مهدويكيا: از هيچ حريفي نميهراسيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جام جهاني 2006
سايت رسمي رقابتهاي جام جهاني در گزارشي به اوضاع تيم ملي ايران و آينده فوتبال در ايران پرداخته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، لژيونرهاي بوندسليگايي ايران و نقش آنها در راهيابي ايران به جام جهاني از محورهاي اين گزارش است. در اين گزارش آمده است:
«زماني براي دوستي»، اين شعار فيفا براي جام جهاني 2006 آلمان انتخاب شده است. شعاري كه براي تيم ملي ايران بسيار مناسب مينمايد. تيمي كه بر روي علي كريمي (بايرن مونيخ)، مهدي مهدويكيا (هامبورگ)، وحيد هاشميان (هانوفر) و فريدون زندي (كايزرسلاترن) استوار است. چهار لژيونري كه در فهرست بيست و سه نفره برانكو قرار دارند و همگي در بوندسليگا توپ ميزنند.
در حالي كه علي كريمي به همراه باشگاهش - بايرن مونيخ - توانست قهرماني در جام حذفي و بوندسليگا را جشن بگيرد، مهدي مهدويكيا هم يكي از مهمترين بازيكنان هامبورگ در اين فصل بود و با همراه تيمش پس از تلاشهاي فراوان به مكان سوم جدول بوندسليگا تكيه زد تا به مسابقههاي حذفي ليگ قهرمانان اروپا راه يابد.
مهدويكيا و ديگر ياران بوندسليگايياش نه تنها در باشگاههايشان بلكه در تيم ملي ايران هم بارها و بارها نفرات تعيين كنندهاي بودهاند.
در مارس 2005 وحيد هاشميان در حضور يكصد و ده هزار تماشاگر مشتاق در بازي انتخابي جام جهاني برابر ژاپن در تهران، با دو گل پيروزي دو بر يك ميزبان را رقم زد. هاشميان كه پيشينه بازي در هامبورگ، بوخوم، بايرن مونيخ را نيز در كارنامه دارد از اين بازي چنين ياد كرد:« پيروزي بسيار مهمي بود. چهار روز بعد در كرهي شمالي بازي كرديم و دو بر صفر برنده بازي شديم. با اين دو پيروزي ما گام بزرگي در راه رسيدن به جام جهاني برداشتيم.»
سرانجام بليت راهيابي ايران به جام جهاني در روز هشتم ژوئن 2005 با پيروزي يك بر صفر خانگي برابر بحرين به دست آمد.
در اين پيروزي تمام لژيونرهاي بوندسليگايي در فهرست اوليه حاضر بودند. اين گواه ميزان اهميت بازيهاي انتخابي براي تيم ملي ايران بود.
برانكو ايوانكوويچ سرمربي ايران هم در اين باره چنين گفت:« من از بازيكنان آلمانيام بسيار خرسندم. تجربه آنها از بوندسليگا بسيار مهم بود. چرا كه كمك فراواني در راه رسيدن به پيروزي ما كرد.»
«بهترين تيم تاريخ ما»
به گزارش ايسنا در ادامه اين گزارش آمده است: تيم ايران با هدايت برانكو كروات كه فعاليتش را در سال 2002 شروع كرده بود به يكي از قديميترين و در عين حال شكستناپذيرترين مجموعههاي تيمي بدل شد.
برانكو در اين باره گفت:« به من فرصت خوبي داده شد، تا بتوانم روش خودم را به بازيكنان مورد نظرم انتقال بدهم.»
هاشميان هم از برانكو اين گونه قدرداني ميكند:« مربيان خارجي بسياري به تهران ميآيند اما، تنها پس از زمان كوتاهي راه كشور خود را پيش ميگيرند. برانكو در مقابل تاكنون همه چيز را تحمل كرده است و از شخصيت بازيكنان ايراني آگاه است.»
با نگاهي به جدول رده بندي فيفا و جايگاه بيست و سوم تيم ايران ميتوان به ميزان قدرت اين تيم پي برد.
اين تيم در آسيا هم در مكاني بالاتر از كره و عربستان سعودي جاي دارد. كارشناسان بسياري تيم كنوني ايران را بهترين تيم تاريخ فوتبال اين كشور ميدانند.
