت و ناراحت كننده است.»
وي افزود: «چيزي تا شروع جام جهاني باقي نمانده و در حالي كه همه بايد از حضور تيم ملي در واقعهاي بزرگ و جهاني سرمست باشند، رفتارهايي را مشاهده ميكنيم كه به هيچ وجه شايسته نيست.»
برانكو دربارهي نقش باشگاهها در ارتباط با ليدرهاي تماشاگران و حمايت از مليپوشان در ديدارهاي باشگاهي گفت: «خودتان بهتر ميدانيد كه چه كساني و با چه شكلي با يكديگر در ارتباطند. هرگز در فوتبال ايران اتفاقي به اين زيبايي رخ نداده و به جاي اين كه امسال، سال شادي براي فوتبال ايران باشد اما، همه عصبي و ناراحت هستند. تيم ملي به جام جهاني رفته و ليگ شرايط بسيار جذابي پيدا كرده و حتي تا دو هفته به پايان ليگ، همچنان چهرهي قهرمان مشخص نيست و دو تيم در كورس قهرماني هستند، اينها دلايل خوشحالي هستند اما، متاسفانه مدام ميگوييم هيچ چيز خوب نيست.»
برانكو نبايد از رسانهها و تماشاگران انتظار داشته باشد كه پس از شكست برابر كرهي جنوبي و مقدونيه براي او و يارانش هورا بكشند اما، از سويي ديگر بايد با واقعيات زندگي كرد و اين كه در نداشتن ديدارهاي دوستانهي كافي، شايد او و فدراسيون چندان مقصر نباشند.
ايوانكوويچ به پرسش ايسنا دربارهي عملكرد ضعيف ميرزاپور كه در بازي با استقلال مورد هجوم شعارهاي برخي تماشاگران قرار گرفت، اينگونه پاسخ ميدهد:«تا چندي پيش كلينزمن ميان انتخاب اليور كان 36 ساله كه قهرماني در اروپا، بهترين بازيكن جهان در جام جهاني و بسياري از افتخارات را در كارنامهي خود مشاهده ميكند با ينس لمان مردد بود و حتي تا پيش از شروع اردوي نهايي، لمان را دروازهبان نخست تيمش برگزيد و تمامي رسانههاي آلماني در اين مدت تلاش كردند جو مثبت ورزشي را ايجاد كنند اما، در ايران همه سعي دارند كه بازيكنان را تخريب كنند در حالي كه آنها در چارچوب توان خود حداكثر تلاش را به كار گرفتند.»
روزي كه بغض ابراهيم ميرزاپور در حضور رييس جمهور تركيد، ميتوانستيم حدس بزنيم كه دروازهبان نخست تيم ملي به لحاظ روحي مشكلات فراواني دارد. برانكو براي حل اين مشكل پيش از جام جهاني چه راهكاري دارد:« در هيچ كجاي دنيا بازيكنان ظرفيت يكساني ندارند، بنابراين تا پيش از حضور در آلمان دست به هر اقدامي ميزنيم كه بتوانيم به لحاظ روحي تمام بازيكنان را آمادهي شركت در جام جهاني كنيم.»
برانكو استدلال كاهش انگيزهي ميرزاپور را قبول نميكند:« ميرزاپور دروازهبان نخست تيم ملي است و اگر براي هر بازيكني چنين اتفاقي رخ بدهد (كاهش انگيزه) آن بازيكن بايد خودش را در تمرينات به كادر فني تحميل كند.»