خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جام جهاني 2006
ورزش و سياست در ايران جدايي ناپذيرند. شركت درجام جهاني اذهان را متمايز ميكند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در حالي كه تنها چند روز به شروع بزرگترين رويداد ورزشي سال باقي مانده است، تمام نگاهها به تيمهاي حاضر در اين رقابت دوخته شده است. سايتها و روزنامههاي مختلف به بررسي تيمها و بازيكنان آنها ميپردازند.
سايت die presse نيز در گزارشي به تيم ملي ايران و فوتبال كشورمان پرداخته است. در اين گزارش آمده است:
برانكو ايوانكوويچ سرمربي كروات تيم ملي ايران كه با بازيكنانش در سوييس اردويي برپا كرده بود، در اين مكان در نشستي خبري به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ گفت. او دربارهي ايران و فوتبال در آن گفت:« براي كشور ايران موقعيتي استثنايي فراهم شده است تا از نظر ورزشي در صحنهاي جهاني بدرخشد. ما هيچ محدوديتي نداريم. اما، من دوست دارم ميان ورزش و سياست همواره حد و مرزي تعيين شده باشد. دوست دارم كه بازيكنانم هيچ گاه از پاسخگويي به پرسشهاي سياسي بازداشته نشوند. تنها آرزو دارم، ما در نهايت با وجدان و انضباط براي جام جهاني آماده شويم. تيم من نبايد تحت تاثير روابط اين روزهاي ايران و كشورهاي عضو اتحاديه اروپا قرار بگيرد.»
بازيكنان حرفهيي شاغل در اروپا بيستم ماه مه در تهران به هم تيميهاي خود خواهند پيوست. هشت روز پس از آمدن اين بازيكنان و كامل شدن اين تيم، قهرمان سه باره جام ملتهاي آسيا در زاگرب به ديدار كرواسي، زادگاه برانكو، خواهد رفت. پس از بازگشت به ايران روز سي و يكم مه بازيكنان ايران در آزمايشي بزرگ به ديدار تيم ملي بوسني و هرزگوين ميروند.
سرمربي پنجاه و دو سالهي ايران تا آن روز ميخواهد هر يازده بازيكن اصلياش را كه بايد روز يازدهم ژوئن در نورنبرگ برابر مكزيك حاضر شوند را به خاطر بسپارد.
در ادامهي اين گزارش به آسيب ديدگي مجتبي جباري بازيكن بازيساز ايران اشاره شده است: «ايران در نهايت بدشانسي مجتبي جباري بازيساز خود و بازيكن استقلال قهرمان فصل گذشتهي ليگ برتر ايران را در روزهاي پاياني اردو به سبب آسيب ديدگي از دست داد.»
برانكو ميداند كه انتظارات در ايران همواره بسيار بالاست. اما، او به قدرت و صعود تيم خود اميدوار است.
بازيكنان برانكو در برابر پرتغال و مكزيك روي كاغذ از شانس چنداني برخوردار نيستند اما، ايمان و باور ميتواند به سربازان برانكو كمك زيادي بكند.
برانكو در ادامه گفت:« در اين زمينه اميد و خوشبختي زيادي وجود دارد كه بتوانيم حذف تلخ از جام جهاني 2002 را به فراموشي بسپاريم.»
ايران در دو بازي سرنوشتساز Play off برابر ايرلند شكست خورد و جام جهاني 2002 را از دست داد.
در ادامه اين گزارش به چگونگي راهيابي ايران به جام جهاني اشاره شده است:
«ايران به عنوان تيم دوم گروه دوم (B) آسيا راهي جام جهاني شد. ضمن آن كه اين تيم بحرين و كرهي شمالي را پشت سر گذاشت. اين پيروزيها از آنجا به دست آمد كه ايوانكوويچ، دستيار سرمربي پيشين ايران ـ ميروسلاو بلاژويچ - تيم را جوانتر ساخت و روحيهاي تيمي به آن دميد.»
ايران نخستين بار در جام جهاني 1978 آرژانتين به مرحله نهايي اين رقابتها راه يافت. در آن سال ايران برابر هلند و پرو شكست خورد و با اسكاتلند به تساوي يك بر يك دست يافت. بيست سال بعد، دومين حضور اين تيم در جام جهاني رقم خورد. هنگامي كه اين تيم توانست در دوئل Play off با استراليا به فرانسه راه پيدا كند. در 98 فرانسه نخستين پيروزي اين تيم در جامهاي جهاني برابر آمريكا (دو بر يك) در شهر ليون به دست آمد.
كارشناسان در تهران از اين تيم به عنوان قدرتمندترين تيم تاريخ فوتبال ايران ياد ميكنند.
هواداران در آلمان تنها به استعدادهايي چشم دارند كه لژيونرهاي اين كشور به شمار ميآيند: علي كريمي - بازيكن سال آسيا و يا مهدويكيا و هاشميان.
علي دايي هم همچون هميشه براي اين تيم حاضر و آماده است. او در مرحله انتخابي با نه گل زده موفقترين گلزن اين مرحله بود.
در آلمان طي ماههاي گذشته بحثهاي فراواني بر سر شركت اين تيم در جام جهاني در جريان بوده است. تا آنجا كه بحث كنار گذاشتن اين تيم از جام جهاني نيز به گوش رسيد. دامنه اين بحثها تا آنجا پيش رفت كه بسياري از كشورهاي اروپايي از انجام ديدار تداركاتي با اين تيم سرباز زدند و همين موضوع اين كشور را در يافتن حريفان تداركاتي مناسب با چالش رو به رو ساخت.
در پايان اين گزارش هم به دستور رييس جمهور ايران دربارهي اجازه ورود بانوان ايراني به ورزشگاهها و تماشاي بازيها اشاره شده است.
ايوانكوويچ دربارهي زنان و ورزش در ايران گفت:« زنان در ايران تشنهي فوتبال هستند.»