علي كريمي مرد سال 2004 فوتبال آسيا در اين باره تاكيد ميكند:« به عقيده من ما در حال حاضر تيمي قدرتمند و در عين حال جوان داريم. از همين رو تيم كنوني بسيار خوب است.»
و هاشميان پا را از اين هم فراتر گذاشت و گفت:« ما در حال حاضر بهترين تيم تاريخ ورزشيمان را در اختيار داريم. اين تيم بسيار باهوش و البته با تجربه است.»
ايران با تركيبي از بازيكنان جوان و با استعداد و البته لژيونرهاي با تجربهي بوندسليگايي در سومين حضورش در جام جهاني در پي آن است تا براي نخستين بار به مرحله يك هشتم نهايي راه يابد.
كريمي در اين باره چنين گفت:« ما دست كم ميخواهيم از مرحلهي گروهي بالا بياييم و اين پيروزي را تقديم هواداران ايراني ساكن آلمان كنيم. با اين حال گمان نميكنم كه كار آساني در پيش داشته باشيم. در فوتبال امروز هيچ تيمي ضعيف نيست. به ويژه در بين تيمهاي راه يافته به جام جهاني كه ميخواهند خود را به همه دنيا نشان بدهند. گروه ما همچون ديگر گروهها بسيار سخت است. از اين رو بايد به سختي كار كرد تا بتوان راهي مرحله بعد شد.»
به گزارش ايسنا، در ادامه اين گزارش آمده است: بازيكنان برانكو در گروه چهارم (D) جام جهاني بايد به مصاف مكزيك، پرتغال و البته آنگولاي تازه وارد برود.
مهدي مهدويكيا درباره گروه چهارم جام جهاني گفت:« ما در گروهي دشوار قرار گرفتهايم. پرتغال دو سال پيش در ديدار پاياني جام ملتهاي اروپا به ميدان رفت و مكزيك هم سال گذشته در جام كنفدراسيونها نمايشي خيره كننده داشت. با اين حال هر تيمي كه در جام جهاني حاضر است، مسابقههاي دشواري را پشت سر گذاشته است و توانايي خودش را به همگان ثابت كرده است. ما ايرانيها هم از اين قاعده جدا نيستيم. از اين رو فكر ميكنم كه ما نبايد بترسيم. بلكه بر عكس همهي ما انگيزهي بالايي داريم و ميخواهيم هر طور شده مسابقههاي ديدني را برگزار كنيم.»
به گمان ايرانيها تجربهي چهار ايراني حاضر در بوندسليگا ميتواند به كمك ايران بيايد. مهدويكيا در اين باره ميگويد:« اين يك برتري طبيعي براي ماست كه همه لژيونرهاي خارجي ايران (به جز رضايي) در آلمان به بازي مشغول هستند. ما تجربهي زيادي از فوتبال آلمان در اختيار داريم و جو و همچنين ورزشگاههاي آلمان را به خوبي ميشناسيم.»
علي كريمي هم به تجربهي بينالمللي ايرانيها تكيه كرد و گفت:« بازيكني كه در اروپا بازي ميكند، با فوتبال روز دنيا عادت كرده است. اين موضوع به تيم ملي ايران كمك زيادي ميكند. بازيكنان كه در ايران مشغول هستند ميتوانند از تجربههاي لژيونرها بهرهمند شوند و در پيراهن تيم ملي بازده بيشتري داشته باشند.»
البته ايوانكوويچ هم چشم انداز بلند مدتي را در نظر دارد:« من اميدوارم كه بتوانم به سرمربي بعدي تيم ملي ايران تيمي جوان را تحويل بدهم. ما جوانان زيادي در تيم خودمان داريم. اين سرزمين استعدادهاي زيادي در اختيار دارد و فكر ميكنم كه برخي از اين بازيكنان ميتوانند به ستارگاني در دنيا بدل شوند، اگر فرصت لازم را بيابند به نظر من ما در مسير درستي قرار داريم.»
در صورت صعود ايران به مرحله بعد، فوتبال در ايران بدون ترديد ايرانيها را دلگرمتر ميكند و بازيكنان زيادي از اين كشور را راهي تيمهاي اروپايي خواهد ساخت.